Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 березня 2024, 18:00
1246
1

Кривбас – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Криворізька команда віддала лідерство, але чемпіонські амбіції залишаються

| Оновлено 09 березня 2024, 18:00
1246
1
Кривбас – Оболонь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В суботу, 9 березня, відбудеться поєдинок 20 туру чемпіонату України, в якому гратимуть криворізький «Кривбас» та київська «Оболонь». Гра пройде в Кривому Розі на полі стадіону «Гірник», початок – о 18:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

«Кривбас»

«Кривбас» зимував на першому місці в турнірній таблиці і небезпідставно замахується на чемпіонство в поточному розіграші. А перша гра після відновлення УПЛ тільки підтвердила ці наміри – ЛНЗ був розгромлений з рахунком 3:0 без особливих зусиль.

Але в наступному матчі криворіжці зустрічалися ще з одним претендентом на золоті «медалі». «Шахтар» в міжсезоння виклав на підсилення, мабуть, більше грошей, ніж всі інші клуби разом. Щоправда, він хоч і переміг з рахунком 5:2, але дорогі новачки не відіграли в цьому жодної ролі.

В тому матчі головні ролі відігравали українці – Криськів і Бондаренко зробили гру. Проте перший гол Криськіва викликав запитання щодо порушення правил чесної гри, оскільки Дмитро різграв м'яч, коли гравці «Кривбаса» хотіли надати допомогу «гірнику» Олександру Зубкову і вимкнулися з епізоду.

Також в грі був вилучений Хрвоє Іліч, фол якого після перегляду повтору арбітр кваліфікував як такий, що тягне на червону картку. Логічно, що гру проти «Оболоні» опорник пропустить.

Цікаво буде, хто вийде в захисті на правому фланзі та в центрі. В минулому матчі не було ключового центрбека Данила Бескоровайного, його підміняв правий захисник Андрій Понєдєльнік, а на правому фланзі грав новачок Рафаель Бандейра. Бандейра відіграв досить добре, інший центральних захисник Стецьков відзначився голом, зігравши в епізоді, як справжній форвард – обробивши м'яч, розвернувшись і пробивши. Цікаво, хто з усіх вищезгаданих гравців виявиться зайвим, оскільки в захисті є тільки позиція лівого захисника, яка не викликає запитань – Іван Дібанго є безальтернативним.

Гру зможуть відвідати криворізькі вболівальники, клуб вже запустив продаж квитків та абонементів.

«Оболонь»

«Оболонь» в чемпіонаті має значно приземленіші задачі. Якщо колектив Валерія Іващенка уникне перехідних матчів, то можна вважати, що сезон для команди вдався.

Другу частину «пивовари» розпочали матчем проти одеського «Чорноморця», виглядали в тому матчі набагато кращими за суперників, але забили тільки раз. А одесити реалізували свій чи не єдиний шанс і зуміли відібрати очки.

Можна сказати, що не пощастило «Оболоні» і в матчі наступного туру. «Дніпро-1» мінімально виграв після голу Філіппова, але навряд чи форвард в епізоді зі взяттям воріт бив по воротах, у нього просто відскочив м'яч від воротаря і влетів у сітку (до речі, цікаво, такий же гол від Юхима Коноплі пропустив і «Кривбас» в попередньому матчі).

Гра з «Кривбасом» стане для «Оболоні» другою в списку матчів з лідерами – так склався календар, що після «Чорноморця» «пивовари» почергово мають зіграти з «Дніпром-1», «Кривбасом», «Поліссям» та «Шахтарем». Відверто кажучи, не дуже віриться, що кияни піднімуться після цієї серії вище, тут аби своє чотирнадцяте місце не втратити.

Статистика зустрічей

Досі в офіційних матчах команди зустрічалися лише двічі. Цікаво, що жодного голу в обох матчах не було забито. В Прем'єр-лізі команди зустрічалися лише раз – в грі першого кола, інша гра була ще в Першій лізі.

Орієнтовні склади

«Кривбас»: Кліщук – Бандейра, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго – Хомченовський, Д. Кузик – Луньов, Бізімана, Соса – Прінс.

«Оболонь»: Федорівський – Грисьо, Приймак, Лук'янчук, Прокопенко – Черненко, Мороз, Слободян, Мединський – Суханов, Краснопір.

Прогноз на протистояння

Криворіжці зобов'язані брати три очки, якщо хочуть далі брати участь в чемпіонській гонці (звісно, хочуть). «Оболонь» точно впреться і дасть бій, але хлопці Вернидуба мають зламати київську фортецю. Велике значення матиме, хто і коли заб'є перший гол, та все ж спрогнозуємо перемогу «Кривбаса».

9 березня, субота

«Кривбас» – «Оболонь»
Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 18:00
ТБ-трансляція на платформі УПЛ ТБ
Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава)
КРИВБАС - ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Луїс ЕНРІКЕ: «Усі знали, що це буде нелегко. Це півфінал Ліги Чемпіонів»
Футбол | 02 травня 2024, 02:32 0
Луїс ЕНРІКЕ: «Усі знали, що це буде нелегко. Це півфінал Ліги Чемпіонів»

Головний тренер ПСЖ прокоментував поразку у матчі проти Боруссії Д (0:1)

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 00:23 2
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fireball
Ну тут  дубы отыграются по полной.)