Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 квітня 2024, 16:37
2481
1

Желько ЛЮБЕНОВИЧ: «На матчі Миная вже приїжджають агенти і скаути»

Тренер закарпатців розповів про вуса Вакули і колишнього прес-аташе Зорі

| Оновлено 01 квітня 2024, 16:37
2481
1
Желько ЛЮБЕНОВИЧ: «На матчі Миная вже приїжджають агенти і скаути»
ФК Минай. Желько Любенович

Поява біля керма «Миная» молодого сербського тренера Желько Любеновича допомогла закарпатській команді дещо налагодити турнірні справи. Хоч вона і знаходиться на останній сходинці у таблиці, її шанси на збереження прописки в еліті значно підвищились.

Про сьогодення «Миная» керманич поділився із Sport.ua.

– Впродовж усієї осінньої частини чемпіонату «Минай» набрав всього шість очок, але варто було чемпіонату поновитись після зимового антракту, як за п’ять матчів вдалося здобути сім пунктів. Чи однією лише дружньою атмосферою у колективі це пояснюється?
– Не тільки. За нашими плечима стоїть дуже велика робота, проведена впродовж двох місяців. Ми плідно працювали під час тренувальних зборів, і це стосується багатьох футбольних аспектів - і фізики, і тактики, і психології. Робилося все для того, аби хлопці зрозуміли мою філософію футболу. У цьому і криється наш успіх у весняних матчах.

– Чимало фахівців відзначають змістовний футбол, який продемонстрували ваші підопічні у матчі з ЛНЗ. Виходить перенос цієї гри з грудня на березень виявився для «Миная» фартовим?
– Нічого не можу сказати щодо фартовості. А от рішення перенести цей матч дійсно було правильним. Коли ЛНЗ звернувся у наш клуб із цією пропозицією, керівництво «Миная» поцікавилось моєю думкою. Я погодився – і вирішено було зіграти з черкащанами навесні. Якби я сказав, що матч повинен відбутися у зазначений термін, тобто у грудні, то він відбувся б. Хто зна, яким був би підсумок поєдинку, якби зіграли взимку. А так все вийшло для нас вдало.

– Чи можна вже стверджувати, що у «Миная» став простежуватись власний стиль?
– Після п’яти матчів, зіграних навесні, про це дійсно можна казати. Адже вже стає помітним результат того, чого я від футболістів вимагаю. Хоча завжди хочеться більшого.

– Останнім часом вас мабуть найчастіше запитують про Владислава Вакулу. Чи не втомились відповідати на ці питання?
– Ні, не втомився. Даємо гарну рекламу для цього футболіста (посміхається).

– Як вдалося підібрати ключ до норовливого хлопця?
– Вакула – прекрасна людина і футболіст, тому ми з ним дуже легко знайшли спільну мову.

– У попередньому матчі з ЛНЗ Вакула постав перед вболівальниками з вусами. Чим продиктована зміна іміджу?
– Так, він відростив вуса. Хоча для чого саме Владислав це зробив – не розумію. Мені здається, що його на цей крок загітував Нємчанинов, з яким він дружить. Адже той зробив те ж саме. Хоча може я не правий і це не так.

– Можливо, обидва хочуть бути схожими на когось із зірок кіно, театру чи естради?
– Мені важко сказати. Цікаво, що наш клубний офіцер безпеки, якого звуть Шериф, теж є вусанем. Можливо, Нємчанінов з Вакулою вирішили утворити з ним компанію (сміється). Тим більше, що напередодні на тренуванні обидва сфотографувались з цим офіцером безпеки, який був у капелюсі шерифа. Хлопці жартували– що тут скажеш (усміхається). Головне, щоб позитив, який у нас в команді є завжди, зберігався весь час.

– Ви заявляли, що головне завдання «Миная» – готувати футболістів з метою продажу до більш серйозних клубів. Потенційні покупці на того чи іншого гравця вже з’явилися?
– Поки що рано про щось конкретно говорити. Хоча агенти та скаути на наші матчі вже приїжджають.

– Відомо, що протекцію у «Минай» склав вам добре знайомий по «Зорі» Павло Козирєв, який працював у луганському клубі прес-аташе. На домашні поєдинки його запрошуєте?
– Так, я завжди його запрошую – ми ж бо з ним дружимо. Проте навіть і без запрошення він приходить на стадіон, відвідуючи кожну гру «Миная». Після того, як з його легкої руки я очолив закарпатську команду, Козирєву тепер телефонують, як моєму агенту. Павло тим людям каже, що він не є ним, а я йому кажу, жартома називаючи своїм агентом (сміється).

– У наступному турі на вашу команду чекає зустріч з «Олександрією» (матч уже розпочався о 13:00, – прим.), у якій ви раніше виступали. Що пригадується з того періоду?
– Запам’яталось, що мене в Олександрії зустріли дуже тепло. Там я провів чотири чудових місяці. Навіть не дивлячись на те, що за підсумками сезону-2011/12 команда «вилетіла» з еліти. Приємно було попрацювати з таким тренером, як Леонід Буряк. З ним, до речі, ми підтримуємо стосунки, деколи телефонуючи один одному на свята. Як і з його наступником Андрієм Купцовим, з яким часто на зв’язку.

– Що скажете про вихід збірної України на Євро-2024?
– Ой, ви навіть не уявляєте, як я радий завоюванню Україною путівки на цей футбольний турнір! Дивлячись обидва матчі – з боснійцями та ісландцями, я так напереживався, що сприйняття цього досягнення команди Сергія Реброва було неабияким. Для країни та всього українського футболу це дуже визначна подія. На мою думку, збірна України на чемпіонаті Європи зможе вийти із групи. Це сто відсотків.

Раніше наставник «Миная» Желько Любенович розповів, яких футболістів хотів би запросити або навіть запрошував у закарпатську команду.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. 12 років тому був забитий один з найнезвичайніших голів історії АПЛ
Футбол | 03 травня 2024, 01:59 0
ВІДЕО. 12 років тому був забитий один з найнезвичайніших голів історії АПЛ

2 травня 2012 року Папісс Сіссе неймовірним ударом у дотик перекинув Петра Чеха

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Можна подумати, ці скаути з Мансіті і Ювентуса приїжджають