Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 04 квітня 2024, 19:10
3053
5

Полісся – Ворскла. Прогноз і анонс на матч Кубка України

Хто зіграє в травневому фіналі проти «Шахтаря»?

| Оновлено 04 квітня 2024, 19:10
3053
5
Полісся – Ворскла. Прогноз і анонс на матч Кубка України
УПЛ

У четвер, 4 квітня, у Житомирі на стадіоні «Центральний» відбудеться матч півфіналу Кубка України з футболу, у якому зіграють житомирське «Полісся» і полтавська «Ворскла». Стартовий свисток рефері Максима Козиряцького із Запоріжжя пролунає о 18:00 за київським часом.

Полісся


Коли команда добре стартувала, але потім подекуди починає буксувати, то заведено говорити, що вона перебуває в стані кризи. Коли команда починає буксувати настільки, що доводиться міняти тренера, із яким вона піднімалась із нижчих дивізіонів і який фактично сам під себе її і збирав, то тоді говорять про кризу й процес пошуку виходу з неї. Але коли команда вже після зміни наставника продовжує програвати, то це вже діагноз.

Сергію Шищенку зараз не позаздриш – усіх собак вішатимуть на нього, тому що з Юрія Калітвінцева вже просто немає сенсу щось питати. За попереднього тренера «Полісся» успішно дебютувало в «елітному» дивізіоні, погралося гучними заявами про свої амбіції, але зараз «вовкам» доводиться збирати по крихтах залишки власної репутації. Такі часи, коли команда не може виграти вісім матчів у чемпіонаті поспіль.

Але ця історія не стосується Кубка України. Тут у «Полісся» історія успіху починалася з перемог над «Агробізнесом» (2:0), «Дніпром-1» і «Олександрією» (двічі по пенальті) ще за Калітвінцева, і тепер просто непристойно буде не підтримати цей зачин. Але за рахунок чого? Начебто і трансферну кампанію проводили, але команда ніби й не отримала підсилення. Вилетів Макуана – усе, трагедія всесвітнього масштабу, і навіть Іван Петряк, Еміль Мустафаєв, Олександр Назаренко й Яссін Фортюне вчотирьох не можуть його замінити. Очевидно, що щось під час планування другої частини сезону пішло не так, але чи є тепер у цих «планах» хоча б фінал Кубка?

Ворскла


У полтавської «Ворскли» зміна головного тренера відбулась ще під час зимової перерви. І воно, напевно, на краще, тому що на результати «Металіста 1925» під керівництвом Віктора Скрипника без скупої сльози вже просто не поглянеш. А в Сергія Долганського, навпаки, щось на старті навіть виходило, але були також і невдалі матчі проти «Зорі» та «Олександрії», а також остання гучна поразка від «Динамо» (1:5), що дуже знебарвлює фарби навколо виступів «зелено-білих».

Загалом, полтавці навіть якусь трансферну кампанію встигли провести, внаслідок чого в їхньому складі з'явився форвард Микола Ковталюк, який дуже нашкодив команді, коли грав за грузинську «Ділу» у кваліфікації Ліги конференцій УЄФА, але після повернення на Батьківщину наче зовсім розучився забивати. Хоча єдиний м'яч у ворота «Динамо» і відправив саме новачок, але суті справи не змінює – там що 0:5, що 1:5, не було ніякої різниці, тому що гри не було у «Ворскли» як такої.

Що стосується Кубка, то тут у полтавців була дорога коротша і вже точно простіша, аніж у суперників. «Металіст 1925», вочевидь, ще під час поразки (0:3) запримітив собі Скрипника, а потім із таким же рахунком відлетіла від «Ворскли» ще й «Оболонь», яка, на хвилиночку, вибила до цього саме «Динамо»! Цікаво, що майбутня дуель кидатиме тінь ще й на чемпіонат, де команди йдуть по сусідству в турнірній таблиці на відстані в чотири очки на користь «Полісся». За фінал додаткових балів не накинуть, але результат має сказати багато про що.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Полісся» і «Ворскли» раніше перетинались 20 разів у рамках Прем'єр-ліги, Першої ліги України та СРСР, а також Кубків України та СРСР. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «вовків» – 8 успішних матчів проти 6 перемог «Ворскли», тоді як шість зустрічей завершилися нічиєю. Різниця голів – 29:27. Найбільша перемога «Полісся» – 3:0 (2023), «Ворскли» – 5:2 (2000). Команди востаннє грали наприкінці жовтня минулого року, коли голи Богдана Кушніренка з пенальті, Бені Макуана та Дмитра Шастала принесли житомирянам гостьову перемогу (3:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 42-річний Максим Козиряцький із Запоріжжя, який на своєму рахунку має вже 63 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Володимир Висоцький і Денис Марченко, а резервним арбітром відпрацює Віталій Романов. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Ігорем Пасхалом, якому допомагатиме Володимир Володін. У Козиряцького є досвід проведення матчів за участю «Полісся» – 1 перемога і 2 поразки, тоді як із «Ворсклою» він перетинався 13 разів – 4 перемоги, 6 нічиїх і 3 поразки.

Орієнтовні склади


«Полісся»: Бойко – Михайліченко, Кравець, Чечер, Кравченко – Танковський, Крушинський, Козак – Мустафаєв, Будківський, Назаренко.

«Ворскла»: Ісенко – Корнієнко, Бацула, Павлюк, Крупський – Толі, Сіссоко – Нестеренко, Степанюк, Кане – Ковталюк.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що матч вийде вкрай результативним. Нашою ставкою буде позиція – «Обидві команди ТБ 1.5».

4 квітня, четвер

«Полісся» – «Ворскла»
Житомир. «Центральний». 18:00
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
ПОЛІССЯ – ВОРСКЛА.ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua – 3:2
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Іспанії оцінили гру Лунін проти Баварії в ЛЧ. За що дісталось українцю?
Футбол | 01 травня 2024, 07:42 7
В Іспанії оцінили гру Лунін проти Баварії в ЛЧ. За що дісталось українцю?

Лунін пропустив у матчі два голи

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Max-Morlock
Я думаю что руководство Ворсклы поставило на КУ и потому сильно не брыкались против Динамо.   Тем более что уже так было.  
 Финал КУ - 2009.   Днепр-Арена, Днепропетровск (тогда ещё)
Ворскла - Шахтёр   1:0
Сачко (из Донецкой обл.)))   50 мин.
И потому что?   Ну Ворскла должна выйти в финал. 
А Полесье пусть ждёт Усика.
BekXan
І одна і друга команди виглядають погано  грою і перспективами.На даний момент і турнірці і результатах погано..Тому з обоїх команд це буде проходна  для Шахтаря як би вони сьогодні не зіграли.Обидві команди не в найкращій формі.Полісся буде більш вмотивоване плюс якщо керівництво замотивує коштами і вперше в історії попасти в фінал також зіграє свою роль.Ворскла зараз грою не може перед собою ставити ніяких завдань.
serhiy
Хочеться побачити хорошу гру і нехай переможе сильніший .