Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 березня 2024, 03:24
1506
1

Олександрія – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Чи бувають гольові дощі над «Нікою»?

| Оновлено 16 березня 2024, 03:24
1506
1
Олександрія – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Ворскла

У п'ятницю, 15 лютого, в Олександрії на стадіоні «Ніка» відбудеться матч двадцять першого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють «Олександрія» і полтавська «Ворскла». Стартовий свисток рефері Олександра Омельченка зі Слов'янська пролунає о 18:00 за київським часом.

Олександрія


Команда Руслана Ротаня в цьому сезоні перебуває в доволі цікавому становищі. Назвати «Олександрію» однозначно проблемним колективом, начебто, і немає можливості, тому що є доречніші претенденти на це невтішне звання, але водночас що не матч за участю «поліграфів», то неприємне відчуття недомовленості після його завершення. Ось і старт другої частини сезону виходить таким самим неоднозначним, як і осінньо-зимовий період.

Утім, тут варто зупинитись на мить і відмотати на кілька тижнів назад у календарі «Олександрії». Ігри проти «Шахтаря», «Зорі», «Полісся», «Чорноморця» та київського «Динамо» у п'яти з шести турів після тривалої зимової перерви. Далеко не першим колектив Руслана Ротаня зустрічається з подібним важким графіком, але зараз ми перебуваємо якраз посередині цього відтинка й що можемо сказати? «Поліграфи» пораються. Зі скрипом, але як без цього?

Досить згадати, що виключно в спортивній площині «Олександрія» ще не програвала в офіційних матчах у 2024 році. Так, усі ми пам'ятаємо, чим завершилася історія за участю незареєстрованого належним чином півзахисника Калюжного в матчі проти «гірників», але на майбутню гру він узагалі дискваліфікований, тому нічим ні допомогти, ні нашкодити команді не зможе. До речі, із останнім у нього якось занадто багато негативних прикладів за ці три стартові гри після повернення в клуб. І тут ще один цікавий момент – Ротань і ротація в цьому сезоні якось не йдуть поруч, але в цій ситуації від змін у стартовому складі вже не втечеш.

Ворскла


У полтавської «Ворскли» за час зимової перерви сталася одна фундаментальна зміна і низка перестановок, які потягнулися слідом за нею. Сергій Долганський, відомий у минулому воротар «зелено-білих» і всього українського футболу, стартував анітрохи не гірше, аніж Олександр Шовковський у київському «Динамо», якщо опустити різницю в класі між командами. Навіть візуально за першими трьома іграми було помітно, що команді стало просто простіше грати.

Віктор Скрипник тим часом пізнає тонкощі перебування в зоні аутсайдерів на чолі харківського «Металіста 1925», і поки що його колишній клуб має значно більші успіхи, аніж нинішній. «Ворскла» програла тільки «Зорі» на старті, та й то з мінімальним рахунком (0:1), тоді як проти «Вереса» і «Чорноморця» команда дотискала суперників до вкрай важливих для неї результатів. Звідси й просування вгору досить щільною зоною біля екватора турнірної таблиці.

Очевидно, що полтавці, як би скептично до цього не ставилися українські вболівальники, знову хочуть представляти нашу країну на міжнародній арені. Чи доречно про це говорити просто зараз? Із такими успіхами «Динамо», «Руха» та решти команд із першої шістки, напевно, що доведеться трохи притримати амбіції. А ось атакувати позиції «Полісся» в перехідний період у конкурентів – це будь ласка. Хоч у майбутньому турі, але для цього належить подолати «пастки Ротаня» на «Ніці», із яких не виплутався навіть «Шахтар».

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Олександрії» та «Ворскли» раніше перетиналися 39 разів у рамках чемпіонату України, Кубка України, Перших ліг України та СРСР. 15 матчів завершилися перемогою «поліграфів», тоді як полтавці виграли 13 зустрічей і ще 11 разів команди зіграли внічию. Різниця голів – 55:48, на користь «Олександрії». Найбільша перемога команди з Кіровоградщини – 3:0 (1994, 2019, 2023), у «Ворскли» – 3:1 (2017, 2021), 2:0 (2020). Востаннє команди зустрічалися у вересні минулого року, коли гол Олександра Скляра з пенальті приніс полтавцям перемогу (1:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 36-річний Олександр Омельченко зі Слов'янська, який на своєму рахунку має 34 матчі в рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Тарас Чопілко і Максим Чос, а резервним арбітром відпрацює Денис Резніков. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Романом Блавацьким і його асистентом Олександром Беркутом. У Омельченка вже є досвід проведення матчів за участю «Олександрії» – 1 поразка, і «Ворскли» – 4 перемоги та 1 поразка.

Орієнтовні склади


«Олександрія»: Шевченко – Мартинюк, Кампуш, Логінов, Копина – Ковалець, Михайленко, Сігєєв – Шулянський, Кулаков, Калитвинцев.

«Ворскла»: Ісенко – Корнієнко, Бацула, Хрипчук, Пердута – Сіссоко, Челядін – Мякушко, Степанюк, Крупський – Ковталюк.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі, у кращому випадку, ми побачимо забитий м'яч. Нашою ставкою буде позиція – ТМ 2.5.

15 березня, п'ятниця

«Олександрія» – «Ворскла»
Олександрія. «Ніка». 18:00
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
ОЛЕКСАНДРІЯ – ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ErichMariaШевченко
Та фсё.    Полиграфы устали.  Долго  ехали из Полесья.
Тут 0:2ё