Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 квітня 2024, 16:13
1742
3

Феномен Герреро. Зоря в матчі з двома тривогами дотиснула Металіст 1925

Команда Віктора Скрипника продовжує своє піке до підвалин турнірної таблиці

| Оновлено 01 квітня 2024, 16:13
1742
3
Феномен Герреро. Зоря в матчі з двома тривогами дотиснула Металіст 1925
УПЛ

Чим ближче ми підходимо до завершення сезону української Прем’єр-ліги, тим більшою стає напруга абсолютно на кожній ділянці турнірної таблиці. А оскільки цього року в нас узагалі майже немає серйозних розривів поміж позиціями, то жодна команда навіть подумки не може вважати себе в безпеці.

І що вже казати про колективи, які й без того перебувають або безпосередньо в зоні вильоту, або десь неподалік неї. На кшталт луганської «Зорі» та харківського «Металіста 1925», які в рамках двадцять другого туру національної першості зустрічались поміж собою на полі стадіону «Лівий берег», маючи всього три очки дистанції на користь колективу Юрія Коваля.

Зазвичай, якщо в харків’ян у другій частині сезону щось іде не так, то на це можна звернути увагу вже на самому початку матчу. Цього разу було трохи інакше. «Металіст 1925» провів цілком притомний старт зустрічі й навіть створив небезпечний момент раніше, аніж суперники почали демонструвати бажання відповідати. Імереков мав нагоду забити головою на завершення подачі кутового з лівого флангу від Юрченка до воротарського, але Сапутін відверто врятував власну команду.

Якщо казати відверто, то не було зрозуміло, завдяки чому «Зоря» взагалі прагнула грати на атаку в цьому першому таймі. Аж допоки в складі суперників через травму не вилетів Русин. І це була не просто втрата гравця на 32 хвилині, а позбавлення команди Скрипника структурної одиниці.

Усе. Легендарний ромб розвалився, наслідком чого став гол номінальних господарів на 41 хвилині, коли пройшла передача з глибини від Батагова на хід Герреро до лівого флангу штрафного, яка за нормальних умов не мала б дійти до адресата. Таким чином харків’яни програли черговий тайм, а на другу половину зустрічі команди вийшли із запізненням через повітряну тривогу.

Вимушена перерва розтягнулась на хвилин на двадцять, тож загалом команди відпочивали приблизно повноцінний тайм. За цей час можна багато чого встигнути зробити й фактично змінити власне ставлення до подій на футбольному полі. «Металісту 1925» був потрібен саме такий радикальний підхід і команда Скрипника повернулась до гри точно в більш гарному гуморі, аніж його залишала.

Інша справа, що це не надто допомагало в атаці й трохи шкодило в захисті, бо той-таки Яцик міг власноруч закрити цей матч другим голом, аби був більш щедрим по відношенню до партнерів. Ну, або Герреро почав влучати перед порожніми воротами по передачах від партнерів із флангів. Але «Зоря» своїми нагодами так і не скористалась, за що її покарали суперники.

Одна з подач кутового від Юрченка таки досягла своєї мети, і на 63 хвилині Юсов скористався зрізкою від захисника луганців на ближній стійці. Цей епізод мав перспективи покращити становище гостей, проте вони нічого з нього не взяли. А Герреро тим часом раптово почав влучати. При чому так, що ледь не на звання автора найкращого голу в турі, коли на 77 хвилині з місця вистрілив здалеку з лівого флангу під ближню стійку. «Психонув», як кажуть футболісти.

На жаль, у той момент, коли до завершення основного часу залишались лічені хвилини, а харків’янам знову стало потрібно відіграватись, пролунала чергова сирена й відправила нас на відпочинок на невизначений час. На пів години, якщо бути точнішими. Але після чергової вимушеної перерви нічого цікавого не було.

У наступному турі луганська «Зоря» прийматиме київське «Динамо», тоді як харківський «Металіст 1925» гостюватиме в ковалівського «Колоса».

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Бугай – 6,0, Боль – 6,0, Ндур – б/о, Мічін – б/о, Мишньов – б/о.

«Металіст 1925» (заміни): Жичиков – 6,0, Бичек – б/о, Сидоров – 6,0, Борячук – б/о, Вачіберадзе – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 22-й тур.

«Зоря» – «Металіст 1925» - 2:1

Голи: Герреро, 41, 77 – Юсов, 63

Попередження: Ндур, 87, Башич, 90+2 – Юсов, 25

«Зоря»: Сапутін – Вантух (Боль, 64), Батагов, Джордан, Бутко – Яцик (Мишньов, 84), Башич – Кирюханцев (Бугай, 64), Чурко (Мічін, 80), Антюх – Герреро (Ндур, 79).

«Металіст 1925»: Проценко – Фарина, Червак (Бичек, 46, Сидоров, 65), Імереков, Капінус – Юрченко (Вачіберадзе, 83) – Габелок, Русин (Жичиков, 32) – Дмитренко – Фрімпонг Овусу (Борячук, 83), Юсов.

Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 14 (5) – 11 (5)
Кутові: 4 – 4
Офсайди: 2 – 0.

ЗОРЯ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Події матчу

76’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Юсов (Металіст 1925).
41’
ГОЛ ! М'яч забив Герреро (Зоря).
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Мандрівник
Такими темпами а следующем сезоне в 1 лиге будет два Металлиста
dadlismit
Герреро сумасбродный парень конечно, но все равно - Мастер ! Зарю с победой !