Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 21 березня 2024, 01:47
1110
0

Євген ЛЕВЧЕНКО: «Хочу побачити Шапаренка в матчі з Боснією і Герцеговиною»

Екс-гравець збірної України – про вибір складу на матч із Боснією і Герцеговиною

| Оновлено 21 березня 2024, 01:47
1110
0
Євген ЛЕВЧЕНКО: «Хочу побачити Шапаренка в матчі з Боснією і Герцеговиною»
Футбол 1/2/3. Євген Левченко

Колишній гравець збірної України Євген Левченко поділився своєю думкою з приводу того, який склад обере Сергій Ребров на матч плей-оф відбору на Євро-2024 проти збірної Боснії і Герцеговини (21 березня, 21:45):

– Якщо Циганков, не дай бог, не встигне відновитися до матчу збірної, то його місце праворуч у півзахисті, найімовірніше, займе Зубков. Що думаєте про нього?
– Зубков неймовірно спрогресував останнім часом. Він із легким нахабством і філігранними обіграшами класно зміщується справа наліво і в центр. Крім цього, він не цурається чорнової роботи, брати гру на себе і бити по воротах. Він має допомогти нашій збірній.

– Як думаєте, хто замінить Степаненка у збірній у матчі проти Боснії: Сидорчук чи Бражко?
– Мені подобається, як грає Бражко, але Сидорчук має великий досвід. Думаю, тренер віддасть перевагу саме досвіду. Тому припускаю, що в опорній зоні вийде Сидорчук.

– Що скажете про Маліновського?
– Знаючи, на що Руслан здатен, і пам'ятаючи його найкращі роки в «Аталанті», важко про нього говорити зараз. Іноді він забиває в «Дженоа» хороші голи, як і раніше, але з приводу його гри є питання. Мені здається, Маліновський не до кінця розкривається в «Дженоа».

Руслан може виконувати певний обсяг роботи, у нього є фантастичний удар з лівої, але я не впевнений, що він зможе вписатися саме в цю збірну України з перших хвилин. У будь-якому разі, це вирішуватиме Ребров.

Мені здається, «Дженоа» і це не його команда, як і «Марсель». Маліновському потрібно шукати клуб, де він зможе розкрити свої найкращі якості, як в Аталанті. Поки що ми не бачимо колишнього Маліновського.

– Зінченко до травми був основним гравцем «Арсеналу». Наскільки він важливий для збірної?
– Зінченко – стрижневий гравець нашої збірної. Саня неймовірно важливий у плані атмосфери в роздягальні та командного духу. Він спілкується і з тренером, і з гравцями, і з уболівальниками, будучи провідником команди. Крім цього, Зінченко розуміє філософію Реброва і чітко знає, чого від нього чекає головний тренер.

Можливо, Зінченко і не є ключовим гравцем «Арсеналу», але він стабільно виконує свої функції та вимоги Артети. Саня знає, як компенсувати свої мінуси. Він абсолютний професіонал і ніколи не зупиняється у своєму розвитку. Він має постійно грати в нашій збірній, якщо дозволяють фізичні кондиції.

– Чи є шанси у Шапаренка, Піхальонка, Гуцуляка зіграти проти Боснії, чи Ребров їх викликав для глибини складу?
– Думаю, більше для глибини, щоб дати відчути, що вони є частиною команди. Здорово, що Піхальонок і Гуцуляк перебувають в обоймі збірної. Це показує, що Ребров дивиться в бік «Дніпра-1».

Що стосується Шапаренка, то мені він завжди імпонував. Сподіваюся, після травми він вийде на свій рівень. Я вважаю, що він має якнайшвидше перейти до європейського чемпіонату, де розвиватиметься. Це піде на користь збірній. Я хочу його побачити в матчі з Боснією, може, не з перших хвилин, але хоча б на заміну. Шапаренко - дуже талановитий гравець і з хорошим IQ.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.