Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 березня 2024, 21:47
8839
150

Вдалі заміни та зміна лідера. Шахтар здобув вольову над Колосом

Донецький клуб очолив турнірну таблицю

| Оновлено 08 березня 2024, 21:47
8839
150
Вдалі заміни та зміна лідера. Шахтар здобув вольову над Колосом
УПЛ

Велика кількість матчів української Прем’єр-ліги в п’ятницю – це те, до чого ми вже звикли за ходом поточного розіграшу національної першості. Однак двадцятий тур дарував нам геть новий досвід у цьому плані, оскільки ігрові дні перебували в самому розпалі через наближення матчів національних збірних, що мають відбуватись наприкінці березня.

Грі на полі «Арени Львів» поміж донецьким «Шахтарем» та ковалівським «Колосом» у пізній вечірній слот надавалось дуже велике значення, оскільки команда Маріно Пушича вже мала уявлення про те, як завершили свої зустрічі прямі конкуренти в боротьбі за чемпіонський титул, «Дніпро-1» та київське «Динамо», тож мала відштовхуватись саме від цього.

Проте футболісти Ярослава Вишняка на теренах нашого футболу є знаними майстрами підсушити матчі настільки, що навіть посеред другого кола в «колосків» і досі статистика забитих і пропущених м’ячів зберігається приблизно такою ж, яку ті самі «помаранчево-чорні» мали десь на початку кампанії. І це було чи не найголовнішим викликом для чинних чемпіонів.

А тут ще й «Шахтар» примудрився розпочати гру фактично з пропущеного м’яча. Занадто захопились атаками господарі й на тлі змарнованого Судаковим моменту в центрі чужого штрафного отримали закидання Чорноморця на лівий фланг контратаки, де Ільїн залишив позаду себе Педріньйо, після чого переграв Різника ударом у ближній кут.

Можна було тільки уявити, яким було пожвавлення в таборах шанувальників суперників «гірників» у цьому епізоді, бо команда Пушича зазнала дуже болючого удару по власних амбіціях. Довелось якось підводитись на ноги після цього й давати гідну відповідь. І «Колос» при цьому геть нічого не робив для того, аби хоч якось намагатись розвинути успіх. Знову тактика суцільної гри в обороні, яка де-не-де постійно давала тріщини.

Залишалось тільки реалізовувати власні нагоди, але в першому таймі в «гірників» були відчутні проблеми через два фактори: власну надмірну розкутість у чужому штрафному та дії воротаря Кирила Фесюна, який, здається, витягував подекуди й дійсно мертві м’ячі. Довелось робити одразу дві заміни «Шахтарю» після перерви й фактично ламати власну побудову на полі.

Проте це того вартувало. Траоре та Кевін не просто вдало ввійшли до гри, а фактично забезпечили результат власній команді. Із певними нюансами стосовно буркінійського нападника, але про це трохи пізніше. Спочатку Лассіна на 50 хвилині дав стінку бразильському партнеру на лівому фланзі штрафного, і з удару того в дальній кут місія з порятунку донеччан офіційно розпочалась.

Тиск на ворота «Колоса» постійно зростав, і зрештою Цуріков його не витримав, припустившись помилки на лівому фланзі захисту та збивши Зубкова на 65 хвилині. Постраждалий потім виконав подачу штрафного й саме Андрій і зробив вирішальний дотик у бік дальньої стійки, де вже був готовий замикати подачу Траоре.

Насправді, на цьому вже всі все мали зрозуміти – «Шахтар» урятувався. Але при цьому не зупинився й почав ловити суперників ще й на контратаках, коли ті побігли вперед. На 89 хвилині таким чином Кевін отримав простір на лівому фланзі штрафного з передачі Судакова, і пробив у той самий правий кут, що й на початку другого тайму.

Як з’ясувалось, це був не просто дубль бразильця, а повноцінний рятівний м’яч для трьох очок «Шахтаря», оскільки на завершення компенсованого часу Траоре примудрився вибити у сітку власних воріт м’яч, який Салабай і сам був ладен спрямувати в ближній кут на завершення подачі кутового з правого флангу. Тож не все так однозначно в цій грі для команди Пушича.

Наступний матч донецький «Шахтар» проведе вдома проти закарпатського «Миная», а ковалівський «Колос» поїде в гості до криворізького «Кривбаса».

Українська Прем'єр-ліга. 20 тур.

«Шахтар» – «Колос» – 3:2

Гол: Кевін (50, 89), Траоре (65) – Ільїн (8), Траоре (95, автогол)

Попередження: Криськів (53) – Чорноморець (74), Кукош (75)

«Шахтер»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Педріньйо (Кевін, 46), Криськів, Назарина (Траоре, 46), Бондаренко (Цуканов, 92), Судаков, Зубков (Швед, 92), Сікан (Азаров, 78)

«Колос»: Фесюн, Цуріков, Чорноморець, Бурда, Лучкевич, Богданов (Мілько, 57), Кукош, Демченко (Оріховський, 83), Велетень (Салабай, 46), Ільїн (Рангел, 75), Паулаускас (Безбородько, 74)

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

Наші оцінки:

Заміни «Шахтара»: Кевін – 8,0; Траоре – 7,5; Азаров - б/о; Цуканов – б/о; Швед – б/о.

Заміни «Колоса»: Салабай – 5,0; Мілько – 5,5; Безбородько – б/о; Рангел – б/о; Оріховський – б/о.

ШАХТАР – КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Боруссія Дортмунд – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 01 травня 2024, 20:34 1
Боруссія Дортмунд – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 150
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Frank Pider
Чемпион возвращается на свое заслуженное 1-0е место  Гип-гип ура! Гип-гип ура! Гип-гип урааааа! 
maks_krot
Первый тайм снова не о чём,Пушич не угадал с составом ну какой нах..... Сикан,Траоре пока не готов на весь матч ну есть же Келси!!!Второй тайм красавцы замены сделали своё дело!!!Успехов и удачи в следующих матчах Шахтёр!!Караван идёт к своему следующему чемпионству,а те кто никто пусть говорят!!!
Лига конференций без динамо
серёжа пидор колхозник ты хоть помнишь кто Еврокубок  единственный выиграл для Украины или в твоём колхозе рублёвом петушином в методичке это не написали ?
Лига конференций без динамо
Не могу найти таблицу действующий чемпион Шахтёр как всегда на первом получается ,а на каком месте кипрские опзжшные дырявые автобусники на своём любимом месте 4 или на пятом
AK.228
У опезежешників дводенний траур
З перемогою, Шахтар!!!
_Tor91nado24rly_
Загалом, гірники вперед!!! До чемпіонства!!!
Але і про захист теж забувати не слід.
Frank Pider
А вот нашей Динаме еще нужно 4-ое место удержать 
Фанькин кот
Шахтёр чемпион! И это не обсуждается!
А дынамке суркисовой желаю финишировать на 5 месте. Пусть реабилитируется и хотя бы в группу ЛК выйдет.
Лига конференций без динамо
А где дырявые спрортспидрмэн и другие фаньтики бодьки-D1927k- пумы(один бот), zporty ,танюши1515 дырявые и другая ботва автобусная кипрская,перед матчем чемпиона Украины активные были с праздником себя поздравляли с 8 марта радовались прыгали на бутылке Серёжка колхозник сосал за всех вас а вы спрятались,а как всегда чемпион действующий выиграл и на первом месте и вы  спрятались теперь и нюхаете х_и и жопы молча с четвертого места униженки  опущенцы
New Zealander
Интересно почему Келси не выпускает Пушич. Неужели у Шведа сейчас лучше форма?
New Zealander
Вкусный футбол Шахтера возвращается. Потребовалось некоторое время чтобы после зимнего межсезонья набрать форму. Если бы Шахтер играл с Марселем сегодня то мог выграть даже у такого сильного Марселя который вчера оставил мокрое место от Вильяреала и разнес его 4-0. Таких игроков как Кевин и Траоре явно не хватало в играх с Марселем. Ждем также пока Марлон оправится от травмы и ждем легендарного Педриньйо который только летом присоединится к Шахтеру
Максим Заиченко
Це вже як аксіома.
Якщо шахтар виграв то це ніколи не буде чесна перемога))
Треба як можна більше написати гидоти..
Все робота на сьогодні виконана ?
Ок. Рухаємось далі))
Lion
Всех с Победой!
При позитивном результате И ветка чистая .....
Был бы другой результат то уже за@рали бы....
AK.228
Окремий привіт Шлюхе Фаньке… Кевін - дубль!!!
Що з єбалом, Фанька!?😂
Bulba_sumkin
Дырявые где-то пропали)) Суркис финансирование обрезал?)) 
SamojlovS
Отдельная похвала Колосу: первый тайм команда хорошо держалась, во втором было очень сложно, особенно после пропущенного мяча, но и пропустив третий команда нашла ресурсы, организовав под концовку еще один гол. 
mayakovskiy1
Не очень понятно почему лучшие игроки сидят на банке, а играть выходит пол команды мертвецов. Почему сидит Гога, но играет Конопля? Почему сидит Кевин, Невертон?
ptolemeus
Дуже-дуже жаль глорів Динамо. Вони надіялись, що Шахтар услід за Днонамо теж втратить очки... Але відбулась просто тотальна нахабна ЗРАДА! Зрада очікувань глорів ДК! Ахахахахахах
Пацани, не розстраюйтесь, ну не повезло, ну не подфартило, буває... )))))
Шахтар вітаю з майбутнім чемпіонством. Об'єктивно, по грі - найсильніша команда УПЛ на даний момент.
ErichMariaШевченко
Ну шо с лицами киевскими?  Где 500 комментов?
А шо делать с введением мяча солдаткой?   Опять будут штрафовать, ведь начало то снова задержали.
А Колос красавцы.  Какую то новейшую тактику применили.  Казалось что их на поле 15, как в регби юнион.  И это работало после  ляпсуса Резника. Но во втором  те кегли устали и домик посыпался. По идее, это  должно быть 6:2, но дети на трибуне и такому рады остались. А дети это наше будущее!   Им нужен позитив.
SamojlovS
И особо радует, что после второго мяча Шахтер не остановился, продолжал атаковать и забил третий - при видимом большом преимуществе 2го тайма, вполне могли потерять очки в концовке (подобно киевлянам).