Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

07.03.2024 18:40 – FT 1 : 1
Час початку матчу було зсунуто з 18:00 на 18:40 через повітряну тривогу
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 березня 2024, 11:17
21063
224

Пенальті у компенсований час. Динамо та Верес зіграли внічию

Кияни не змогли продовжити свою переможну серію

| Оновлено 08 березня 2024, 11:17
21063
224
Пенальті у компенсований час. Динамо та Верес зіграли внічию
НК «Верес»

У четвер, 7 березня, у матчі 20-го туру чемпіонату України з футболу у Рівному зустрілися місцевий «Верес» та київське «Динамо».

Після поновлення чемпіонату підопічні Олега Шандрука програли два матчі із двох. Спершу «Верес» вдома зазнав поразки 0:2 від ковалівського «Колоса», потім на виїзді програв полтавській «Ворсклі» з рахунком 1:2. Команда Олександра Шовковського у стартових турах другої половини сезону набрала 6 очок у двох матчах. На своєму стадіоні кияни обіграли харківський «Металіст 1925» (4:2) і одеський «Чорноморець» (1:0).

Порівняно з матчами минулого туру у стартових складах команд сталося кілька змін. У господарів з перших хвилин вийшли В.Шарай і Гайдучик, а Дахновський і Яго залишилися поза заявкою на матч. У складі гостей через перебір жовтих карток пропускав матч Бражко. Замість нього на полі з’явився Андрієвський. Залишився на лавці для запасних Вівчаренко. До «основи» повернувся Дубінчак.

Попри те, що сьогоднішній поєдинок відбувся в рамках другого кола, для суперників ця гра - лише перше очне протистояння в сезоні 2023-2024 років. Справа в тому, що матч 5-го туру, який мав відбутися у Києві, перенесли на пізніший термін і поки що дата його проведення досі невідома.

НК «Верес»

Початок поєдинку у Рівному був насичений подіями. На 5-й хвилині Гайдучик віддав пас на Мрвальєвича, той у силовій боротьбі пройшов Попова та завдав удару приблизно з 14 метрів - Бущан відбив. Після сейву динамівці розпочали швидку контратаку. Пройшла передача на Кабаєва, той прийняв м’яч на лівому фланзі, змістився по діагоналі до центру та віддав лівіше на Волошина. Назар, якого ніхто з захисників не атакував, з меж штрафного майданчика пробив у дальній кут воріт. У тренерів «Вереса» мають бути питання до обох флангових захисників.

Ледь не одразу динамівці мали змогу подвоїти перевагу. Андрієвський з ходу пробив з-за меж штрафного майданчика, м'яч влучив у поперечину. Було близько до верхнього кута воріт.

Кияни володіли відчутною перевагою приблизно до 30 хвилини. За цей час вони відзначилися двома небезпечними ударами з «другого» поверху. Після спроби у виконанні Волошина голкіпер «Вереса» Когут у падінні відбив м’яч, а от удару Попова забракло точності – м’яч пролетів неподалік від дальнього кута воріт.

НК «Верес»

В останній третині тайму господарі заграли сміливіше в атаці. Потужні Гайдучик і Мрвальєвич постійно створювали тиск на оборонців «Динамо». Однак до небезпечних моментів біля воріт Бущана справа не дійшла.

Друга половина зустрічі пройшла у рівній боротьбі. Періодами територіальною перевагою володів «Верес». Господарі продовжували тиснути на захист «Динамо» за допомогою навісів і закидань у штрафний майданчик. Щоб мінімізувати ризик виникнення небезпеки після таких передач, Шовковський на останні хвилини випустив ще двох центральних захисників. Але це не допомогло. На четвертій компенсованій хвилині (до речі, арбітр спочатку додав три хвилини), чергове закидання у штрафний майданчик «Динамо» завершилося зіткненням Мрвальєвича та Беніто. Арбітр зафіксував фол в атаці. Футболісти «Вереса» були дуже незадоволені цим рішенням, почалася штовханина киян і рівнян, кілька футболістів отримали попередження. Після того, як пристрасті вгамувалися, Дмитро Панчишин пішов переглядати відеоповтор і призначив пенальті у ворота «Динамо». Мрвальєвич переграв Бущана та приніс своїй команді нічию.

В попередніх шести матчах між «Вересом» та «Динамо» рівняни незмінно поступалися. «Червоно-чорні» після повернення до УПЛ у 2021-му році не могли забити бодай гол у ворота динамівців. Тепер ці серії завершилися. Як завершилася і переможна серія «Динамо» в чемпіонаті – сьому перемогу поспіль кияни здобути не змогли.

Українська Прем'єр-ліга. 20 тур.

«Верес» – «Динамо» – 1:1

Гол: Мрвальєвич (90+8, пенальті) - Волошин (5).

Попередження: В.Шарай (33), Мрвальєвич (35), Когут (90+2), Жуліо Сезар (90+5) - Попов (16), Ванат (90+2), Бущан (90+5).

«Верес»: Когут, Шевченко, Жуліо Сезар, Кучеренко, Морозко, Банада (Кухарук, 46), Кучеров, Шастал, В.Шарай (Янаков, 60), Гайдучик (Шестаков, 67), Мрвальєвич.

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Попов, Михавко, Караваєв, Шепелєв, Шапаренко, Андрієвський, Волошин (Дячук, 85), Кабаєв (Беніто, 85), Ванат.

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Кухарук - 5.5, Янаков - 6.0, Шестаков - 5.5.

«Динамо» (заміни): Дячук, Беніто, Сирота - всі б/о.

ВЕРЕС - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’ +8
ГОЛ ! З пенальті забив Марко Мрвальєвич (Верес).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(138)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець
Футбол | 27 квітня 2024, 14:58 9
Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець

Команда Любеновича в другій частині сезону УПЛ постає з попелу

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі 224
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
locator-x
От так і програєтьлся чемпіонство...
0963691185
ну що дебіли.. догрались....восім захисників і не втримали.. атакувати треба а не Волошина міняти.. а того кусок рубероїда отправте де взяли.. з його толку нема...
Gargantua
бывает и такое
глупейшая потеря очков
Первый Среди Равных
Просто Динамо якщо хоче на щось претендувати, то у такої команди як Верес 
(при всій повазі) треба в два-три мячі вести, тоді і не було б такої херні, і було б пофіг на якийсь пенальті на останніх секундах. 
Darkness1984
Пенальті звичайно такий собі... але.. йоб@на в рот. Чому не забили 3 і спокійно закінчуйте гру.. другу гру підряд оці "качєлі" в кінці гри + нереалізовані моменти.. 
Александр Ад
суддя,не зміг не призначити пенальті ,все чесно!Вчись Монзуль!
analex
Нічого дивного , Верес не заслужив на нічию , а Димамо - на перемогу. Коли в команді один Шапаренко грає на роялі , кілька нот знає Волошин , а всі інші штовхають той рояль поперек поля та назад , то такий і результат
avk2307
Якщо суто по огляду гри  дивитись , то можно сказати що не пощастило трохи динамівцям . Могло щось залетіти тіпа від Андрієвського або Дубінчака і все  перемога. Міг арбітр чітко 3 хвилини і свисток- перемога.
Але напевно не награли   якщо так сталось.Треба було другий забивати і тоді захисників випускати.А так прибрали тіх ,хто може мяч притримати і в підсумку заробили пенальті. Але головне  в другій поспіль грі грають активно до голу забитого а потім намагання втримати ....
Хоча по суті всі команди, які в лідерах зараз так само грають.
Подивимся що далі, але точно боротьба за чемпіонство ще попереду і три -чотири команди будуть претендувати на титул при чесній грі.
Александр Шевченко
Пенальти увы был, негра нашего на зерновую плантацию отправить. Шовковский тоже дурачек, такие замены делать и самое главное когда. СаШо, шо це було?
Перець
Мабуть цілий тиждень вагони розгружали судячи з 2 тайму , а Попова по закінченню сезону потрібно комусь спихати толку 0
BAD👣BOY
Шовковський проєбав з замінами от і все. Команда зіграла не пагано, були поперечки і багато інших моментів. До всього цього не було ключових футболістів, які ведуть команду.
D1927K
Пенальті по факту, як би сумно не було, Беніто "молодець"
D1927K
Тепер хай ця шавка "торнадо" не п.здить що Динамо купило собі чемпіонство
Умник
Мдаа. Повезло Вересу
D1927K
Не потрібна втрата очок, але нічия по ділу як би це не було сумно
Незрозуміла гра в кінці матчу призвела до такого результату.
Робимо роботу над помилками і йдемо далі до чемпіонства
Sheva19
А тем временем после первого Тайма Карабах Байер 2:0 
Viktor Shuper
мудєлі, інакше не сказати. якщо не можеш норм в захисті грати (а Динамо не може!), то забийте 2-3 і катайте собі м'ячик далі. так ні, треба далі всю гру яйка м'яти. нема слів, одні матюки
kadaad
В очередной раз динамовские сердца в тренерском штабе показали свои безмозглость. Было видно, что к 70-й минуте Динамо просело и необходимы замены для усиления атаки, но......
Remark
ДК ще та ганьба була ) в 6 захисників проти Вереса, це топ. САШО, ти сцикло, фу, огидно
SportsMan
Понятно, что Динамо играет лучше, чем ФК Крыса, и станет чемпионом, но задолбали эти постоянные потери очков с аутсайдерами. Ладно бы, если потеряли очки в матче с Днепром, Кривбассом, но вечно лажают с последними местами.
А потом эти жалкие оправдания, типа все против Динамо настраиваются, будем работать и т.п. Это признание, что они на тренировках отбывают номер, и игроки в данном случае Вереса натренированы лучше? Или, может, хватит оправданий, а надо честно признаться, что вы хреновые футболисты?
Про настрой отдельно. Автор этого жалкого оправдания Караваев будет утверждать, что любой бегун, если настроится, может обогнать Усейна Болта? Ха-ха.
Когда они уже честно будут признавать, что у них ноги кривые, голова, чтобы туда есть, и вообще они дворовые футболисты?
И сразу для крысиной ботвы: ваших полен это тоже касается