Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 03 квітня 2024, 15:48
3248
0

Каталонія, Мадрид чи Близький Схід: яке майбутнє чекає Жоау Фелікса?

Оцінюємо кар'єрні перспективи португальця

| Оновлено 03 квітня 2024, 15:48
3248
0
Каталонія, Мадрид чи Близький Схід: яке майбутнє чекає Жоау Фелікса?
ФК Барселона. Жоау Фелікс

Майбутнє Жоау Фелікса вже не перший рік викликає запитання. Відколи перспективний форвард перейшов до Атлетіко з Бенфіки влітку 2019 року за 127 млн євро, до нього прикуто багато уваги. Це легко пояснити сумою трансферу. Не кожен клуб заплатить понад 100 млн євро за молодого нападника.

"Матрацники" ризикнули – і це не спрацювало. Після не найкращого періоду в Атлетіко португалець провів половину сезону в Челсі на правах оренди, а зараз на тих же умовах виступає в Барселоні. Чим ближче літо – тим більше питань про майбутнє Фелікса. Власне, поки що у нього не так і багато варіантів.

Барселона

Повернувшись із Челсі минулого літа, Фелікс почав відкрито заявляти про бажання перейти до Барселони. Португалець діяв сміливо, висловлюючи симпатії прямим конкурентам Атлетіко по Ла Лізі. Не дивно, що форвард не зіграв у жодному з трьох перших матчів цього сезону Ла Ліги. Два поєдинки він провів на лаві запасних, а до третього Дієго Сімеоне не включив його до заявки. Феліксу пощастило – каталонці почули його заклики до дій і домовилися з "матрацниками" про перехід гравця на правах оренди.

Але поки що далеко не факт, що він залишиться в Барселоні на постійній основі. Фелікс бадьоро розпочинав у каталонському клубі, забивши вже у другому матчі після переходу. Потім у португальця була безгольова серія з дев'яти матчів у Ла Лізі. У форварда з'явилася та сама проблема, яка переслідувала його в Атлетіко і Челсі – відсутність стабільності.

Справа більше не в тому, чи хочуть синьо-гранатові викуповувати футболіста, а чи можуть вони собі це дозволити. Спочатку "матрацники" вимагали за гравця 100 млн євро, але на це не повівся навіть Тодд Боулі, який зазвичай грошей не рахує. Потім мадридці почали вимагати за Фелікса 80 млн євро. Зараз, за чутками, Атлетіко знизив вимоги до 65 мільйонів, але й це дорого для Барселони. Втім, залишається варіант із продовженням оренди, який може влаштувати обидва клуби, якщо "матрацники" не отримають кращих пропозицій.

Атлетіко

Ідея з переходом Фелікса до Атлетіко з самого початку здавалася авантюрною як мінімум із двох причин. По-перше, молодий форвард провів лише один хороший сезон, забивши 15 голів у чемпіонаті Португалії – не таке вже й гігантське досягнення. По-друге, «матрацники» підписували нападника на заміну Антуану Грізманну, який перейшов до Барселони, але це гравці різного типу. З того часу минуло вже багато часу, але португалець досі не виконує такого ж обсягу роботи на полі, як француз. Тому навряд ці трансфери можна було вважати рівноцінними.

Можливо, Сімеоне мав свої тактичні плани на технічного (а не працьовитого) форварда, але це не спрацювало. Важко уявити, щоб Фелікс мав майбутнє в Атлетіко. Особливо після того, як він відкрито заявляв про бажання покинути клуб, а потім ще й двічі забив "матрацникам" у складі Барселони. Мадридці повернули Грізманна, ще мають Альваро Морату. Якийсь час Атлетіко були однією з найрезультативніших команд Європи і без португальця.

Навряд чи його повернення серйозно підсилить "матрацників". До того ж Фелікс продовжує не найкраще відгукуватися про Атлетіко. Та й Сімеоне, за чутками, не хоче більше бачити португальця в команді. Судячи з усього, сторони налаштовані не продовжувати співпрацю. Але й оптимальний варіант для розставання вони поки що не можуть знайти. "Матрацники" хочуть грошей, футболіст – престижний клуб. Є ще один варіант, який може влаштувати Атлетіко, але навряд чи влаштує гравця.

Саудівська Аравія

Напевно, немає жодного зіркового футболіста, якого б за останній рік ні разу не пов'язали із Саудівською Аравією. Важко сказати, чи можна вважати Фелікса зірковим гравцем, але він безперечно звертає на себе увагу. Іноді португалець змушує говорити про себе яскравою грою, але частіше його ім'я згадується у ЗМІ через проблеми чи скандали. Головне, що форвард на слуху й на виду. Для Саудівської Аравії цього достатньо. Є інформація, що саудівці справді зацікавлені у підписанні футболіста, але йому самому цей варіант нецікавий.

Фелікса можна зрозуміти. Його провини немає в тому, що Атлетіко пішов на поводу у Бенфіки і заплатив понад 100 млн євро. "Матрацники" вже не перший рік розплачуються за цю помилку. Мадридцям гравець не підходить, а продати його вигідно вони не можуть. Футболіст хоче виступати в топ-клубі, і у нього є задатки для цього, але проблема нестабільності все псує. Феліксу постійно чогось не вистачає – відповідної атмосфери, стабільності у грі та навіть конкретної позиції на полі. Можливо, він досі не знайшов підходящого для себе тренера.

Варіант із Саудівською Аравією влаштує Атлетіко. "Матрацникам" все одно куди продавати гравця, аби клуб зміг виконати їхні фінансові вимоги. Але для Фелікса це шлях у нікуди. Поїхати на Близький Схід у 24 роки, у розквіті сил, буде дивним рішенням. Але й у Європі він зараз має не так багато варіантів. Напевно, португальцю найкраще залишитись у Барселоні. Прийде новий тренер, з яким він, можливо, зможе нарешті набути стабільності. Якщо нічого не вийде, тоді доведеться знизити амбіції, але разом із ними і тиск, що теж непогано.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.