Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 15 березня 2024, 11:36
3643
4

Марта КОСТЮК – про війну: «Світ не розуміє, як швидко все може змінитися»

Українська тенісистка сподівається, що Україна отримає більше допомоги від інших країн

| Оновлено 15 березня 2024, 11:36
3643
4
Марта КОСТЮК – про війну: «Світ не розуміє, як швидко все може змінитися»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк відповіла на запитання про війну в Україні після перемоги над «нейтральною» спортсменкою Анастасією Потаповою.

- Після фіналу в Сан-Дієго ви зробили кілька дуже зворушливих коментарів, чудових коментарів. Не могли б ви трохи розповісти про це? Вдома, як і раніше, ще страшно щодня? Чи сприймають люди це як належне? Чи сприймає світ це як належне? І, нарешті, якби я міг запитати, Ви розчаровані тим, що моя країна не змогла надати Вам велику допомогу?
- Гарне запитання. Ніколи не знаєш, що станеться завтра. Я думаю, що всі люди відчувають це почуття, але ми відчуваємо його трохи більше, тому що наші життя немовби не в наших руках, у певному сенсі. Ми не можемо так сильно все контролювати.

Я не можу говорити за людей, які живуть в Україні, тому що я там не живу. Я просто кілька разів приїжджала в гості. І я відчуваю, що дуже виснажливо і важко жити в таких умовах уже багато років. Це вимотує всіх.

Мені здається, що світ не розуміє, як швидко все може змінитися. Ви знаєте, ви думаєте, що це 6-0, 3-0, але насправді все набагато ближче.

Я роблю все, я відчуваю, що роблю все, що можу, де в мене є вплив. Але, знаєте, ви все одно відчуваєте, що цього недостатньо, я маю робити більше. Але дуже важко зрозуміти, що ми переживаємо, скільки всього було порушено, скільки меморандумів і всього того, що нам обіцяли.

Це просто боляче переживати. Очевидно, що це дуже гарний урок для всієї країни – покладатися на себе і бути дуже милими з усіма, але насамперед думати про себе. Я дійсно сподіваюся, що люди просто приймуть це. Це дуже важлива річ, про яку потрібно питати, але багато речей відбуваються з певної причини. Тому я просто сподіваюся, що ми зможемо засвоїти урок, щоб такого більше ніколи не повторилося.

Сподіваюся, ми зможемо отримати більше допомоги по всьому світу. Це теж було б чудово.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashamar
Тут чудова не так сама відповідь (хоч і вона блискуча), як радує сам факт, що журналісти продовжують задавати такі питання. Чим продовжують привертати увагу до війни.
vak
Марта мы тебя ЛЮБИМ!!!
Max-Morlock
Действительно.   Пару дней назад на Укр радио пол часа обсуждали тему применения ядерного оружия хлом.  По их Конституции они имеют  на это право.  Остальные могут это только обсуждать, но не повлиять.
Nick.Grabowski
Проблема сучасних спортсменів (які в більшості мають доволі посередню або погану освіту), що вони в кращому випадку розбираються добре лише в своєму виді спорті.
І то, більшості з них ще й потрібен тренер зі сторони, який би їх тренував, навчав та підказував.
Як показує практика, крім тенісу тенісисти та тенісистки (те саме стосується футболістів, боксерів, гімнастів) в більшості ні в чому не розбираються добре та професійно.
Тим більше в питаннях дуже мутної, брудної та складної війни в Україні.