Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
|
695
0

Ірина ПЕТРЕНКО: «Точно не найважчий сезон у кар’єрі»

Українська біатлоністка – про спринт в Кенморі

Ірина ПЕТРЕНКО: «Точно не найважчий сезон у кар’єрі»
Biathlon.com.ua. Ірина Петренко

Українська біатлоністка Ірина Петренко оцінила свій виступ в спринті на етапі Кубка світу в канадському Кенморі (33-тє місце):

– Ірино, як себе почуваєте після висоти Солт-Лейк-Сіті?
– Кенмор не набагато нижче від Солт-Лейк-Сіті, тож особливих змін не відчувається, хоча багато хто помічає, що тут висота «мʼякша», більшу втому викликало сонце та висока температура. Навіть тренуватися по такому теплому снігу було дуже важко. Також важливо було слідкувати за тим, чи достатньо води ти споживаєш, щоб уникнути зневоднення.

– Ви вже виступали на цьому стадіоні, чи подобається вам це місто, підходить траса?
– Тут дуже гарно, а на таких трасах і бігати саме задоволення. Оскільки за місцевим часом ми стартуємо вранці, то сніг не встигає розігрітися після холодної гірської ночі, тож і бігти дещо легше. Стрільбище цікаве через місток на підході і зміну вітру, але у таких умовах цікаво поборотися за хорошу стрільбу.

– Ви за швидкістю роботи на вогневих рубежах за підсумками гонки у топ-10, як оцінюєте це стрільбище, підхід до нього та свою сьогоднішню стрільбу?
– У мене є досвід роботи у Сянках зі схожими умовами, гадаю, це дуже допомагає.

– Після теплої, дощової Європи та важкого і мокрого снігу, як працюється тут на трасі?
– Звичайно, у мене, як і у всіх, вже велика втома від цього сезону, а тепла зима цього року аж ніяк не сприяла полегшенню роботи.

– Сезон практично підходить до свого завершення, чи задоволені ви своїми виступами в цілому, чи є у самої до себе якісь питання?
– Сезон не можу назвати найлегшим, але вже точно не найважчим у моїй карʼєрі. Дуже рада, що відпрацювала його повністю і сприймаю його як основу для подальшого зростання. Якісь більш глибокі висновки зараз не хочу робити на емоціях.

– Після повернення з Канади які подальші плани?
– Дуже сумую за домом і дуже хочу побачити дитину. Коли відпочину у колі сімʼї, то зможу тверезо оцінити сезон, зробити висновки і рухатись уперед.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.