Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 23 березня 2024, 15:25
5154
1

Грім знищив Яструба. Робертсон та Трамп вийшли до півфіналу World Open

Австралієць Ніл Робертсон у чвертьфіналі переміг Баррі Хокінса з Англії

| Оновлено 23 березня 2024, 15:25
5154
1
Грім знищив Яструба. Робертсон та Трамп вийшли до півфіналу World Open
WST. Ніл Робертсон та Баррі Хокінс

Австралієць Ніл Робертсон переміг Баррі Хокінса з Англії з рахунком 5:2 і вийшов у півфінал World Open у китайському Юйшані, де його суперником буде китайська зірка снукера Дін Цзюньхуей.

Перемога Робертсона дозволила йому вийти до півфіналу рейтингового турніру вперше після English Open 2022. Рейтинг переможця ЧС-2010 у Крусіблі за цей період упав, оскільки він не міг знайти свою форму.

Якщо Робертсон виграє турнір, то проб'ється на майбутній Tour Championship, куди кваліфікуються лише 12 найкращих гравців сезону. Він також збереже своє місце у топ-16 рейтингу та уникне необхідності брати участь у кваліфікації чемпіонату світу.

Ніл Робертсон на прізвисько Грім у перших трьох фреймах зробив серії 127, 87 та 87 і вийшов уперед з рахунком 3:0, після чого Баррі Хокінс на прізвисько Яструб відіграв один фрейм. Коли гра відновилася, брейк у 115 очок дозволив Робертсону зробити рахунок 4:1. Хоча Хокінс відіграв ще один фрейм, саме гравець із Мельбурна зробив брейк 79 у 7-му фреймі та виграв матч 5:2.


WST. Нил Робертсон

Ніл Робертсон: «Моя гра абсолютно повернулася до того стану, яким вона має бути, і це добре напередодні фінальних турнірів сезону. Завтра буде блокбастер. Якщо ви не можете отримувати задоволення від гри з Діном у півфіналі в Китаї, значить щось іде не так.

Я зосереджений лише на поточному тижні. Ви можете бачити, що я у чудовій формі. Я знаю, що станеться, якщо я виграю турнір. Щоразу, коли ти виграєш турніри, завжди трапляються хороші речі.

Я ніколи не був людиною, яка змушувала себе вигравати турніри та претендувати на щось. Якби я це зробив, я не досяг би того, чого маю».

Китаєць Дін Цзюньхуей вийшов у півфінал завдяки перемозі з рахунком 5:0 над Хосейном Вафаєї з Ірану.

Сотні вболівальників зібралися на вулицях Юйшаня, щоб подивитись на дії свого героя, оскільки матч транслювався на великий екран. Вони не були розчаровані: Дін зробив брейки 73, 74, 135 та 102 на шляху до чистої перемоги (5:0).

Дін має невдалу серію проти Робертсона, програвши йому останні 4 зустрічі.


WST. Джадд Трамп

Джадд Трамп та Джексон Пейдж здобули перемоги у чвертьфіналі на World Open та зіграють між собою у півфіналі.

Другий номер світового рейтингу та чинний чемпіон турніру Джадд Трамп заробив собі участь на стадії топ-4, перемігши Кайрена Вілсона у чвертьфіналі з рахунком 5:2.

Трамп виграв World Open востаннє, коли він проводився в Юйшані – ще у 2019 році, перемігши у фіналі Тепчайю Ун-Нуха.

34-річний гравець бореться за п'ятий рейтинговий титул цього сезону. Торік він виграв поспіль турніри English Open, Wuhan Open та Northern Ireland Open, а минулого місяця додав трофей German Masters.

За рахунку 2:2 Трамп узяв 5-й фрейм, а потім брейки 59 та 63 допомогли йому стати переможцем матчу з рахунком 5:2.


WST. Джадд Трамп

Джадд Трамп: «Здається, останнім часом я маю хороші результати проти деяких сильних гравців. Кайрен – один із них. Завжди допомагає, коли знаєш, що робити. Потрібно грати чітко проти нього. Це полегшує мою роботу, коли знаю, що мені потрібно виходити та грати добре.

Я почуваюся цілком відпочившим. Саудівська Аравія стала розчаруванням, я там зіграв не дуже добре. Коли я закінчив свою першу гру, відчув себе трохи заіржавілим. Хоча я все ще тренувався, але за останні півтора місяці зіграв не так уже й багато турнірів. Приємно тут грати, я почуваюся набагато більш зацікавленим у снукері, ніж останні три чи чотири сезони.

Я вважаю, що Джексон зіграв блискуче. Він дуже грає. Судячи з того, що я бачив, він та Дін були найкращими гравцями турніру. Він сидів за сусіднім зі мною столиком і ніби літав довкола снукерного столу. Коли ти молодий і добре граєш у подібних ситуаціях, кращого почуття не буває. Я сварливий старий, який тепер намагається зупинити його».

22-річний Джексон Пейдж із Уельсу закріпив свій прогрес, перемігши Елліота Слессора з рахунком 5:2. Цього тижня Пейдж показав чудовий снукер, попутно обігравши таких гравців, як Джон Хіггінс та Марк Селбі. Він зізнався, що його виживання у Турі перебуває під загрозою, але тепер усі ці страхіття завершені.

52-й номер світового рейтингу зробив брейки у 90, 140, 78, 76 та 87 очок під час матчу проти Елліота Слессора (5:2). Пейдж витрачав у середньому всього 16,9 секунд на один удар і стрімко прийшов до перемоги.

За матеріалами World Snooker Tour

World Open 2024

Юйшань (Китай), 18–24 березня 2024

1/4 фіналу, 22.03.2024

  • Джадд Трамп (Англія) – Кайрен Вілсон (Англія) – 5:2
  • Джексон Пейдж (Уельс) – Еліот Слессор (Англія) – 5:2
  • Хосейн Вафаей (Іран) – Дін Цзюньхуей (Китай) – 0:5
  • Ніл Робертсон (Австралія) – Баррі Хокінс (Англія) – 5:2

1/2 фіналу, 23.03.2024

  • Джадд Трамп (Англія) – Джексон Пейдж (Уельс)
  • Дін Цзюньхуей (Китай) – Ніл Робертсон (Австралія)

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ivan456
Вболіватиму, як завжди за Китайського Дракона. Діну вже пора вигравати і закінчувати пробіл з 2019 року, уже 5 років нічого з рейтингових турнірів не виграє. А це ще й номінально домашній турнір. Але матч проти Ніла і тим більше фінальний поєдинок легкими на будуть.