Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 березня 2024, 23:14
3856
4

Тарчинськи Арена у Вроцлаві. Ранок перед вирішальним матчем збірної

Синьо-жовтих очікує фінал за путівку на Євро-2024 із командою Ісландії

| Оновлено 26 березня 2024, 23:14
3856
4
Тарчинськи Арена у Вроцлаві. Ранок перед вирішальним матчем збірної
Sport.ua

Вся увага українських вболівальників прикута до Вроцлава, де ввечері 26 березня відбудеться вирішальний матч за путівку на Євро-2024 між збірними України та Ісландії.

Журналіст Sport.ua прибув до Вроцлава досить рано, о пів на четверту ранку. Погода була холодна. Все-таки ніч, і до спекотного літа ще досить довго. Нічного життя у Вроцлаві немає, були закриті практично всі заклади, в яких можна було б провести час перед важливим матчем української збірної.

Я вирішив прогулятися. І 40-хвилинна прогулянка центром Вроцлава, біля річки, крізь сквери, пішла на користь, оскільки це допомогло відволіктися від переживань за нашу національну команду, яка вже сьогодні змагатиметься за вихід на Євро.

Щодо перших вражень про Вроцлав, то на диво – навіть у підземних переходах не було бездомних людей, і місто відносно чисте. Однак графіті на будинках і деяке сміття таки є на дорогах.

Тільки ближче до 6–7 ранку народ почав їхати на роботу, все-таки вівторок, тож трошки життя у Вроцлаві заворушилося. А вночі місто було досить спокійним, людей практично не було, проте ці статуетки здалеку виглядали досить моторошними...

ФОТО Sport.ua. Нічний Вроцлав перед матчем збірної України

Що стосується стадіону, то Тарчинськи Арена, або як тут називають – Вроцлав Стедіум, знаходиться далеко за містом. Однак є простий і швидкий спосіб дістатися – електричкою від головного залізничного вокзалу Вроцлава доїхати три зупинки, близько 15 хвилин. Потім ще 5 хвилин потрібно буде пройтись до самого стадіону. Цікаво, що квитки на електричку наперед купувати не потрібно. Ти заходиш в електричку, контролер до тебе підходить, питає, до якої зупинки тобі потрібно доїхати, після чого тобі каже суму, яку потрібно заплатити за квиток, і ти оплачуєш.

Оскільки Тарчинськи Арена знаходиться досить далеко за містом, українські чи інші вболівальники футболу не тусуються біля стадіону настільки рано, бо далеко їхати, і тут мало цікавого можна побачити. Я приїхав на Тарчинськи Арена о 10 ранку за місцевим часом. І мене зустріли паркани, що оточують стадіон. Впритул до самого стадіону наблизитись неможливо. Входи на арену охорона відкриє лише вже ближче до початку матчу, коли пускатимуть уболівальників.

Цікаве порівняння можна провести з останнім номінально-домашнім матчем збірної України, коли вона грала на Бай-Арені в останньому турі кваліфікації до Євро-2024 проти збірної Італії. Той поєдинок проходив у Леверкузені. І Бай-Арена набагато доступніша для фанатів. Вже зранку там було видно рух. Плюс гравці нашої збірної жили у готелі, який приєднано до самого стадіону. Наразі делегація збірної України розташувалася у Тшебниці, аж за 30 км від Вроцлава.

Фанатам, щоб сфотографуватись під час прогулянки національної команди, потрібно витратити чимало часу. На Бай-Арені футболісти виходили до вболівальників, фанати могли брати автографи та навіть поспілкуватись трохи з гравцями. Була певна доступність, не було жодних огорож тощо. Тут же, у Вроцлаві, величезний стадіон оточений парканами, і підібратися до нього просто неможливо. Охорона не пускає навіть журналістів ближче до стадіону. Можна сфотографувати арену лише здалеку.

За стадіоном знаходиться, судячи з усього, покинутий парк атракціонів, тому що зараз він не працює, та й парканом він огороджений не надто вдалим.

На підходах до Тарчинськи Арени також можна помітити невелике футбольне поле, яке, швидше за все, призначене не лише для дітей, а й для дорослих, які збираються пограти в улюблену гру та відчути себе професійними футболістами хоча б на деякий час. Особливо в такий сонячний прекрасний день поруч із великим стадіоном, точніше навіть величезним!

До речі, слід зазначити, що жодних банерів до матчу (як це було у Німеччині) у Вроцлаві немає. Чому – незрозуміло. Однак на головному вході до стадіону таки красується напис «Ukraine supports its national team». Але цього явно обмаль.

Та й також варто окремо відзначити сприятливу погоду. Сонце світить досить яскраво. Небо чисте. Сподіваємося, що й увечері буде погода така ж сприятлива та хороша. Й не буде холодно, як сьогодні вночі.

І настрій, я думаю, у всіх українських уболівальників, зокрема й наших українських футболістів – буде чудовим. І це принесе певний успіх команді та всій Україні!

ФОТО Sport.ua. Тарчинськи Арена у Вроцлаві. Ранок перед вирішальним матчем

Данііл АГАРКОВ з Вроцлава, Sport.ua

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Матч Дніпро-1 – Динамо перервано на 14-й хвилині
Футбол | 27 квітня 2024, 13:22 0
Матч Дніпро-1 – Динамо перервано на 14-й хвилині

У Дніпрі повітряна тривога, поєдинок проходить на «Дніпро-Арені»

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 23
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr Voevudskiy
Поляки хоть входы на стадион блочить не будут?
Fireball
"на удивление – даже в подземных переходах не было бездомных людей,"
 и у нас их нет, потому что вымерли
Сколько будет на   трибунах рогатых и наших?
Max-Morlock
Над Тарчински тучи ходят хмуро
Край суровый тишиной объят...
Муґунот Уух
оце "розповіть"!!! сфотографували пустир, кілька ящиків для сміття, стоянку для авто і закинутий луна-парк. 
дякую, було дуже цікаво