Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 березня 2024, 15:30
1864
7

Полісся – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Кризові колективи бувають не тільки в підвалі турнірної таблиці

| Оновлено 09 березня 2024, 15:30
1864
7
Полісся – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 9 березня, в Житомирі на стадіоні «Центральний» відбудеться матч двадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють житомирське «Полісся» та «Олександрія». Стартовий свисток рефері Юрія Іванова з Макіївки пролунає о 15:30 за київським часом.

Полісся


Про амбітний проект житомирського «Полісся» вже не перший рік помітно багато говорять у всіляких джерелах. І, як для новачків «елітного» дивізіону, результати команди Юрія Калитвинцева виглядають справді вражаюче. Це якщо брати загалом, а конкретно зараз – «вовки» не перемагають уже п'ять матчів поспіль. А це вже прийнято називати кризою.

Тим паче, коли йдеться про верхню частину турнірної таблиці. Проблема ж полягає ще й у тому, що «Полісся», на відміну від безлічі інших команд УПЛ, усі свої матчі зіграло у заплановані терміни. Тому ось ці 33 здобуті очки – реальний результат виступів команди за 19 турів. Начебто й непогано, але для конкуренції за місце в єврокубках, а тим паче – в Лізі чемпіонів, а тим паче – боротьби за чемпіонський титул, цього вже явно недостатньо.

Ще більше запитань до команди Калитвинцева виникло після останнього матчу проти черкаського ЛНЗ, який завершився поразкою на своєму полі через помилку Дениса Бойка на останніх хвилинах (0:1). Із урахуванням того, що «Динамо» і «Рух» у минулому турі перемагали, ця невдача серйозно відкинула «вовків» ближче до екватора турнірної таблиці. Чи зможуть повернутися на колишні позиції? Можливо, але для цього треба буде обіграти одного з найбільш неоднозначних суперників у цьому сезоні.

Олександрія


Про Руслана Ротаня та його роботу на клубному рівні нині говорять доволі часто й ще більш інтенсивним стане обговорення його тренерських талантів цього літа під час Олімпіади в Парижі. Але до цього моменту ще належить подолати довгий шлях, і в якому настрої наш фахівець повезе олімпійську збірну на історичний для неї турнір, буде залежати безпосередньо від результатів виступів «Олександрії».

І ось із цим, поки що, ситуація виглядає досить неоднозначно. Одне можна сказати напевно – «поліграфи» грають у «свій» футбол проти будь-якого суперника, а те, що цей самий футбол не розуміє абсолютна більшість уболівальників, це вже справа десята. Єдине, що при цьому точно має турбувати, – це надзвичайно низька результативність. Менше голів, аніж «Олександрія», цього сезону забивають тільки «Верес» і «Минай». А це вже діагноз.

Із іншого боку, команда Руслана Ротаня не пропустила жодного голу в серії матчів проти «Шахтаря» та «Зорі». Але й сама не забивала також. Звісно, усі ми знаємо, що зрештою у свої ворота «забив» один із уже колишніх управлінців «поліграфів», що зрештою призвело до технічної поразки від «Шахтаря», хоча стільки, скільки натерпілись на «Ніці» «гірники»... Ще ніхто цього сезону не змушував переживати подібний досвід.

Але яка різниця в контексті боротьби за виживання – одне очко після чергового туру чи нуль? Там зараз така щільність, що або перемагати й вириватися, або так і страждати надалі. Таким чином, команда Ротаня перебуває на роздоріжжі в досить вигідний для досягнення бажаних результатів момент сезону. «Ворскла», «Минай» і «Чорноморець» – наступні суперники. Тобто, або зараз, або вже ніколи.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи оновленого «Полісся» та «Олександрії» раніше перетиналися 18 разів у рамках Прем'єр-ліги, Першої ліги та Кубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «поліграфів» – 6 успішних матчів проти 5 перемог «Полісся». Різниця голів – 21:25. Найбільша перемога «Полісся» – 3:0 (2023), «Олександрії» – 5:0 (1994). Команди востаннє грали на початку листопада минулого року, коли в кубковій серії пенальті «Полісся» вдома пробилось до півфіналу.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 38-річний Юрій Іванов із Макіївки, який на своєму рахунку має вже 49 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Валентин Куцев і Віталій Скобля, а резервним арбітром відпрацює Володимир Новохатний. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Денисом Шурманом, якому допомагатиме Денис Марченко. Іванов має досвід проведення матчу за участю «Полісся» – 1 нічия, тоді як з «Олександрією» він перетинався дев'ять разів – 3 перемоги, 3 нічиї та 3 поразки.

Орієнтовні склади


«Полісся»: Бойко – Михайличенко, Шабанов, Чоботенко, Кравченко – Танковський, Крушинський – Козак, Грицук, Фортюне – Ндукве.

«Олександрія»: Шевченко – Мартинюк, Кампуш, Логінов, Копина – Ковалець, Михайленко, Калюжний – Джевані, Кулаков, Калитвинцев.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що господарі почати виправляти ситуацію. Нашою ставкою буде позиція – Перемога «Полісся» і ТМ 2.5.

9 березня, субота

«Полісся» – «Олександрія»
Житомир. «Центральний». 15:30
Пряма ТБ-трансляція – УПЛ ТБ
ПОЛІССЯ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
Прогноз Sport.ua — 1:0
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AK.228
Перемога АТБ
Max-Morlock
Ну вот тут то Александрия предстанет во всей красе.
Лига конференций без динамо
Дырявые могут потерять сегодня своё любимое 4 место