Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 19 березня 2024, 20:36
1345
5

Костянтин СІМЧУК: «Російський паспорт? Звичайно, у мене його немає»

Екс-воротар збірної України відповів на неприємне запитання

| Оновлено 19 березня 2024, 20:36
1345
5
Костянтин СІМЧУК: «Російський паспорт? Звичайно, у мене його немає»
Укрінформ. Костянтин Сімчук

Колишній воротар збірної України з хокею Костянтин Сімчук в інтерв'ю Sport.ua відповів на запитання про те, чи є у нього російський паспорт:

– Костянтине, давайте торкнемося не дуже приємної для вас теми. Уже понад рік на дуже авторитетних інтернет-ресурсах регулярно з'являється інформація про наявність у вас російського паспорта. Чутки чутками, але коментарів на цю тему ви уникали. Чому не даєте прямої відповіді?
– А кому її давати? Хто запитує? Уже понад два роки на мене регулярно у всілякі силові структури надходять анонімки, мовляв, під час визволення Київської області знайдено російський паспорт громадянина РФ, директора ДЮСШ «Сокіл», тренера збірної України Сімчука. З Київщини все почалося. Потім листи такого ж змісту надходили в Запоріжжі, на Харківщині, Сумщині, Херсонщині. І так кожні місяць чи два. Звісно, мене викликали на допит до СБУ. Я відповів на всі запитання. Скажу одне: я був, є і залишаюся громадянином України і пишаюся цим.

Водночас вдячний колишньому члену Ради Федерації хокею України Сергію Ковалю. За те, що він зробив запит у відповідь і до ФХУ. Як я вже казав, із Сергієм Анатолійовичем ми знайомі з туалету в Румунії, тобто 30 років, а він до цього часу не знав, чи є в мене російський паспорт. Пан Коваль закликав хокейну спільноту, щоб мене і ще кількох відомих українських хокеїстів, які колись виступали в Росії, відлучити від будь-якої хокейної діяльності. Так, мені це було неприємно, але спасибі Сергію Анатолійовичу, що він розкрився і порушив цю тему безпосередньо. Краще так, ніж писати щомісяця анонімки. На які я не вважаю за потрібне відповідати. Це по-перше. А по-друге, я б відповів хлопцям, які зараз воюють, колишнім хокеїстам Олександру Матвійчуку, Олексію Лазаренку, Сергію Супруну, Олексію Гриценку. Це ті люди, які знають мене дуже добре. Мені боятися нічого. Усе моє життя тут, на долоні, у Києві. Де б я не був, але завжди повертався сюди.

– Скажіть чесно: у вас є російський паспорт?
– Звичайно, ні.

– Коли з'являлися останні анонімки?
– На початку року до Нацполіції та СБУ написали начебто батьки вихованців школи «Сокола». Лист надіслано під вигаданим підписом і з невідомої електронної скриньки. Анонімність аргументована начебто тим, що зараз війна і автор побоюється за власну безпеку. Але його обурює, що директор школи Сімчук, який має паспорт рф, погано впливає на дітей і поширює серед них ворожу пропаганду. Не знаю, яка в цих людей кінцева мета, якщо вони такі завзяті.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Збірна України визначила заявку на ЧС з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 10:28 3
Збірна України визначила заявку на ЧС з хокею

Зі списку після контрольних матчів виключили трьох гравців

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
...для того, щоб транслювати лаптеногу пропаганду, наявність мокшебурятського паспорта не обов'язкова. Швидше за все це черговий фальш-старт... Ждун вирішив не чекати приходу асвабадітєлєй і зробив паспорт заздалегідь, а лапті обіср.ались під Києвом, - тепер ліпить горбатого.... Але, не спійманий - не злодій!
Shturmgewehr
Гарантую, що не збрехав!
potemkin78
спасибо тебе за 2007 год
Alex196
Чувствуется по речи что паспорт есть
Первый Среди Равных
Диму без вогню не буває...