Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 березня 2024, 22:41
2775
0

Грали руками та забивали з пенальті. Металіст 1925 та ЛНЗ поділили очки

Команди відзначилися голами у заключній частині матчу

| Оновлено 08 березня 2024, 22:41
2775
0
Грали руками та забивали з пенальті. Металіст 1925 та ЛНЗ поділили очки

У п'ятницю, 8 березня, відбудеться матч 20-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися харківський «Металіст 1925» і черкаський ЛНЗ.

У двох стартових турах весняної частини сезону підопічні Віктора Скрипника турнірних балів не здобули: поразки 2:4 від «Динамо» та 0:2 від «Миная». Черкаський клуб у першому після зимової перерви турі зазнав на своєму полі поразки від «Кривбаса» з рахунком 0:3, але після в Житомирі обіграв «Полісся» – 1:0.

Порівняно з переможним матчем минулого туру Олег Дулуб зробив лише одну заміну у стартовому складі: на правому фланзі атаки Яшарі замінив Наумця. Віктор Скрипник сьогодні був змушений обійтися без основного голкіпера – Олег Мозиль захворів. Цю позицію головний тренер довірив Проценку, який сьогодні дебютував в УПЛ. Молодий воротар поповнив склад «1925-х» під час зимової перерви, перейшовши з «Гірника-Спорт» (Горішні Плавні). На позицію атакувального центрального півзахисника вийшов Бичек, який номінально замінив у стартовому складі захисника Курила. На його місці сьогодні грав Червак. Повернувся до «основи» Борячук, який відбув дискваліфікацію, а Юсов залишився на лаві запасних.

У першому таймі «Металіст 1925» грав першим номером. Харків’яни частіше контролювали м’яч, але відбувалося це переважно в районі центрального кола та на підступах до штрафного майданчика. ЛНЗ доволі надійно захищався та інколи ходив в атаку. У першій половині зустрічі було створено два небезпечні моменти. Обидва виникли біля воріт гостей. На 12-й хвилині Бичек прийняв м'яч на груди в районі лівого кута воротарського майданчика та пробив у ближній кут — Пеньков відбив. Голкіпер в цьому епізоді отримав пошкодження, але зміг продовжити гру. На 35-й хвилині «Металіст 1925» виконав штрафний з відстані близько 27 метрів. Гармаш потужно пробив низом, Пеньков у падінні відбив м'яч, який летів у кут воріт. Фарина підібрав м'яч та прострілив на дальню стійку, Борячуку зовсім трохи не вистачило, щоб переправити м'яч у ворота.

Початок другого тайму минув у тому ж ключі, що і перша половина зустрічі. «Металіст 1925» більше володів м'ячем, але гострих атак було обмаль. На 60-й хвилині господарі швидко розіграли штрафний удар, пішов навіс з лівого флангу, Імереков пробив головою - м'яч пролетів поруч зі стійкою.

Приблизно з середини тайму гра вирівнялася. Гості почали частіше атакувати, однак вони також не часто створювали гольові нагоди. На 67-й хвилині Шестаков прострілив з правого флангу, Хобленко намагався п'ятою переправити м'яч у ворота з близької відстані, але не зміг.

На 75-й хвилині арбітр призначив пенальті у ворота «1925-х». Імереков у падінні намагався заблокувати удар, м'яч влучив в його голову та відскочив у руку. Одинадцятиметровий без проблем реалізував капітан ЛНЗ Рибалка. Для досвідченого футболіста цей гол став першим у поточному сезоні.

Через десять хвилин пенальті було призначено у протилежні ворота. Капітан «Металіста 1925» Габелок виконував навіс з меж штрафного майданчика, м’яч влучив у руку капітана ЛНЗ. Юрченко з «точки» потужно пробив по центру, Пеньков стрибнув у кут. Владлен вперше відзначився за харківську команду.

«Металіст 1925» нарешті перервав свою серію поразок із семи матчів. Однак триває пропускна клубна рекордна серія харківського клубу: 13 ігор – 30 голів. Натомість ЛНЗ не програв на виїзді вже п’ятий матч поспіль: 3 перемоги та 2 нічиї.

Українська Прем'єр-Ліга. 20 тур.

«Металіст 1925» – ЛНЗ – 1:1

Голи: Юрченко (86, пенальті) - Рибалка (76, пенальті).

Попередження: Юрченко (10) - Бар (45+1), Рибалка (57), Насонов (57), Хобленко (70), С.Шестаков (90+4).

«Металіст 1925»: Проценко, Капінус, Фарина, Червак, Бичек (Фрімпонг, 81), Габелок, Імереков, Моура, Юрченко, Гармаш, Борячук (Юсов, 81).

ЛНЗ: Пеньков, Тілль (С.Шестаков, 46), Саліху, Бар, Пасіч, Яшарі (Олійник, 73), Каплієнко, Молло (Хобленко, 58), Насонов, Муравський, Рибалка (Тарасенко, 90).

Арбітр: Сергій Задиран (Київська область).

Стадіон: «Лівий берег» (Київська область).

Наші оцінки:

Заміни «Металіст 1925»: Фрімпонг, Юсов - обидва б/о.

Заміни ЛНЗ: С.Шестаков - 6.0, Олійник - 6.0, Хобленко - 6.0, Тарасенко - б/о.

МЕТАЛІСТ 1925 – ЛНЗ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 23
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.