Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 25 березня 2024, 02:28
1256
1

Трамп вийшов у фінал у Китаї. Пейдж порізав палець, виймаючи кий з футляра

Китаєць Дін Цзюньхуей в епічному півфіналі обіграв Ніла Робертсона

| Оновлено 25 березня 2024, 02:28
1256
1
Трамп вийшов у фінал у Китаї. Пейдж порізав палець, виймаючи кий з футляра
Getty Images/Global Images Ukraine. Джадд Трамп

Англійський снукерист Джадд Трамп переміг Джексона Пейджа з рахунком 6:2 у півфіналі турніру World Open у Китаї, наблизившись до п'ятого рейтингового титулу цього сезону.

Другий номер світового рейтингу Трамп зустрінеться з Діном Цзюньхуей у фіналі в Юйшані в неділю. Переможець у грі до 10 перемог у фреймах отримає головний приз у розмірі 170 тисяч фунтів стерлінгів.

Якщо Трамп зможе перемогти у фіналі, це буде втретє за п'ять років, коли він виграє п'ять (або більше) рейтингових титулів в одному сезоні. Він завоював здобувши рекордні 6 трофеїв у сезоні 2019/20 та 5 титулів у наступному сезоні 2020/21.

Іншими гравцями, які досягли такого результату, є Стівен Хендрі (п'ять у сезоні 1990/91), Дін Цзюньху (п'ять у сезоні 2013/14), Марк Селбі (п'ять у сезоні 2016/17) та Ронні О'Салліван (п'ять у сезоні 2017) /18).

Трамп, який виграв World Open востаннє, коли турнір проводився у 2019 році, зіграє у 44-му фіналі рейтингового турніру у своїй кар'єрі та 7-му в сезоні. Перемога може дати 34-річному спортсмену 28-й рейтинговий титул у кар'єрі, піднявши його на один рівень зі Стівом Девісом. Вони у списку найкращих за рейтинговими трофеями поступаються лише Ронні О'Саллівану, Стівену Хендрі та Джону Хіггінсу.

Трамп відкрив рахунок серією 122 очки, це його шостий сенчурі-брейк за тиждень. За рахунку 1:2 Джексон Пейдж зробив брейк 72 і зрівняв рахунок 2:2. Після перерви у Пейджа були шанси в кожному фреймі, але він не зміг реалізувати їх, а Трамп взяв 4 фрейми поспіль із найкращим брейком 67 і здобув перемогу 6:2.

Джадд Трамп: «Це була хаотична гра, ніхто з нас не грав добре, ми обидва промазали багато куль. То був перший півфінал Джексона. І він не здався, можливо мій досвід мав значення. Цього тижня я грав не так добре. Але вже були подібні інші турніри, які я виграв цього сезону.

Сподіваюся, у фіналі все налагодиться. То був неймовірний сезон. Це був фантастичний турнір, приємно повернутися сюди через п'ять років. Приїзд до Юйшані викликав у мене гарні спогади, і добре мати шанс виграти його знову».

Джексон Пейдж знизив свої шанси ще до початку матчу, оскільки він порізав палець, виймаючи кий з футляра.

Він розповів: «Пряжка футляра порвала шкіру на моєму пальці. Я молився, щоб не було крові, але потім почалася кровотеча. Я спробував накласти пластир. Але потім не відчував кий, тому мені довелося його зняти. Це не ідеальний початок першого півфіналу в кар'єрі».

Китаєць Дін Цзюньхуей обіграв австралійця Ніла Робертсона з рахунком 6:5 у півфінальній битві World Open. Результат означає, що Робертсон не ввійде до 16 сіяних на ЧС у Крусіблі цього року.

Австралієць Ніл Робертсон, який втратив форму на початку цього сезону, але цього тижня показав свої найкращі результати, вів 5:4 і мав шанси у кожному з двох останніх фреймів, але не зміг їх реалізувати, і натомість Дін на домашньому турнірі вийшов у недільний фінал, де зустрінеться з Джаддом Трампом. Король Крусібла 2010 року і один із найкращих гравців останніх двох десятиліть, Ніл Робертсон міг зберегти позицію у топ-16, вигравши титул цього тижня, але тепер йому доведеться вперше пройти відбіркові раунди ЧС уперше з 2006 року.

Дін очікує грандіозного фіналу проти Трампа в Юшані, де буде розіграно трофей і головний приз у розмірі 170 тисяч фунтів стерлінгів. Дев'ятий номер світу претендує на свій перший рейтинговий титул після 2019 UK Championship.

У самого Діна в останні роки був період поганої форми, але цього сезону він показав вищий рівень стабільності і дійшов до фіналу UK Championship, перемігши Трампа з рахунком 6:4 у півфіналі, а потім програвши Ронні О'Саллівану у фіналі. Матч покаже, чи зможе 36-річний гравець знову стати претендентом на найбільші титули. Він переміг Трампа цього сезону в Йорку, а також виграв їх останній фінал між собою на турнірі German Masters 2014. Дін гратиме у своєму 23-му рейтинговому фіналі і боротиметься за свій 15-й титул.

Нілу Робертсону не вдавалося вийти в півфінал рейтингового турніру після 2022 English Open. Йому ще належить взяти участь у чемпіонаті світу в парному міксті наступними вихідними, перш ніж він вирушить до Англійського інституту спорту в Шеффілді, де йому потрібні будуть дві перемоги, щоб потрапити до Крусібла. Програш у півфіналі також поклав край його надіям на участь у Tour Championship. Джон Хіггінс посідає 12-те та останнє місце для участі на цьому турнірі в Манчестері.

Брейки 68 і 118 допомогли Робертсону вийти вперед з рахунком 3:1, потім Дін відігрався і повів 4:3 з найкращими серіями 75 і 51. У восьмому фреймі Робертсон провів зачистку столу серією 55 і зробив рахунок 4:4, а потім повернув собі перевагу з брейком 128, що стало це його 8-му сенчурі на турнірі.

У дев'ятому раунді він був в атаці на серії 36, але промазав незручну червону кулю у верхній кут. Дін відповів серією 68, зробивши рахунок 5:5. Перший шанс у вирішальному матчі представився Робертсону, і він набрав 53 очки. Але далі йому не пощастило червоним, коли підбивав кластер, і рожевий упав у лузу. Дін повернувся у гру, зробивши рахунок 44:56. І коли його суперник припустився помилки у відіграші на останньому червоному, китаєць скористався шансом і на знак святкування вдарив кулаком по борту (6:5).

Дін Цзюнхуей: «Я не відчуваю своїх ніг, на мене чинився такий сильний тиск. Коли у мене з'явився шанс в останньому фреймі, я подумав, що треба перемогти, але був тиск при кожному ударі. Коли я забив рожевий шар, я спробував насолодитися моментом.

З першого матчу цього тижня я намагався зберігати спокій та концентрацію. Я зіграв кілька чудових матчів, сьогодні грав не так добре, але перемога – це завжди добре. Джадд завжди послідовний і впевнений у перемозі, у будь-якому турнірі».

Ніл Робертсон: Важко взяти все, особливо ведучи боротьбу на різних фронтах. Знову знайшов фокус за рахунку 3:4 і відіграв три блискучі фрейми. Але цього не мало статися, лише сантиметр тут на матчболі. Дін молодець, атмосфера була чудова. Моя гра у фантастичній формі, і я з нетерпінням чекаю на решту сезону. Дякую всім за підтримку».

За матеріалами World Snooker Tour

World Open 2024

Юйшань (Китай), 18–24 березня 2024

1/2 фіналу, 23.03.2024

  • Джадд Трамп (Англія) – Джексон Пейдж (Уельс) – 6:2
  • Дін Цзюньхуей (Китай) – Ніл Робертсон (Австралія) – 6:5

Фінал, 24.03.2024

  • Джадд Трамп (Англія) – Дін Цзюньхуей (Китай)

Відеофрагменти

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ErichMariaШевченко
Значит Трамп победит на выборах. И у нас наступит мир. Какой то...