Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 березня 2024, 18:42
1317
1

Євген ЛЕВЧЕНКО: «Гру збірної треба покращувати, це всі розуміють»

Колишній півзахисник збірної України прокоментував перемогу над Боснією і Герцеговиною

| Оновлено 22 березня 2024, 18:42
1317
1
Євген ЛЕВЧЕНКО: «Гру збірної треба покращувати, це всі розуміють»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній півзахисник збірної України Євген Левченко прокоментував перемогу синьо-жовтих над командою Боснії та Герцеговини (2:1), а також дав прогноз на матч фіналу відбору до Євро-2024 проти Ісландії.

– Результат є, він для нас був насамперед важливий. Ми всі розуміли, що якщо гра буде не найкраща, але ми зможемо перемогти, це буде важливо для всіх нас. Це було не так легко, як казали деякі експерти. Але ми грали до цього з боснійцями, бачили, як вони грають в інших матчах – я перед матчем казав, що буде важка, вʼязка гра, і в принципі, якщо подивитися, як складався матч, то це була перемога на характері. Гру треба покращувати, всі це розуміють, всі хлопці, тренери хотіли б, щоб гра була кращою. Але в цьому випадку я думаю, що треба сказати усім «дякую», бо хлопці проявили характер.

– Ви сказали, що гру треба покращувати. Які аспекти в цьому плані Ви б виділили?

– Я розумію, що коли ми граємо з добре організованою командою, то важко зламати оборону. Якщо подивитися на статистику, то ми хоч володіли мʼячем, не завдали багато ударів у площину воріт. Хотілося б, щоб ми могли зламувати редути таких команд. Завжди коли такі команди, як Боснія і Герцеговина, віддають ініціативу, то треба знаходити такі ключі, щоб зламувати таку оборону. У нас ще період становлення, і ми повинні розуміти, що для хлопців це дуже важко. Але всі ми хотіли б, щоб було більше моментів і щоб ми могли краще взламувати цю оборону. Я розумію, що не було Циганкова, який є ключовим гравцем. Але якщо подивитися на ті кадри, які в нас є, і як вийшли декілька хлопців на заміну, то для мене це дуже позитивний аспект в цій грі.

– Як би Ви оцінили дебют Володимира Бражка?

– Якщо казати відверто, якби був Тарас Степаненко, я вважаю, що він зіграв би. Але Бражко, я казав перед матчем, що не треба дивитися на його вік, чи він може грати з цими хлопцями. Для мене дуже важлива його форма на цей момент. Він добре вписався в цей колектив, він грав з деякими хлопцями. Я думаю, що це надважливий аспект – коли ти граєш і відчуваєш себе «у своїй тарілці». Судаков і Зінченко поруч, плюс ти вже кількох хлопців знаєш з молодіжки. Дуже важливо, коли зіграність є вже. Його дебют – це позитив, який треба відзначити. Це хлопець, який буде прогресувати, про це вже казали Ребров та інші хлопці. У такій важливій і важкій грі він дуже добре вписався.

– Які Ваші очікування від матчу проти Ісландії, на що треба звернути увагу збірній?

– Якщо подивитися, як вони грають, то буде дуже складна гра. Ми колись грали з Ісландією – це дуже організована команда, яка знає, як вибудовувати редути ззаду, як переходити на контроль мʼяча. З Ізраїлем була червона картка, але те, як вони грають, з агресією, з натхненням – думаю, команда буде нелегка. Я знаю, що нам треба покращувати гру, і всі це знають. Але я вважаю, що ми можемо боротися з такими командами. Якщо Боснія була ціпка і вʼязка, то ісландці будуть бігти, навʼязувати свою силову боротьбу. Подивимося, думаю, що все буде гаразд.

Матч Україна – Ісландія відбудеться 26 березня о 21:45 за київським часом.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 23
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:08 3
Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі

У старті «Реала» зіграв Кепа Аррісабалага

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MrStepanovM .
адекватний комент, на відміну від тунця