Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2024, 22:50
998
6

ПУШИЧ: «Шахтар виборював лідерство, і тепер ми перші. Але ще не фініш»

Наставник «Шахтаря» дав прес-конференцію після перемоги над «Минаєм»

| Оновлено 12 березня 2024, 22:50
998
6
ПУШИЧ: «Шахтар виборював лідерство, і тепер ми перші. Але ще не фініш»
ФК Шахтар Донецьк. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич дав прес-конференцію після перемоги в матчі 21-го туру УПЛ з «Минаєм» (2:0).

– Скажіть, чому ви зробили лише три заміни протягом матчу?

– Цікаво, що люди постійно запитують про заміни. Так вирішив, бо подумав, що на той момент команда потребувала нової енергії та інших гравців, логічним було додати свіжої енергії, інші гравці були також частиною тактики. Інші футболісти – це інші рухи, можливо, вони можуть створити більше моментів в інших зонах, у цьому причина. І я вважаю, що вони всі непогано ввійшли в гру, що добре. Лассіна також був близьким до того, щоб забити, можна було відчувати нову енергію, яка з’явилася на полі. Тому так вирішили.

І, наприклад, якщо говорити про Кевіна, молодого виконавця, який у своїй кар’єрі зіграв ще не так багато матчів, то це частина його прогресу: він покращує фізичний стан і набирає кондиції. Ви могли побачити, що в другому таймі енергія потроху зменшувалася, а, на мою думку, це небезпечно для гравця: коли він уже не такий сконцентрований через нестачу сил, то може травмуватися. Тому це теж стало причиною. Ці рішення завжди є комбінацією багатьох аспектів, які змушують мене задуматися про заміну певних гравців.

– Чи все вдалося реалізувати з того, що планували?

– Так, за винятком того, що хотіли забити більше голів. Ми повинні більше забивати, адже створили чимало моментів. Вважаю, що розпочали гру фантастично, вийшли дуже сфокусованими та організованими, багато атакували. Можливо, реалізація – це єдине, на що я можу скаржитися, але я не роблю цього, бо це футбол і ти не можеш завжди реалізовувати всі свої шанси. Тому, напевно, це єдине – ми повинні забивати більше голів. Але план на матч мої футболісти виконали дуже добре і заслуговують на компліменти за сьогоднішню гру.

– Запитання щодо Дмитра Чигринського. Його немає в заявці команди на друге коло. Як ви вважаєте, це суттєва втрата для команди, адже він досвідчений гравець?

– Скажу чесно, я не очікував на таке запитання, тому що Чигринський був відсутній уже тривалий період через травму, а потім він не міг повернутися в міжсезоння. Але я можу вам дещо сказати про нього: він дуже хороша людина, чудовий гравець з неймовірною кар’єрою, – і ми всі повинні це поважати. І я дуже його поважаю, тому що весь час, поки він був нетравмований та грав і тренувався з нами, він завжди був з командою. Фантастичний командний гравець.

– Попереду на нас чекає пауза на матчі збірних. Як ви оцінюєте цей перший відрізок весняної частини сезону і які плани на наступні два тижні?

– Для нас дуже важливо перемагати в багатьох матчах поспіль, і ми це зараз робимо. І, як я бачу з наших останніх двох ігор до зимової перерви, це шість поспіль перемог у чемпіонаті, що дуже добре та дуже важливо. Ми досягли прогресу під час міжсезоння, дуже тяжко працювали, і я дуже цим задоволений. І звісно, як і кожна команда, ми маємо ще над чим працювати та ставати ще кращими. Ми боролися за перше місце – і тепер ми на першому місці. Люди часто кажуть, що легше туди потрапити, ніж залишитися на цій сходинці. Тому це ще не фініш.

Як я сказав, ми досягли прогресу, є дуже серйозна конкуренція. І насправді ми створили гарні умови для другої частини останнього етапу сезону. Ми повинні бути сфокусованими, дуже багато працювати за кожне очко, проти кожного суперника, бо це дуже складний чемпіонат, і я відчув це. Тож ми добре попрацювали, ми ще не досягли фінішу, тому повинні бути сконцентровані на наступних іграх. І насправді ми завжди йдемо від гри до гри, бо багато матчів і очок ще попереду. Отже, рухаємося від гри до гри.

Події матчу

30’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
24’
ГОЛ ! З пенальті забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex196
Как этому дураку не стыдно .на поле к примеру шахтер играл вничью с александрией .а после ему насчитыапли 3 очка .все чемпионства кротов нечестные 
sania
Правильніше було б сказати, що Ренат відомими методами виборов лідерство
orly7605
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
OtsoCity
Молодці хлопці, дуже гарно буде якщо динамо (лайно суркисів) буде грати в першій лізі за свої договірняки