Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2024, 12:53
3268
0

Колишній гравець Зорі розповів, як Геллер «кинув» його на зарплату і премію

Микита Шевченко впевнений, що для президента луганчан усі футболісти – раби

| Оновлено 16 березня 2024, 12:53
3268
0
Колишній гравець Зорі розповів, як Геллер «кинув» його на зарплату і премію
ФК «Олександрія». Микита Шевченко

Колишній голкіпер «Шахтаря», «Зорі» та молодіжної збірної України Микита Шевченко, який нині виступає за «Олександрію», розповів, як президент луганчан Євген Геллер «кинув» його на зарплату та премію.

– Рік тому ви покинули «Зорю», де провели великий відрізок своєї кар’єри. Як розійшлися із клубом?
– Розійшовся я не дуже добре. Ні з командою, ні з клубом, а особисто із президентом Євгеном Гєллєром. Він не виконав свої зобов’язання переді мною.

Пів року я фактично був без команди та переживав апатію. Були думки взагалі завершити із футболом. Дзвонили агенти, але я казав, що нічого не хочу. Керівництво соки попило з мене…

– Чим ви взагалі займалися протягом першої частини минулого сезону? Про вас майже нічого не було чутно.
– Відновлювався після операції на меніску у Німеччині. Мені допомогли батьки Йоеля Абу Ханни, які домовилися із лікарями. Після зустрівся із президентом клубу та знову повернувся до Німеччини на реабілітацію та до сім’ї. Відновлювався фізично та морально.

– «Зоря» вам залишилася винна гроші?
– Ми без грошей певний період сиділи ще до початку повномасштабного вторгнення. Після початку великої війни клуб взагалі пропав. Тодішній гендиректор Станіслав Оганов написав: «Бережіть себе, завдання – вижити». На цьому все. Потім вже перед стартом нового сезону запитали про розміри кросівок та коли й де збираємося.

«Зоря» винна мені гроші приблизно за рік. Нині із клубом в мене триває судовий процес. Я подав позов у Палату спорів УАФ. Контракт розірвав в односторонньому порядку.

– Геллер – це добро чи зло для «Зорі»?
– Хм… Тут інь та янь. Іноді складається враження, що для Гєллєра це валіза без ручки, який і нести важко, і кинути шкода. Він тримає цю команду, молодець. Проте, знову ж таки, тримати та виконувати усі зобов’язання перед гравцями – це різні речі. Тому мені важко відповісти на це питання.

Раніше хлопці йшли в «Зорю», бо вона грала у єврокубках. Зараз я не знаю, що клуб буде робити. Футбол – це одне велике болото, де усі спілкуються один з одним. Луганцям буде важко набирати футболістів, бо усі знають, що там майже немає ніяких умов. Персоналу, який працює в «Зорі», треба пам’ятник при житті ставити.

– Говорять, що Геллер дуже важко виплачує обіцяні преміальні.
– Так-так. Я ось дивився інтерв’ю Гєллєра Міші Співаковському та плювався в iPad (сміється, – прим.). Людина іноді думає, що футболісти – це його раби, які винні перед ним.

Перед моїм поверненням у «Шахтар» у 2016 році я недорахувався премії за вихід «Зорі» у єврокубки. В клубі, в принципі, це була нормальна практика. Тим, хто покидав команду, Геллер міг сказати: «Кому я винен – усім пробачаю».

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.