Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 березня 2024, 14:44
941
0

До якого числа діятиме трансферне вікно в Україні?

Дедлайн для дозаявок для команд УПЛ встановлено – 12 березня

| Оновлено 12 березня 2024, 14:44
941
0
До якого числа діятиме трансферне вікно в Україні?
УПЛ

Спортивний директор УПЛ Максим Степаненко розповів, доки діятиме трансферне вікно в Україні:

«Зазвичай ці рішення голосуються та затверджуються відповідним комітетом. Цього сезону зимово-весняне трансферне вікно вийшло таким довгим через те, що ФІФА розтягла його і продовжила термін.

Наступного сезону на календарі вже є дати матчів єврокубків на січень. Тобто зараз заявочні періоди будуть трохи довшими, ніж були. Раніше влітку це було 8 тижнів, тепер трансферне вікно може тривати до 12 тижнів. Взимку це було від 4 тижнів.

У разі ініціатором виступила ФІФА. Про це повідомив Комітет з питань статусу та трансферу футболістів УАФ. Він інформував нас, що, згідно з новими вимогами, трансферні вікна мають бути подовжені. Така практика продовжиться і наступного сезону.

Зазвичай, зимове трансферне вікно в Україні завершувалося 1–3 березня. Нині дедлайн – 12 березня. Фактично дали додатково ще 10 днів, щоб клуби могли дозаявитися та наздогнати хвости.

Ми могли б трохи пізніше розпочати заявний період. Але початок зимового трансферного вікна обумовлений тим, що клуби мають заявитися на єврокубкові змагання. А для того, щоб внести заявку туди, вони попередньо мають заявитись до УПЛ та УАФ. Тобто, першочерговий пункт відправлення – це наші бази даних.

Тобто трансферні вікна розширюємо для того, щоб клубам було зручно. Можу вас зорієнтувати, що за статистикою у нас все відбувається останніми днями. Десь 10 березня розпочинається активна заявка.

Насправді факторів багато: погодні умови, початок змагань, заявка на єврокубки. Ніколи ці дати не ставлять за принципом – у небо пальцем. Це ціла сукупність факторів, що систематично розглядаються».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.