Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 березня 2024, 22:41
4684
7

РЕБРОВ: «Я задоволений, що Лунін має практику. Радий, що забив Яремчук»

Головний тренер збірної України – про підготовку до матчу проти Боснії і Герцеговини

| Оновлено 08 березня 2024, 22:41
4684
7
РЕБРОВ: «Я задоволений, що Лунін має практику. Радий, що забив Яремчук»
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров

Головний тренер збірної України Сергій Ребров прокоментував підготовку до матчу плей-оф Євро-2024 проти Боснії та Герцеговини, який відбудеться 21 березня.

– Вдячний нашим клубам, що надали нам змогу зібратися раніше. Тому що збірна Боснії і Герцеговини збирається 18 березня, адже у них лише один гравець із національного чемпіонату. В нас є час і багато гравців, які грають за кордоном, можуть приїхати раніше. Тільки Мудрик приїде 17-го, інші будут раніше. В нас є час подивитися на стан гравців і вирішити, хто буде грати.

– Чи є інформація, що за травма в Зінченка і коли зможе повернутися на поле?
– Я на зв'язку з Олександром, я багато з ним спілкуюся, в курсі його травми. Ми сподіваємося, що він буде в заявці. Не знаю, чи буде в складі, це вже вирішувати тренеру. В нього ще є дві гри: Ліги чемпіонів і чемпіонату. Будемо дивитися. Головне, що він вже зараз працює в загальній групі, тому він викликаний. Впевнений, що він допоможе збірній.

– Кого очікувати у воротах на матчі з Боснією і Герцеговиною?
– Зараз я не можу сказати. Я задоволений, що Андрій Лунін має практику. Вчора дивився матч «Бенфіки», усі наші основні воротарі мають практику. Безпосередньо перед грою вирішимо це питання, адже ще є ігри і ЛЧ, і національних чемпіонатів.

– Що потрібно Ванату, щоб вийти на рівень форварда, яким були ви?
– На мій рівень? У нього свій рівень. Я вважаю, що в нього достатньо високий рівень, щоб грати в збірній України. Тому він сюди викликається.

– Хто з форвардів в яких кондиціях?
– Я задоволений, що грає Яремчук. Я радий, що він забив і грає в основному складі «Валенсії». Довбик, на жаль, не забиває, але я бачу, як він працює на команду і команда йому довіряє. Вважаю, що із форвардами більш-менш. Подивимося у тренувальному процесі, подивимося, зважаючи на суперника, хто буде грати у цій зустрічі.

Я задоволений, що Сікан грає на своїй позиції. Раніше він дуже багато виходив на позиції вінгера. Я не кажу, що погано грав, але це не його позиція. Мені дуже подобається його бажання грати за «Шахтар», за національну збірну. Тому ми його викликаємо. Сподіваємося, що він із задоволенням приїде.

– Влітку доведеться вирішувати клубам, чи відпускати гравців в олімпійську збірну. Чи допускаєте ситуацію, що українські топ-клуби не захочуть їх відпускати?
– Ми всі повинні допомагати Руслану Ротаню, щоб у нього була конкурентоздатна збірна. Ми вперше потрапили на Олімпіаду, в нас взагалі немає такого досвіду. Але це і час, коли «Динамо» і «Шахтар» будуть грати вирішальні матчі кваліфікації. Треба розмовляти з клубами, з тренерами. Поява України на міжнародній арені – це дуже важливо. Ми спробуємо все можливе, щоб не тільки наші, а й іноземні клуби відпустили наших гравців на Олімпіаду.

– Чи не було прохання молодіжної збірної щодо Ваната?
– Для мене важливо, щоб у збірнії були різнопланові гравці, навіть на позиції нападника. Ванат не такий, як Довбик, чи Яремчук. Я викликаю більше нападників, бо ніколи не знаєш, гравець якого плану тобі знадобиться в грі. Я бачив Ваната і на тренуваннях, і в матчах «Динамо». Впевнений, що він нам допоможе.

– Чи можемо ми говорити, що Володимир Бражко займе в команді місце Тараса Степаненка, який нині травмований?
– Бражко викликаний не тому, що отримав травму Степаненко. Ми бажаємо Тарасу швидкого відновлення. Можливо, ми його викличемо на другу зустріч, усе залежить від динаміки відновлення. А Володимир заслуговує на виклик до збірної своєю грою за молодіжку, він постійно виходить на поле в складі «Динамо». Час рухається вперед – ми маємо використовувати молодих гравців у першій збірній. Це важливий виклик як для Бражка, так і для гравців молодіжної команди, які це бачать. Ми й надалі залучатимемо цих футболістів до роботи в першій команді.

– Андрій Ярмоленко не встиг відновитися після травми. Чи говорили ви з ним і про що?
– Про футбол. Я з усіма розмовляю. Шкода, що Андрій не відновився, він дуже хотів допомогти збірній і «Динамо». Я бажаю йому швидкого відновлення, він нам потрібен. На жаль, зараз він ще не в тому стані. Подивимося, що буде далі.

– Що ви можете сказати про наших суперників – боснійців?
– П’яте місце в групі – не те, чого вони заслуговували. Саво Милошевич після свого приходу робив дуже велику ротацію, дивився всіх гравців. Ми переглянули багато матчів боснійців. Майже усі їхні футболісти грають у Європі. Це міцна команда, ми повинні бути готовими до неї. Але також треба думати про себе. Не треба говорити дуже багато про суперника. Ми повинні серйозно підготуватися, упевнений, усе в наших силах.

– Чи вважаєте ви, що чим більше українських гравців виступатиме в Європі, тим зручніше буде для вас?
– Для України дуже важливо, що багато гравців виїжджають за кордон і пробують себе в інших чемпіонатах. Я пам’ятаю ще по Ярмоленку, який багато років грав в Україні. Я бачив, що він переріс наш чемпіонат. Я вважаю, що для збірної та нас зараз дуже важливо, щоб гравці виїжджали, грали й показували, що Україна існує. Простий приклад: коли я з «Динамо» відіграв два сезони, то бачив, що гравці вже не вмотивовані так, як раніше. Якщо ти проводиш кілька сезонів у вітчизняному чемпіонаті, то хочеш перейти на інший рівень. Мотивація грати за кордоном, вважаю, є в кожного гравця.

– Чи вважаєте ви, що вибір агента для молодого футболіста важливий для пришвидшення трансферу за кордон? Чи може гравець порадитися з вами із цього питання?
– Якщо це особисто – можуть. Від агента зараз дуже багато залежить. Я розмовляю і працюю з агентами, яким я довіряю, адже зараз багато не дуже чесних, які намагаються не допомогти, а заробити якісь гроші. Тому якщо гравці до мене звертаються, то я можу висловити свою особисту думку, щось порадити.

– Ви запропонували повернути чемпіонат України U-21. Думки розділилися – деякі клуби категорично проти. На якому етапі зараз розвиток цієї ідеї?
– Коли я розмовляю з тренерами команд, то вони майже всі за. З іншого боку, зараз дуже багато команд, які використовують гравців U-19, навіть не U-21. Зараз, упевнений, неможливо повернути цей чемпіонат, але в майбутньому буду розмовляти з клубами, якось вирішуватимемо це питання.

– Чи розглядали ви зміни в схемі гри на поєдинок із боснійцями?
– Так, розглядав. Зараз точно не треба про це розмовляти. Дуже важливо, щоб усі гравці прибули без травм. Ми оголосили список, але попереду ще є матчі. Я сподіваюся, що все буде нормально. Коли гравці приїдуть до табору збірної, ми подивимося, в якому вони стані. У нас немає гравців, щоб ми могли використовувати три-чотири тактики. Безпосередньо перед грою все вирішимо.

– Ви зараз поєднуєте дві посади. Чи не заважає це тренувати збірну України? Над чим працюєте, як віце-президент УАФ?
– Я виконую ті ж функції. Так, я віце-президент УАФ, але моїми обов’язками є контролювати всі збірні України. Це те, чим я займався раніше, і мені це подобається.

– Чи заважатиме збірній України статус фаворита в матчі з Боснією і Герцеговиною?
– Мені він не взагалі заважає, сподіваюся, гравцям теж. Пам’ятаю, коли Італія була фаворитом, ми повинні були їх перемагати на останніх хвилинах. Матч може складатися по-різному, як це вчора трапилося з «Динамо». Треба думати про себе, потужно готуватися. Важливо бути ментально готовим до поєдинків, які вирішують долю виходу на Євро. З іншого боку, ми вже маємо досвід ігор у плей-оф – минулого разу протистояли Шотландії та Уельсу. Це не вперше для наших футболістів, упевнений, що вони готові. Ми граємо на виїзді – це завжди дуже важко. Проте зараз викликано багато гравців із досвідом не тільки ігор у чемпіонаті України, а й на міжнародній арені. Я впевнений у цих виконавцях.

– Узимку ви відвідали розташування наших клубів на зборах. Чи помітили ви, що тренери клубів УПЛ цікавляться вашими ідеями?
– У нас достатньо високий рівень тренерів в УПЛ. Я бачив багато клубів, розмовляв із тренерами. Якщо їм щось потрібно від мене – я завжди відкритий. Мені теж це цікаво. Якщо хтось звернеться, то я завжди радий допомогти. Зараз у нашому чемпіонаті дуже важкий час. Я вдячний усім тренерам, іноземним фахівцям, які працюють в Україні. Зі свого боку надам будь-яку допомогу. У Туреччині я був майже тиждень, дивився дуже багато тренувань. Я бачу, що рівень достатньо високий. Початок другого кола показує, що ведеться безкомпромісна боротьба, не лише за перші місця. Дуже важливо закінчити цей чемпіонат і працювати далі.

Раніше стала відома заявка збірної України на матч із Боснією

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Усик відреагував на відмову Ломаченка від бою з Девісом
Бокс | 28 липня 2024, 10:58 1
Усик відреагував на відмову Ломаченка від бою з Девісом

Олександр хоче, щоб Василь знову бився

Скандал на ОІ. З футбольної збірної зняли 6 очок, тренера дискваліфікували
Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 23:15 4
Скандал на ОІ. З футбольної збірної зняли 6 очок, тренера дискваліфікували

Жіночу збірну Канади звинуватили у шпигунстві

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
antt
Боснія не заслуговує на пяте місце. У мене виникло питання як вона в плейоф потрапила тоді, через ЛН?! А Україна не заслуговує другого місця в своїй групі, бо в матчі з Італійцями Ребров очевидно налаштуваувся на нічию, третє місце, і далі в плейоф. От якщо не пройдемо, тоді можна буде згадати настановку Реброва. Те що група на Євро в України передбачається легкою, але туди треба дійти. А то з Італією - гра на нічию, потім два матча в плейоф як мінімум для проходу на Євро, і то не факт. Щоб не було так що ці три гри будуть не репетицією на Євро, а їх заміною.
Sheva19
Что значит имеет практику это что уже Бущана готовит и уже готовит отмазки для Лунина мало практики 
Умник
Що потрібно Ванату щоб вийти на рівень Реброва?))))
Бабахнулісь з дуба чи що, другий рік поспіль людина забиває більше всих. 
А де питання, Що потрібно Сикану щоб вийти на рівень Реброва?
alex55
интересно, Ребров видел гол, который забил Яремчук? Там и дерево бы забило.
Fant24
Яремчук гол в пятилетку забивает а мудрик это вообще пустой болван