Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 березня 2024, 18:47
4922
12

Ротань по-доброму шокує. Олександрія здолала Полісся

Колись зухвалий претендент на чемпіонство не може виграти шість матчів поспіль

| Оновлено 09 березня 2024, 18:47
4922
12
Ротань по-доброму шокує. Олександрія здолала Полісся
ФК Полісся

Склад учасників української Прем’єр-ліги цього сезону поповнили дуже цікаві новачки, після чого градус боротьби одразу підвищився в абсолютно кожній ділянці турнірної таблиці. Однак потужний старт – це річ непогана та амбітна, однак марафонську дистанцію подекуди навіть доволі якісно підготовленні колективи витримати не в змозі.

Житомирське «Полісся» в якості прикладу для цього явища пасує чи не найкраще, бо всі захоплювались результатами команди Юрія Калітвінцева, але вже минуло п’ять турів від того моменту, як вона в останній раз перемагала. Це призвело й до втрати раніше здобутих високих позицій та місця серед прямих претендентів на чемпіонський титул, проте було очевидно, що боротьба для «вовків» на цьому не завершується.

Як мінімум, вони мали домашній матч проти «Олександрії» в рамках двадцятого туру національної першості для того, аби почати всі виправляти. Суперники в 2024 в офіційних іграх не забивали та не пропускали саме в протокольному плані, але інцидент за підсумком гри проти «Шахтаря» закарбувався в пам’яті не одного спортивного директора клубів УПЛ.

Наскільки потужно та монолітно виглядало в першій частині сезону «Полісся» на власному полі, і наскільки ж недолугий вигляд мала команда Юрія Калітвінцева в першому таймі цього поєдинку. Не виходило геть нічого. У захисті проблеми почались уже від самого початку, і суперники через це відкрили рахунок із блискавичної подачі Калітвінцева з правого флангу на Михайленка до зони перед воротарським. Так, син знову скривдив команду батька, але опосередковано для початку.

У плані атаки «вовки» надалі теж не могли продемонструвати притомного футболу, бо з одними лишень подачами з флангів у напрямку Будківського далеко зайти неможливо, а для більшого було потрібно почати зв’язувати хоча б три-чотири передачі на чужій половині, що в контексті господарів цього вечора було просто фантастикою до перерви. Отой один вертикальний пас на Шулянського під настання перерви пройшов до лівого флангу штрафного, і відразу Шевченку потрібно було працювати на лінії.

Із такою грою команди Калітвінцев-старший примиритись, вочевидь, не міг та й не мав намірів, тому подвійна заміна на другий тайм була очевидним рішенням із його боку. «Полісся» таким чином хоч трохи перезавантажилось і почало тримати м’яч у ногах і зрештою створювати повноцінні гольові моменти. І навіть їх завершувати.

Щоправда, для останнього потрібно було спочатку Тейлору заробити пенальті на правому фланзі штрафного за фол від Калюжного, і вже потім Козак розвів м’яч та воротаря по різних кутах. Зрозуміло, що «вовки» на цьому зупинятись не планували, та й Ротань не сидів на лаві для запасних, склавши руки. Подвійна заміна відбулась і з боку гостей, і це також розставило свої акценти.

На полі з’явився Бєляєв і ледь не першою його дією в чужому штрафному став гольовий простріл із лівого флангу на дальню для Шулянського. Тоді познувся дриблінгом над Тейлором, а потім бразилець познущався й сам, однак над власними партнерами по команді. Отримав другу картку за відмашку під час контратаки, хоча за мить до цього Крушинський ударом головою з межі воротарського під час подачі з кутового перевірив на міцність каркас воріт «Олександрії». Як бачите, у цій грі на гальма ніхто навіть не намагався тиснути.

У наступний вікенд житомирське «Полісся» поїде в гості до київської «Оболоні», а «Олександрія» прийматиме полтавську «Ворсклу».

Наші оцінки:

«Полісся» (заміни): Мустафаєв – 6,5, Крушинський – 6,0, Фортюне – 6,0, Кравченко – б/о.

«Олександрія» (заміни): Бєляєв – 7,0, Погорілий – 6,0, Костишин – б/о, Шостак – б/о, Скорко – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Полісся» – «Олександрія» - 1:2

Голи: Козак, 62 (пен.) – Михайленко, 10, Шулянський, 77

Попередження: Михайліченко, 44, Тейлор, 48 – Калюжний, 40, Бєляєв, 90+2

Вилучення: Тейлор, 83 (друге попередження).

«Полісся»: Бойко – Михайліченко, Шабанов, Чоботенко, Тейлор – Танковський (Кравченко, 84), Таллес Коста (Крушинський, 46) – Козак, Грицук (Мустафаєв, 46), Назаренко (Фортюне, 59) – Будківський.

«Олександрія»: Шевченко – Мартинюк, Кампуш, Логінов, Копина (Скорко, 85) – Ковалець, Михайленко (Шостак, 81), Калюжний – Шулянський (Костишин, 81), Кулаков (Погорілий, 71), Калітвінцев (Бєляєв, 71).

Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка).

Стадіон: «Центральний» (Житомир).

Удари (у площину): 12 (3) – 12 (7)
Кутові: 2 – 2
Офсайди: 2 – 0.

ПОЛІССЯ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Полісся без Макуана - не те Полісся.
ALKOSruLKA
А в чому власне "шок" ?  ...матч 2х рівних команд, які змагаються за 5те місце...
Max-Morlock
Хоть научились играть у Шахтёра и Зари)
Gargantua
Полесью вылезает их фарт первого круга
по игре они не проиграли ни Александрии, ни тем более ЛНЗ
Александр Ад
 2-1,а чому авторів голів 4?
Сергей Кудрявский
Бездарні трансфери Полісся. 
Falko
Якщо почитати або послухати, враження, що на полі грають ветерани Динамо: Калітвінцев, Михайленко, Михайличенко )
Лига конференций без динамо
Атбшники всё же сделали подарок дырявым автобусникам опзжшным  на прошедшее 8 марта  оставив их на 4 любимом месте