Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2024, 21:30
2940
25

Тотальна перевага. Шахтар не помітив спротив Миная у Львові

Команда Маріно Пушича хіба що обмежилась невеликою кількістю голів

| Оновлено 12 березня 2024, 21:30
2940
25
Тотальна перевага. Шахтар не помітив спротив Миная у Львові
ФК Шахтар Донецьк

У поєдинку 21 туру Української Прем'єр-ліги зустрілися «Шахтар» та «Минай». Перед матчем складно було знайти якусь інтригу, адже протистояли одна одній перша та остання команди чемпіонату. Подальший розвиток подій підтвердив побоювання: минайці нічого не протиставили більш статусному опоненту.

Після стартового свистка «гірники» обступили штрафний майданчик суперників, демонструючи явний намір не відкладати взяття воріт «Миная». І небезпечні моменти не змусили на себе довго чекати. Кевін, який активно увійшов у гру, ледь не замкнув навіс Зубкова, а після удару Азарова з дальньої дистанції м'яч влучив у стійку. Гості про контратакуючі дії не думали, сконцентрувавши всі зусилля на обороні своїх володінь.

М'яч практично не залишав половину поля «Миная»: атаки футболістів донецького клубу тримали у постійній напрузі насичену захисну лінію команди Желько Любеновича. Протрималися гості лише 20 хвилин, після яких Корнійчук у куті власного штрафного майданчика вдарив по нозі Коноплю. Арбітр спочатку не побачив порушення правил, але після перегляду відеоповтору вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті без шансів для голкіпера реалізував Судаков.

Після забитого голу малюнок гри не змінився: «гірники» продовжували володіти приголомшливою територіальною перевагою. І невдовзі м'яч вдруге опинився у сітці воріт «Миная». «Помаранчево-чорні» здійснили перехоплення на чужій половині поля, і Кевін одразу переадресував футбольний снаряд Сікану, який низом пробив точно в кут.

До перерви господарі поля цілком могли довести рахунок до розгрому. Судаков з-за меж штрафного майданчика пробив поряд зі стійкою, а удар Коноплі прийняв на себе каркас воріт. Минайці за перший тайм лічені рази наближалися до штрафного майданчика суперників. Запам'ятався удар Гунічева, після якого м'яч пролетів поряд із штангою.

На початку другої половини зустрічі минайці спробували активніше вибігати в контратаки, але гостроти для воріт «Шахтаря» вони не несли. Господарі, у свою чергу, продовжили створювати небезпечні моменти. Міг оформити дубль Судаков, але з його ударом упорався Кемкін. Зреагував голкіпер і на технічний удар Бондаренка. Був шанс відзначитись і у Кевіна, який із хорошої позиції пробив надто невлучно.

Наприкінці поєдинку «Шахтар» уже не так активно нагнітав обстановку біля воріт суперників, але при цьому час від часу продовжував створювати гостроту. Декілька перспективних атак зуміли провести і футболісти закарпатського клубу. Втім, рахунок командам змінити не вдалося.

У наступному турі, який відбудеться після міжнародної паузи, «Шахтар» у гостьовому матчі зіграє з «Оболонню». «Минай» прийматиме «Олександрію», а перед цим проведе перенесений матч з ЛНЗ.

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Цуканов – 6,0, Траоре – 6,0, Назарина – б/о.

«Минай» (заміни): Кораблін – 5,5, Семотюк – 6,0, Попов – б/о, Устименко – б/о, Тищук – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Шахтар» – «Минай» - 2:0

Голи: Судаков, 24 (пен.), Сікан, 30

Попередження: Корнійчук, 23, Кораблін, 75, Устименко, 88

«Шахтар»: Різник – Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля – Бондаренко (Назарина, 86), Криськів – Кевін (Цуканов, 64), Судаков, Зубков – Сікан (Траоре, 72).

«Минай»: Кемкін – Корнійчук (Кораблін, 46), Скиба, Чуєв, Прокопчук, Дмитрук – Петько, Вітенчук (Семотюк, 64) – Вакула (Тищук, 85), Гунічев (Устименко, 74), Ременяк (Попов, 73).

Арбітр: Володимир Новохатній (Київ).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 36 (13) – 5 (1)
Кутові: 11 – 1
Офсайди: 1 – 2.

ШАХТАР - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Відеоогляд матчу

Події матчу

30’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
24’
ГОЛ ! З пенальті забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Як кажуть донецькі вболівальники, без пенальті то не гра.
Не 4-0 вже у Миная прогрес , але Шахтар з самого початку на "захист" воріт орієнтувався  тому 4 воротаря в заявку і поставили.
Игорь
Зае... Пушич Келси мариновать 
Alex196
Да все эти победы ничего не стоят .Никакой марсель шахтер не заметил 
Первый Среди Равных
Этой бездарности дают пенальти бить, чтобы хоть искусственно как-то улучшить его статистику и поддержать ценник. Но европейских скаутов не обманешь. 
Игорь
36 ударов - это наверное рекорд УПЛ? Хотя реализация,конечно, хромает - большинство в Кемкина летело,либо по горобцях , ну и каркасы естественно обстучали
AK.228
Кевін це знахідка, по меншій мірі в УПЛ він сильніший вже зараз за 99% гравців
OtsoCity
Дуже добре!
Demid Romanchik
36 ударов...А Вам всё слабо)) Реализация просто не очень..А так всё ок 
Лига конференций без динамо
Действующий чемпион и лидер на изи выиграл, очередное  чемпионство всё ближе , а жопанюхи  дырявые с четвертого своего любимого пусть дальше кукарекают и скулят прыгая на бутылке 
Фанькин кот
Чемпион есть Чемпион. Уверенно, солидно, без вопросов. Родной Шахтёр, вперёд к очередному дублю: чемпионству и Кубку! Браво! 
maks_krot
+3 оча это самое главное, ну столько моментов не реализовать с этим нужно что-то делать! Кевин и правда хорошая покупка отличный игрок! Удачи и успехов в следующих играх Шахтёр!!!
Лига конференций без динамо
Дырявая ботва четвертая  сегодня не сильно активная 1,5 человека с 20 аккаунтами не засрали ветку  чемпиона и лидера упл ,наверное жопы нюхают с 4 своего места да отмечают свою любимое место прыгая на бутылке ,может в ночную смену  выйдут кукарекать
Max-Morlock
Как будто Ахметов поставил 1 миллион денег именно на 2:0.
Очень слабо в настольный футбол. Зубков хоть пробивал и закрывал эпизод. А после неудачной возни 2 раза точно могли быть наказаны.
Но 3 очка не пахнут.)