Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 березня 2024, 02:52
973
2

Захисник Руху: «Обіграли Дніпро-1, але у нас немає мети вийти в єврокубки»

Богдан Слюбик оцінив перемогу над одним із лідерів та завдання команди

| Оновлено 09 березня 2024, 02:52
973
2
Захисник Руху: «Обіграли Дніпро-1, але у нас немає мети вийти в єврокубки»
ФК Рух. Богдан Слюбик

Захисник «Руху» Богдан Слюбик у коментарі Sport.ua оцінив перемогу 1:0 у матчі чемпіонату України з «Дніпром-1», а також розповів, що перед командою не стоїть завдання вийти до єврокубків, хоча львів'яни йдуть у топ-5.

В центральному поєдинку 20 туру чемпіонату УПЛ футболісти «Руха» в гостях завдали поразки лідеру – «Дніпру-1» з рахунком 1:0.

В розмові з кореспондентом Sport.ua центральний захисник львів'ян Богдан Слюбик розповів, що допомогло перемогти його команді:

– Ми дуже серйозно готувалися до цього протистояння. Багато разів переглядали епізоди з поєдинку першого кола, де дніпряни запам'яталися вмінням реалізовувати гольові моменти. Тому завдання сьогодні було чітке: високо пресингувати, ускладнювати господарям контроль м'яча, а на підступах до свого штрафного майданчика діяти компактно й не дозволяти дніпрянам пробивати здалеку. Загалом, з цим планом на гру впоралися, хоча заради справедливості слід сказати, що в Дніпрі десь удача була на нашому боці. Але ж недаремно кажуть, що її треба заслужити.

– Що ти маєш на увазі?
– Передусім, той ігровий епізод, який призвів до автоголу гравця господарів. Швидко пропущений м'яч негативно вплинув на дніпрян, які зуміли налагодити командні дії лише в другому таймі. Ще в кількох моментах виручив наш голкіпер Дмитро Ледвій, а одного разу я опинився в потрібному місці й відбив м'яч, що летів у порожні ворота. З іншого боку, й ми не відсиджувалися в обороні, не реалізувавши 2-3 гольові моменти.

– Сьогодні з поля пішов без свого голу бомбардир дніпрян Олександр Філіппов. Як це вам вдалося?
– Ми були готові до його маневрів в штрафному майданчику й щільно опікали його, коли він опинявся в наших з Романом Дідиком зонах.
Для нас сьогоднішня звитяга цінна тим, що дніпряни дуже незручні суперники для «Руха». Але, як бачите, коли добре вивчити візаві, продемонструвати свої найкращі якості, то й його можна перемагати.

– На старті весняної частини чемпіонату «Рух» набрав вже сім очок в трьох матчах з командами з верхньої частини турнірної таблиці й впритул наблизився до єврокубкової зони.
– «Рух» в кожному поєдинку грає на перемогу. В більшості випадків досягаємо бажаного. І хоча перед нами не поставлене завдання завоювати право представляти Україну на міжнародній арені, ми докладаємо зусиль, аби конкуренти капітулювали. Що з цього вийде – побачимо на фініші.

– Чи доводилося тобі раніше грати за таких умов, коли матч переривався кілька разів через повітряну тривогу?
– Такі реалії, і до цих доволі тривалих пауз треба підлаштовуватись. Спасибі ЗСУ, що маємо можливість за воєнного стану займатися улюбленою справою. Хоча, якщо відверто, то дуже важко грати в такому незвичному ритмі.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 30
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 07:22 0
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ash
Нащо ви перекручуєте? Він зовсім не те сказав, про що ви написали в заголовку.