Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Плавання
| Оновлено 07 березня 2024, 02:50
176
0

Владислав БУХОВ: «У голові є мета – виплисти з 21 секунди»

Український плавець став чемпіоном світу 2024 року на дистанції 50 м в/с

| Оновлено 07 березня 2024, 02:50
176
0
Владислав БУХОВ: «У голові є мета – виплисти з 21 секунди»
Getty Images/Global Images Ukraine. Владислав Бухов

Український пловець Владислав Бухов розповів про перемогу на дистанції 50 м вільним стилем на ЧС-2024 з плавання:

«Тепер маю ще більше бажання тренуватись і чітко знаю, що мені треба робити. Був дуже високий градус напруги: ти просто видихаєш після того, як припливаєш. Але я був радісний, я глянув та побачив, що я перший. Тож якось спокійно до цього ставлюсь. Був радий, що ми з тренером зробили все правильно, як ми хотіли. Звісно, в нас є помилки, які ми будемо виправляти, але вже як є.

Виправлення помилок? Треба робити все поступово, по черзі. Все відразу ти не зробиш. Звісно, щодня над цим працюємо на тренуваннях. Ставлення до чемпіонства? Я не можу не звертати на це увагу. Дуже приємно, коли є така змога, коли ти спортсмен такого рівня. Але я стараюся спокійно до цього ставитись. Це частина моєї роботи – я завжди хочу робити її ще краще. Є ще куди рости.

Справа не в мотивації, а в дисципліні. Мотивації прокидатися о 6-й ранку немає в мене, це відповідальність, дисципліна. Ти маєш сам розуміти, для чого ти це робиш. Звісно, дуже важко тренуватися в таких умовах, коли ракети літають, ти не можеш нічого з цим зробити. Але як професійний спортсмен ти маєш ставитись до цього спокійніше та просто приймати цей факт, робити все що можеш на тренуваннях.

Чи завдав удар по суперниках? Я вважаю, що так. Вважаю, що всі спортсмени зараз подивились – усі спринтери – і вони... Це удар по всіх. Покращити час? Ми це побачимо на змаганнях. Зараз я не можу вам відповісти, ніхто не знає – ні я, ні тренер. Ми це побачимо на змаганнях. Судять за результатами.

Мрія з 21-ї секунди виплисти? Така ціль, звісно, є в голові. Тому що це буде поліпшенням особистого рекорду, і число буде дуже красиве– 20. Але до треба довго-довго йти.

Боротьба психології та нервів присутня на всіх змаганнях: і на ЧЄ, і на ЧС, і на ЧУ. На кожних змаганнях є нерви. А ціль завжди номер 1 – поліпшення особистого рекорду. Тиск і нерви – другорядні. Думки про Олімпіаду? Вже три роки про неї думаю».

У фіналі ЧС-2024 на дистанції 50 м вільним стилем Владислав Бухов показав результат 21.44 сек та став першим українським чемпіоном світу на цій дистанції. Він випередив австралійця Кемерона Макевоя лише на 0,01 сек. Трохи раніше, у півфіналі, 21-річний спортсмен оновив особистий рекорд та встановив новий рекорд України (21.38 сек).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.