Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Атлетіко Мадрид
13.03.2024 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:1 2 : 1
3 : 2 Серія пенальті Серія пенальті
Ліга чемпіонів
| Оновлено 24 березня 2024, 02:35
9246
17

Атлетіко пройшов Інтер. Облак виграв серію пенальті

Мадридський клуб врятував гру на останніх хвилинах основного часу

| Оновлено 24 березня 2024, 02:35
9246
17
Атлетіко пройшов Інтер. Облак виграв серію пенальті
twitter.com/Atleti

Міланський «Інтер» і мадридський «Атлетико» в середу, 13 березня, зустрілися у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Нагадаємо, у першому матчі «Інтер» здобув перемогу з мінімальним рахунком. Вирішальний гол був забитий за одинадцять хвилин до завершення основного часу. Його автором став Арнаутович, добив м'яч у ворота після сейву голкіпера «Атлетіко» Облака.

Мадридці розпочали матч-відповідь із традиційного для себе стартового натиску. На 6-й хвилині Зоммер врятував «Інтер» після удару Ліно, який пройшов лівим флангом, обігравши кількох футболістів лідера чемпіонату Італії. Надалі гра вирівнялася. Команди шукали шляхи до воріт одна одної. Можливість для взяття воріт мав Дюмфріс, який пробив з меж штрафного майданчика, однак Облак зумів зреагувати та здійснити сейв. У складі «Атлетіко» міг відзначитися Мората, після удару якого з другого поверху Зоммер у падінні забрав м’яч до рук.

twitter.com/Inter_en

На 33-й хвилині Інтер відкрив рахунок у матчі. Італійці у кілька пасів в один-два дотики розіграли класну комбінацію лівим флангом. Після передачі від лицьової лінії Дімарко пробив приблизно з 8 метрів — м'яч опинився у сітці воріт. Через дві хвилини господарі забили гол у відповідь. Коке з радіуса закинув у штрафний майданчик, Павар не зумів вибити м'яч, він відскочив за спину Бастоні, а там був Грізманн, який з близької відстані не промахнувся.

Події у другому таймі відбувалися за схожим сценарієм. Знову активна початкова п’ятнадцятихвилинка від «Атлетіко», а потім рівна гра. Обидві команди мали кілька нагод для взяття воріт, але не використали їх. За десять хвилин до завершення другої половини зустрічі мадридці значно активізувалися та організували штурм воріт «Інтера». На 86-й хвилині Депай пробив з лінії штрафного майданчика, м'яч влучив у стійку. Зоммер не зміг би врятувати команду, якби м'яч летів у ворота. Через хвилину Депай все ж забив гол. Коке класним пасом знайшов Мемфіса у штрафному майданчику, а той з-під де Врея пробив точно в дальній нижній кут воріт. На останній компенсованій хвилині «Атлетіко» ледь не вирвав вихід до чвертьфіналу: Грізманн видав пас на Рікельме, той потужно пробив з 11 метрів, м’яч пролетів вище воріт.

twitter.com/Atleti

В екстратаймах команди не стали чекати на серію пенальті та грали активно. Мали гольові моменти і господарі, і гості, але забити вирішальний гол ніхто не зміг. Героєм післяматчевих пенальті став голкіпер «Атлетіко» Облак. Він відбив два удари поспіль. Його візаві Зоммер зумів відбити лише один удар. Вирішальний пенальті не забив капітан «Інтера» Лаутару Мартінес – він пробив набагато вище воріт.

«Інтер» програв вперше у 2024 році. Його безпрограшна серія тривала тринадцять матчів. «Атлетіко» традиційно для себе на характері здобув важку перемогу.

twitter.com/Inter_en

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матч-відповідь.

«Атлетіко» – «Інтер» – 2:1 (перший матч – 0:1). Серія пенальті - 3:2.

Голи: Грізманн (35), Депай (87) - Дімарко (33).

Попередження: Ермосо (41), Коке (90) - Чалханоглу (104), Біссек (118).

«Атлетіко»: Облак, Еромосо, Вітсель, Савич, Ліно (Рікельме, 71), Де Пауль (Корреа, 71), Коке, Льоренте (Аспілікуета, 99), Моліна (Барріос, 79), Мората (Депай, 79), Грізманн (Сауль, 106).

«Інтер»: Зоммер, Бастоні (Ачербі, 72), Де Врей, Павар, Дімарко (Біссек, 84), Мхітарян (Клаассен, 111), Чалханоглу, Барелла (Фраттезі, 84), Дюмфріс (Дарміан, 72), Тюрам (Алексіс Санчес, 102), Лаутаро Мартінес.

Стадіон: «Ванда Метрополітано» (Мадрид, Іспанія).

АТЛЕТІКО — ІНТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

121’
ГОЛ ! З пенальті забив Анхель Корреа (Атлетіко Мадрид).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Франческо Ачербі (Інтер Мілан).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Родріго Рікельме (Атлетіко Мадрид).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Мемфіс Депай (Атлетіко Мадрид).
121’
ГОЛ ! З пенальті забив Хакан Чалханоглу (Інтер Мілан).
87’
ГОЛ ! М'яч забив Мемфіс Депай (Атлетіко Мадрид).
35’
ГОЛ ! М'яч забив Антуан Грiзманн (Атлетіко Мадрид).
33’
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Дімарко (Інтер Мілан).
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
С самых первых минут не покидало ощущение, что Интер вылетит. Приехали фигней пострадать, желания выиграть не было видно, в то время как Атлетико рвал и метал.Минус три клуба в ЛЧ может поставить крест на выходе на второе место в рейтинге УЕФА в конце сезона, да и на 5-м добавочном месте в ЛЧ по новому регламенту. Итальянцам еще работать и работать до испанской топ-тройки. 
v2341770
Добротний матч достойних суперників. Обидві команди продемонстрували дуже якісну гру (саме ГРУ а не "бодання" як в матчі Арсенал - Порту), перемогла команда, яка трішки більше прагнула до перемоги у конкретному матчі. Дякую командам за футбол, таких матчів, нажаль, небагато, але вони є!!!
ErichMariaШевченко
Дома - стены, как  и в Лондоне в этот раз.
luceorius
 Всі переможці відбіркових груп у чвертьфіналі, всі другі у відборі - за бортом. Серед чвертьфіналістів вже за традицією лише команди з топ-чемпіонатів, за винятком Італії.
Максим Заиченко
Реал - ман сіті
барса -баварія
didora
Жереб на те й потрібен (непередбачуваність). Як вирішить так і буде. Головне, щоб у фіналі були найсильніші!
Samuel
Все по факту. Браво 👏🏻. Характер у Атлетико ще той. 
Ivan Grumeza
Ну хоть одна сенсация из 8 противостояний!
В 1/4 нас будут ждать 8 крутых матчей! Только если Арсенал на Дортмунд не попадет)))
antt
Хоча якщо порівняти тренерів, чесно кажучи "ботаніка" Індзагі, і "дикого" Сімеоне, то зрозуміло що перевага буде в аргентинця, чого він тільки не робив сьогодні. І рік тому там були три італійські команди в четвертфіналі здається, тепер три іспанські і жодної італійської. От прорив італійськького футболу в ЛЗ і закінчився.
antt
Не знаю чого так підходив до пенальті, і пробив Лаутаро. Хіба недавній мундіаль згадав. Перед ним і так в Інтера було два промахи, а так як він пробив виходить він головний винуватець. Хоча наступний пятий удар Атлетіко все б і так вирішив. Синдром Баджо і компанії  на ЧС в сша. 
Samuel
От би хотілось:
Баварія Борусія
Реал Барса
Сіті Арсенал
ПСЖ Атлети