Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 березня 2024, 16:18
3340
10

Гол на останніх хвилинах. Ворскла вирвала перемогу у Чорноморця

Полтавці вшосте поспіль обіграли одеситів на їхньому полі

| Оновлено 09 березня 2024, 16:18
3340
10
Гол на останніх хвилинах. Ворскла вирвала перемогу у Чорноморця
УПЛ

Одеський «Чорноморець» і полтавська «Ворскла» у суботу, 9 березня, зустрілися у матчі 20-го туру чемпіонату України з футболу. Підопічні Романа Григорчука після зимової перерви зіграли унічию (1:1) з київською «Оболонню» та з мінімальним рахунком поступилися київському «Динамо». Команда Сергія Долганського здобула одну перемогу (2:1 над рівненським «Вересом») і зазнала однієї поразки (0:1 від «Зорі»).

У складі «Ворскли» порівняно з переможним матчем минулого туру сталося чотири зміни. Залишилися поза складом Кане та Феліпе, замість них на поле вийшли Челядін і Ковталюк. Крупський грав у півзахисті, номінально замінивши Скляра. Корнієнко повернувся на лівий фланг оборони, а Бацула, який грав на цій позиції в поєдинку проти «Вереса», вийшов у центрі захисту. Склад «Чорноморця» порівняно з матчем проти «Динамо» не змінився.

Перша третина першого тайму минула у повільному темпі. Футболісти обох команд намагалися знайти шляхи до воріт, але гравці захисту в цей період були кращими за атакувальних футболістів. Однак на 4-й хвилині голкіпер «Чорноморця» Варакута ледь не «привіз» гол у свої ворота. Молодий футболіст невдало вибив м’яч, цю передачу перехопив гравець «Ворскли». М’яч відлетів до Степанюка, який з розвороту пробив приблизно з лінії штрафного майданчика, але Варакута у падінні забрав м’яч до рук.

На 17-й хвилині Мякушко на лівому фланзі обіграв захисника та прострілив на дальню стійку воріт, партнеру зовсім трохи не вистачило, щоб переправити м'яч у ворота.

УПЛ

Приблизно з двадцятої хвилини господарі прискорилися, за рахунок чого почали створювати трохи більше проблем оборонцям полтавської команди. На 22-й хвилині Авагімян з лівого флангу на швидкості увійшов до штрафного майданчика та потужно пробив в ближній кут - м'яч у ворота не влучив.

Через десять хвилин «Ворскла» відповіла своїм моментом. Мякушко отримав м'яч від партнера перед штрафним майданчиком, обіграв Бадібангу, наблизився до воріт та намагався поцілити у верхній дальній кут - повз ворота пролетів м'яч.

Події у другому таймі розвивалася за схожим сценарієм. Спочатку команди грали без моментів, потім невеликою перевагою заволоділи господарі. У середині другої половини зустрічі вони створили два небезпечні моменти поспіль. На 67-й хвилині пройшло закидання на Бойчука, Ісенко намагався випередити гравця «Чорноморця», але той обіграв голкіпера та пробив з гострого кута. М'яч полетів вздовж воріт, партнер Бойчука не встигнув до нього на дальній стійці воріт. Через хвилину Штогрін після навісу пробив головою з лінії воротарського майданчика - вище воріт.

УПЛ

Завершальна частина матчу минула під знаком переваги полтавської команди. Підопічні Долганського виглядали фізично краще, ніж команда Григорчука. На 76-й хвилині м’яч опинився у воротах Варакути. Крупський пробив з лінії штрафного майданчика, голкіпер врятував «Чорноморець». Ковталюк добив м'яч у ворота, але арбітр зафіксував офсайд.

Через десять хвилин «Ворскла» провела три атаки поспіль, але усі спроби пробити по воротах було заблоковано. Однак тиск на оборону «Чорноморця» все ж дав результат. На 89-й хвилині полтавці виконали кутовий удар. Після його розіграшу м'яч метушився перед воротами господарів та у підсумку опинився у Бацули, який перебував приблизно на лівому куті штрафного майданчика. Півзахисник чи то намагався пробити по воротах, чи зробити навіс, але м'яч по високій траєкторії залетів у дальній кут воріт. Через кілька хвилин Штогрін мав можливість зрівняти рахунок, однак не влучив у ворота з близької відстані.

«Чорноморець» у першому домашньому матчі в УПЛ у 2024 році зазнав поразки, а «Ворскла» здобула другу перемогу поспіль. До речі, цей поєдинок став для полтавської команди 800-м в УПЛ.

Українська Прем'єр-ліга. 20 тур.

«Чорноморець» – «Ворскла» – 0:1

Гол: Бацула (89).

Попередження: Ієде (45), Штогрін (48), Авагімян (50) - Ковталюк (13).

«Чорноморець»: Варакута, Бойчук (Зе Гомес, 83), Салюк, Гучек, Брагару, Васильєв, Кузик (Альваренга, 83), Авагімян, Штогрін, Бадібанга, Ієде (Присяжнюк, 46).

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Бацула, Хрипчук, Корнієнко, Сіссоко, Челядін (Павлюк, 67), Степанюк, Мякушко, Ковталюк (Толі, 81), Крупський (Галас, 89).

Арбітр: Дмитро Євтухов (Дніпро).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Наші оцінки:

Заміни «Чорноморець»: Присяжнюк - 5.0, Зе Гомес, Альваренга - обидва б/о.

Заміни «Ворскла»: Павлюк - 5.5, Толі, Галас - обидва б/о.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 25
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Мудрик міг би бути не менш корисним, ніж Троссард. Експерт назвав умову
Футбол | 28 квітня 2024, 00:00 0
Мудрик міг би бути не менш корисним, ніж Троссард. Експерт назвав умову

Треба було перебиратися не у «Челсі», а в «Арсенал»…

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Зупиніть цю машину, бо ще в єврокубки вскочить і знову зганьбиться.
PUMA
А почему тут не отписал главный болельщик Черноморца?
sasha_d99
С такой кучей моментов у чужих ворот проиграть может только Черноморец   
alex belogubko
надо прощаться с ГРИ --10 поражений---надо приглашать ГУРУ--иметь таких игроков и проигрывать стыдно --почему они сидят на лавке ты украинский Гвардиола --не можешь не мучай ж--у