Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 15 березня 2024, 08:35
12663
57

Реванш за дві поразки. Костюк розібралася з Потаповою в Індіан-Веллсі

Марта вперше вийшла до півфіналу турніру WTA 1000

| Оновлено 15 березня 2024, 08:35
12663
57
Реванш за дві поразки. Костюк розібралася з Потаповою в Індіан-Веллсі
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№32 WTA) пробилася до півфіналу на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллсі.

У матчі 1/4 фіналу українка з «бубликом» у першому сеті переграла «нейтральну» тенісистку Анастасію Потапову (№33 WTA).

Індіан-Веллс. 1/4 фіналу
Марта Костюк (Україна) [31] – Анастасія Потапова [28] – 6:0, 7:5

Це була третя зустріч тенісисток і перша перемога українки. У 2023 році Марта програла цій суперниці в Маямі (1:6, 3:6), а також у Бірмінгемі (7:6, 5:7, 4:6).

У поточному сезоні Костюк зіграла 7 матчів проти росіянок і виграла 5 із них. Загалом за кар'єру, статистика все ще негативна (15-21).

В 1/2 фіналу Костюк гратиме проти Іги Свьонтек (№1 WTA) або Каролін Возняцкі (№204 WTA). Для Марти це буде перший півфінал турніру такої категорії.

Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine
Getty Images/Global Images Ukraine

Статистика першого сету

Статистика матчу

Турнірна сітка

Оцініть матеріал
(112)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 57
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
introvert
Величезне ДЯКУЮ, Марта, це було дуже приємно. Нічого з ними цяцькатися, їх потрібно ДУШИТИ. Як колорадських жуків. І в цьому році ти поки що робиш це просто блискуче.
Сподіваюся, на фоні завданої Мартою душевної травми те створіння взагалі забуде про м`яч і ракетку. Теніс - гра для людей, а не орків.
Nostradamus
Шо з є..лом, русня? Денацифікація чи демілітаризація?)) Як на мене це декласифікація!)) 
Vlad Holl
На швабру , ватна потвора ! Марта , ти вбивця орків , і це добре. Так тримати ! Трошки втратила концентрацію в другому сеті , але вчасно зібралася і все ok . Дякуємо за перемогу! Хто там ? Свьонтек ? Тільки перемога!
Stanislav Matusevych
Мої вітання Марті! Причому в більшій мірі за другий сет, а не за перший. Коли гра йде, план працює, а суперниця не знає, що робити, перемогти здатен кожен. А ось коли і суперниця почала влучати, і свої невимушені наздогнали, і нерви (куди ж без них), зібратися і вирвати на жилах перемогу - це риса, яка відрізняє класну тенісистку від хорошої. Колись це здорово виходило у Еліни, але ж у Світоліної в принципі інший характер. Марта ж цього сезону поступово все краще опановує себе, і одразу великий талант дає про себе знати. Ну і нічні жахіття для кацапок від Марти тривають. А ще пару років тому яка ситуація була?
Далі варто очікувати Ігу, і тут для перемоги потрібно буде стрибнути вище голови. Але зараз вже потрібно казати, що Марті є, чим грати проти польки. Ось тільки стабільності все одно ще малувато. Головне - зіграти достойно, повірити, що з домінаторкою світового тенісу Марта може боротися. Адже у чисто тенісній майстерності Іга навряд чи має перевагу, але ж рівень таланту вирішує у жіночому тенісі далеко не все. 
uausa
Як сказав один учасник чату ( не пам'ятаю нікнейм) після перемогти Марти над попереднім створенням з боліт: щоб ти , потапова, так грала як в першому сеті до кінця своїх днів.
Дякую, Марто, за перемогу!!!
Fdail
Практично без нервів, що говорить про колосальну роботу тренера в ментальному плані. Трохи повикидала зручних м‘ячів Потаповій, але загалом дуже продумана гра,яка повністю підготовлена під гравчинь такого типу. Молодець, Марто, удачі в півфіналі. 
anacreon
Вау. Ми дожили до того моменту,  коли Костюк нарешті почала крокувати в новий рівень. А то так довго топталася на місці.
Нарешті перестала істерити. І пішла гра.
dimastian1
Красуня. У Марти з'явився характер. Не опустила руки, коли не пішло в кінці, зібралась і додавила. Прийом навиліт передостаннього м'яча - то було щось. Цей м'яч і добив к'ац'апку.
Stanislav Matusevych
До речі, Марта у будь-якому випадку встановить власний рекорд у рейтингу та на поточний момент піднімається у топ-8 у Чемпіонській гонці. І це фактично пропустивши Доху та Дубай.
captain2009
Мартуся, дякую за перемогу над однією з самих найогидніших орчих! Ти неймовірна! Продовжуй мочити русню в кожному матчі!!! 
sahka1981
Молодець!!!
Igrok4
Неймовірне задоволення від гри та особливо від результату 
.gamliy
Росте як на дріжджах🥰
Молодець Марта!
Дякуємо Сандра!!!
Yaroslav
Вітання, Марто! Молодець!
форхенд є
бекхенд норм
гра у сітки, злету - дуже добра
слайси чудові
вкорочені - присутні
так, звичайно негативні моменти в грі теж присутні, але відчуття, не відпускає, що буде вітання уже не з черговою перемогою, а зі здобуттям статусу першої ракетки світу!
так тримати, супер!
Александр Ад
Молодець.Марта!Не дивлячись на блискучий 1 сет,в 2 сеті Марті прийшлось добре попрацювати у кацапки пйшла гра,і вона справилася із собою і з суперницею!Браво Марта!Сьогодні подача була набагато кращою.Попереду ,мабуть,1 ракетка світу,бажаю успіху,Марта ти можешь!!
Vitaly Kozak
Марті психологічно стати б як Емма Наварро, була б у топах вже давно.
valik_ua
та все !!!! пофіг хто там далі !!!!  втоптала свинособак в кількості - більше 2 !  ПОХ !!! чемпіонка Космосу !!! Красотка !!! Обіймаю !!!! Богиня !!!!
Eugenii Skrypka
Красиво опустила бичиху
Андрій Заліщук
супер дівчинка!!!! ще й баранку повісила кацапці, вітання!!!!!!!
Микола Захарченко
Марта супер !  Можливо це народження топ-гравчині , по крайній мірі минулих " психів " все менше і менше , а зрілої гри все більше )