Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 28 березня 2024, 15:48
7221
3

Схема в 2 форварди, Сікан v Ванат. Фанати у Вроцлаві – про гру з Ісландією

Збірна України матиме суттєву підтримку в Польщі

| Оновлено 28 березня 2024, 15:48
7221
3
Схема в 2 форварди, Сікан v Ванат. Фанати у Вроцлаві – про гру з Ісландією
Sport.ua

Збірна України увечері 26 листопада проведе у Вроцлаві вирішальний матч кваліфікації Євро-2024 проти збірної Ісландії.

У Вроцлаві зібралося чимало фанатів української збірної, й на матчі очікується практично аншлаг.

У день матчу журналісту Sport.ua вдалося поспілкуватися із фанатами, які відвідали Вроцлав, щоб підтримати українську команду.

Спочатку ми поговорили із 16-річним Олексієм із Кам'янського.

– Розкажи про себе. Як полюбив футбол, скільки почав стежити, займаєшся професійно чи граєш на аматорському рівні?

– Мене звуть Олексій, мені 16 років. Футбол полюбив ще у 2014 році, під час перегляду чемпіонату світу у Бразилії. Займався футболом на аматорському рівні, однак через війну був змушений припинити тренування та переїхати до Польщі, де у вільний час граємо у футбол із друзями.

– Що ти думаєш про гру з Боснією? Чи ти дивився цей матч? Які були емоції після закінчення поєдинку? Що відчув, коли Яремчук та Довбик таки вирвали складну та важливу перемогу?

– Зрозуміло, дивився, як і всі ігри нашої збірної. Матч викликав дуже змішані почуття, і загалом гра нашої збірної до перших замін від Реброва залишала бажати кращого. Особливо неприємно було дивитися відрізок гри між голом боснійців та виходом на поле Яремчука. Боснійці жахливо затягували час, вдаючи, що вони мають судоми тощо. У момент, коли Яремчук забив перший гол, я відчув, що тепер маємо всі шанси вирвати перемогу. А другий гол потішив ще більше. Я навіть не встиг відійти від емоцій, що Яремчук зрівняв, як вже Довбик вирвав перемогу. Були шанси забити третій, проте футболісти загралися та не змогли реалізувати вихід 3 у 2. Але головне – перемога. Першими емоціями було термінове бажання купити квиток на матч та на поїзд, бо не можна пропустити такий важливий матч, перебуваючи у Польщі!

– Що ти думаєш щодо Ісландії? Вони розгромили Ізраїль. Кого можна виділити у збірній Ісландії? Чи спроможні вони створити сенсацію зараз, як це було на Євро-2016, коли вони вибили Англію?

– Чесно кажучи, окрім Євро-2016 та чемпіонату світу 2018, я не особливо чув про Ісландії, проте знаю, що багато провідних гравців цієї збірної перебувають у топ-лігах. Матч з Ізраїлем я не став би вважати показником сили цієї збірної. За рахунку 1:2 гравець із Ізраїлю отримав червону картку, через що, граючи 11 проти 10, ісландці просто скористалися чисельною перевагою та забили два голи. Із гравців хотів би відзначити Альберта Гудмундссона, бо знаю його за грою у Дженоа. Він, до речі, забив хет-трик Ізраїлю. Нашій збірній варто звернути особливу увагу на цього хлопця. Щодо сенсацій, то це футбол, тут можна очікувати будь-чого. Однак, насамперед, хочеться вірити в нашу збірну та успішний для неї результат.

– Сікан, основний форвард Шахтаря, двічі не потрапив у заявку на матч збірної України. Ребров його хвалив, але в заявку знову включив Ваната. Що ти думаєш про це?

– Насамперед гра у збірній – це велика конкуренція. Крім того, Україна останнім часом грає з одним чистим форвардом і лише виходячи із ситуацій перебудовується у двох гравців нападу. Для цих цілей є Довбик та Яремчук, які змінюють один одного. Крім того, в запасі є Ванат, який також останнім часом демонструє непогану гру в Динамо. Судячи з усього, Ребров мав вибір між Ванат і Сіканом, і Владислав виграв конкуренцію, отримавши своє місце в заявці на матч.

– Який прогноз на матч, хто заб'є голи?

– Думаю, Україна виграє 2:0, голи заб'ють Довбик та Циганков.

На матч у Вроцлаві також приїхав 18-річний Данило з Вінниці.

– Розкажи трохи про себе, як розпочався твій шлях у футболі. Чи граєш, можливо, на аматорському рівні?

– Мене звуть Данило Крольц, 18 років, я із Вінниці. Загалом я займаюся футболом, але на аматорському рівні, з друзями просто граємо.

– Що думаєш про нашу збірну? Чи дивився матч із Боснією. Які були емоції після фінального свистка, після голів Яремчука, Довбика?

– Так, дивився. Перший автогол у наші ворота був зовсім такий дивний. Але потім наприкінці гри зібралися. І було дуже круто, коли забили два голи практично на останніх 10–15 хвилинах. Це було дуже добре. Запам'яталося, що боснійці дуже відлежувалися на газоні. Ну, загалом сподобався матч. Але з Ісландією, гадаю, буде трохи важче. Враховуючи, як вони з Ізраїлем зіграли 4:1, нам буде важче, ніж з Боснією. Сподіваюся на добрий результат.

– Багато розмов ходили про те, що нам потрібно грати у два форварди – Яремчук та Довбик зі старту одразу. Але наша збірна взагалі грає з одним форвардом. Що ти вважаєш, яку схему на матч може обрати Ребров?

– Я згоден, що потрібно два форварди. Буде більше можливостей та забити, як і в кращому випадку більше передачі.

– А серед українських клубів за кого вболіваєш?

– Загалом я через всіх вболіваю, якщо якийсь міжнародний матч чи турнір, то я за будь-яку українську команду. Але якщо в УПЛ, то «Шахтар».

– Ванат потрапляє вже другий матч у заявку і може вийти на заміну та зіграти. А ось Сікан, якого хвалив Ребров, не потрапив до списку 23 гравців на матчі. Чому, на твій погляд?

– Не знаю. Можливо, дивляться на тренуваннях, хто себе краще проявляє, і потім приймають рішення на користь когось.

– А ось кого б ти вибрав, Ваната чи Сікана?

– Швидше за все, Ваната.

17-річний Павло з Вінниці, який грає за юніорів литовського клубу Паневежис, поділився своїми думками про майбутній матч у Вроцлаві:

– Що скажеш про матч із Ісландією?

– Я вважаю, що матч з Ісландією буде складнішим, ніж матч проти Боснії. Потрібно відзначити хорошу форму Альберта Гудмундссона, який зробив хет-трик у матчі з Ізраїлем. Цей гравець знаходиться на піку форми і буде дуже небезпечним на полі.

– Прокоментуй вибір Реброва 23 гравців у заявці на матч.

– З приводу того, що Сікан не потрапив у заявку на матч – я впевнений, що Ребров не марнував би зусилля талановитого гравця безпідставно. Думаю, є причиною його відсутності, яку не виносять на публіку. Я повністю довіряю вибору тренера. Гадаю, він знає, що робить.

– Який твій прогноз на матч?

– Я думаю, що обидві команди не загострюватимуть гру в першому таймі й не сподіватимуться на швидкий гол. Тому найцікавіше розпочнеться після перерви. Думаю, свій шанс матиме Гудмундссон, проте бомбардирські здібності Артема Довбика мають датися взнаки.

Також я вірю, що у цьому матчі з найкращого боку покаже себе Михайло Мудрик. Для нього гол стане надзвичайно важливим. Думаю, гра закінчиться на користь нашої збірної з перевагою в один або два м'ячі.

Наступний співрозмовник – Віктор із Чорткова, Тернопільської області (на фото)

– Доброго дня, будь ласка, кілька слів про себе.

– Працюю у Польщі. За футболом стежу дуже давно, з дитинства. Відвідував багато матчів у Києві, у Львові. На клубному рівні вболіваю за Динамо.

– Сікан не потрапив у заявку на матч. Прокоментуйте вибір Реброва.

– Це залежить від стратегії гри. Ванат, хоч і потрапив у заявку, але не факт, що гратиме. У нас два рівноцінні форварди: Яремчук та Довбик. Зараз шанс у Ваната може з'явитися, мабуть, лише за травм. Натомість Сікан та Ванат – це буде наступне покоління форвардів збірної. Тренерський склад вибирає стратегію на гру, звідси й вибір гравців. Гуцуляк залишився поза заявкою, отже тренери розраховують на Циганкова та Зубкова.

– Чи може збірна України зіграти у два форварди?

– Я думаю, можна спробувати, але не в таких важливих матчах. Це тільки якщо ситуація змусить і треба буде відіграватись, як сталося в Боснії, тоді можна очікувати переходу до двох форвардів на полі. Це вже методика на усілякий випадок. З перших хвилин краще не йти на ризик, а грати у свій футбол та зберегти опцію переходу до двох форвардів за потребою.

– Чи вийде Циганков у стартовому складі?

– Було б добре, якби він здоровий, щоб Віктор вийшов у старті. Краще для такого футболіста грати з перших хвилин, аніж потім намагатися влитися в матч, вийшовши на заміну.

– Кого можна виділити в Ісландії?

– Звичайно, це Альберт Гудмундссон із Дженоа. Та він найкращий серед своїх. Але це середні стандарти за європейськими мірками, не топ-рівень. Можна грати та перемагати цю команду. У матчі з боснійцями я побоювався фактурного Едіна Джеко, але добре, що нас є Ілля Забарний у захисті.

– Прогноз – яким буде результат матчу і хто заб'є голи?

– Буде перемога збірної України із різницею в 1 м'яч – 2:1. Голи заб'ють Циганков та Довбик. А у суперника? Все одно, нехай навіть Матвієнко :)

Данііл АГАРКОВ з Вроцлава, Sport.ua

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус три українки. Відомі учасниці третього раунду в Мадриді
Теніс | 27 квітня 2024, 01:39 2
Мінус три українки. Відомі учасниці третього раунду в Мадриді

З наших лише Даяні Ястремській вдалося виграти матч другого кола

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sashav2007
За Матвієнка, то є топчик. )))))))
turist86
Хлопці чкурнули у Вроцлав від ТЦК?