Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 березня 2024, 17:55
2072
17

Шахтар – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Після перемоги над «Кривбасом» гірники знову зіграють на «Арені-Львів»

| Оновлено 08 березня 2024, 17:55
2072
17
Шахтар – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У 20-му турі Української Прем'єр-Ліги донецький «Шахтар» у Львові прийматиме ковалівський «Колос». Після впевненої перемоги над одним із головних конкурентів у боротьбі за золоті медалі підопічні Маріно Пушича тепер зустрінуться з командою, яка міцно влаштувалась у середині турнірної таблиці.

Шахтар

На відміну від першого матчу цьогорічного чемпіонату, проведеного після зимової паузи в Олександрії і в якому «Шахтар» зіграв дуже невиразно, у попередньому турі гірники завдали чутливої поразки «Кривбасу» з рахунком 5:2. Так, звичайно ж, на грі криворізького клубу далося взнаки те, що його футболісти залишилися у меншості на початку другого тайму. Але це абсолютно не применшує заслуги чинного чемпіона України. Було видно, що донецька команда зробила серйозні висновки і з гри з «Олександрією», і з матчів Ліги Європи з французьким «Олімпіком».

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Слід визнати, що вдало провели попередню зустріч гравці середньої лінії поля, і, насамперед, це стосується Дмитра Криськіва та Артема Бондаренка. Саме від них походила основна загроза воротам суперників. Перший, до речі, забив два дуже важливі голи, а другий взяв участь у чотирьох із п'яти забитих м'ячів. Втім, проблем у «Шахтаря», як і раніше, вистачає. Травмований досвідчений Тарас Степаненко, поки ще не набрав належної форми один із лідерів команди Георгій Судаков, немає стабільності у діях Олександра Зубкова та Данила Сікана, ще багато помилок в обороні, де з різних причин практично кожен матч відбуваються зміни. До того ж ще не видно справжньої віддачі від бразильських легіонерів. Хіба що Егіналду непогано виглядав у матчах єврокубку, але був травмований і в матчі з «Кривбасом» він вже не брав участі.

Щодо позитивних новин для «Шахтаря», то тут можна відзначити нещодавнє офіційне рішення Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ щодо присудження технічної перемоги над «Олександрією». Плюс два очки, звичайно, не будуть зайвими гірникам у боротьбі за золоті нагороди нинішнього чемпіонату України.

Колос

Підопічні Ярослава Вишняка теж по-різному провели два матчі другої половини сезону. У Рівному вони зуміли забити два м'ячі на останніх хвилинах гри з місцевим «Вересом» (відзначилися Андрій Цуріков та Гитіс Паулаускас). Зрештою, заслужена перемога з рахунком 2:0. Але потім вже вдома «Колос» несподівано програв «Руху» 0:1. Тут, до речі, вирішальний гол господарі пропустили на 3-й хвилині зустрічі.

Додало неприємностей у Ковалівці ще й чергове попередження досвідченого захисника Валерія Бондаренка. Тепер у нього вже чотири жовті картки у чемпіонаті і він буде змушений пропустити майбутній поєдинок із «Шахтарем». Адже оборона – це поки що найсильніша ланка «Колоса» у нинішньому сезоні. За пропущеними голами ковалівці посідають перше місце – лише 11 м'ячів у 18 матчах.

Втім, Бондаренко й так, швидше за все, не вийшов би на поле «Арени-Львів», бо перебуває у «Колосі» в оренді, а належить «Шахтарю». З цієї ж причини тренерський штаб гостей не зможе розраховувати на Дмитра Топалова та Андрія Тотовицького. У зв'язку з цим з'являється можливість проявити себе тим футболістам, які не так часто розпочинають гру у стартовому складі.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі команди до цього зустрічалися 10 разів. Велика перевага «Шахтаря», який виграв 9 матчів. Одного разу було зафіксовано нічию і ще жодної перемоги у «Колоса». Різниця голів 27-6. Ось і в першому колі в Ковалівці чинний чемпіон країни досяг успіху 2:0. Голи забили Назарина та Криськів.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Педріньйо, Бондаренко, Криськів, Судаков, Невертон, Зубков, Сікан

«Колос»: Фесюн, Лучкевич, Бурда, Ємець, Цуріков, Богданов, Демченко, Мілько, Ільїн, Дієго, Паулаускас

Прогноз на протистояння:

Якщо «Шахтар» зіграє так як і в матчі з «Кривбасом», то шанси на перемогу у нього будуть значно вищими. Втім, «Колос» може зробити сюрприз, тим більше, що йому треба реабілітуватися за поразку в попередньому турі. І все ж таки припустимо, що виграють номінальні господарі поля з рахунком 2:1.

8 березня, п'ятниця

«Шахтар» – «Колос»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі УПЛ ТБ
ШАХТАР – КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fant24
Твари януковича
FunnyCat_____
Дорогие женщины болельщицы Динамо Киев, поздравляю нас с 8 Марта! Хочу пожелать нам крепкого здоровья, мира, любви, счастья, тепла и уюта в ваших домах. Мы — невероятно сильные и талантливые люди, способные преодолевать любые трудности и преобразовывать мир вокруг себя. Мы, женщины, дивный цветок, Мы — вдохновители, лидеры, заботливые матери и любящие жены. Мы — жизнь и солнце, дарите свет и тепло. пусть в жизни вас, всегда сопровождают успех и удача. Мы — настоящее сокровище, которое нужно беречь и ценить каждый день.
Умник
Самое удачное приобретение для Засухи считаю Генинсона.
А так думаю тоже ничья. 
SportsMan
Если Марсель может отпердолить этих крыс, то чем Колос хуже?
Pavel_i_CO
Дербі Київської області. Криси проти Ковалівки
easterly
Всіх шлюшок шлюхти з їхнім святом тому, що це уг двух путан святкують тільки в лугандонії - в нормальному світі - ні. Тіштесь друг дружкою і не розмножуйтесь більше). В якості антизаплідного можете використовувати банку з під піва Абалонь
Лига Конференций Без Динамо
Почему меня никто не поздравляет с 8 марта? Ведь меня и ак228 траxает, и Otsocity и многие другие, а значит я женщина и меня тоже надо поздравлять!!!
BAD👣BOY
Сьогодні вся орена Львів вболіватиме за Колос👍
Фанькин кот
Поздравляю влюблённую парочку Фаню и Шпрота с 8 марта! Токмо кто из них активный, а кто пассивный, я так до сих пор и не понял - не сведущ я в этих делах! 
Поэтому, поздравляю обоих! 
Лига конференций без динамо
Чемпион на изи выиграет  3-0 или 4-1