Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 березня 2024, 18:59
5006
10

Нарешті це сталось. Минай здобув першу перемогу в сезоні УПЛ

Команда Желько Любеновича вдома здолала харківський «Металіст 1925»

| Оновлено 02 березня 2024, 18:59
5006
10
Нарешті це сталось. Минай здобув першу перемогу в сезоні УПЛ
УПЛ

Після виїзної нічиї з «Дніпром-1» головний тренер «Миная» Желько Любенович у стартовому складі своїх підопічних зробив лише одну ротацію: замість дискваліфікованого Корабліна в півзахисті діяв Вакула. У складі «Металіста 1925» Віктор Скрипник після поразки від «Динамо» замість Русина і дискваліфікованого Борячука задіяв Арі Моуру та Юсова.

Суперники активно розпочали цей поєдинок і ігрових зіткнень не бракувало. Як наслідок, арбітру Блавацькому вже в дебюті ігри довелося втихомирювати пристрасті і показати жовту картку Черваку, який грубо зіграв проти Петька. Перший же удар в рамку воріт нанесли гості, коли Кемкін у падінні відреагував на дальній удар Капінуса. Боротьба за м’яч тривала по всьому полю, але до небезпечних моментів біля обох воріт справа не доходила.

В середині тайму міг відкрити рахунок Арі Моура, але Кемкін у кидку ліквідував загрозу. Натомість перший удар господарів в рамку воріт став результативним. Корнійчук на лівому фланзі увірвався до штрафного і красиво пробив під поперечину, провівши свій перший гол в УПЛ (у 2-й грі). Так перервалася домашня безгольова серія «Миная», яка тривала 409 хвилин.
Підопічні Желько Любеновича після забитого голу продовжували активно шукати шляхи взяття воріт суперника, але Мозіль та захисники встигали ліквідовувати загрози.

Ледь розпочався другий тайм, як Юсов після передачі Юрченка влучно пробив головою повз Кемкіна, але асистент арбітра зафіксував положення поза грою у нападника «Металіста 1925». Міг зрівняти рахунок досвідчений Гармаш, після удару якого м’яч рикошетом від захисника влучив у стійку воріт «Миная». А згодом гості залишилися в меншості. Русин, який вийшов на заміну, заробив два попередження і залишив поле. Для Русина це була перша червона картка в УПЛ (у 53-й грі).

І закарпатці швидко могли матеріалізувати чисельну перевагу у гол, але Вакула свій рейд до воріт суперників завершив ударом поруч з рамкою воріт. Трохи забракло влучності і Арі Моурі, який зі штрафного пробив над хрестовиною воріт. Тренери проводили серії замін і в складі «Миная» дебютував Матюшенко, який в першій частині сезону виступав за першоліговий «Діназ». В компенсований час господарі провели ще один красивий гол, коли Скиба після розіграшу кутового головою пробив у дальній кут воріт. Для Скиби це теж був перший гол в УПЛ (у 2-й грі).

В підсумку «Минай» здобув довгоочікувану перемогу, перервавши свій безвиграшний серіал в чемпіонаті, який тривав 16 ігор: 7 нічиїх та 9 поразок. Для закарпатського клубу це була 10-а домашня перемогу в УПЛ. А пропускна клубна рекордна серія «Металіста 1925» в УПЛ триває 12 ігор (29 голів). Збільшився до 7-ми ігор і антирекордний для харківського клубу програшний серіал. Зауважимо, що «Минай» повторив свою клубну найбільшу перемогу в УПЛ, третій раз здолавши суперників з різницею у 2 м’ячі.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Скиба – 6,5, Семотюк – 6,5, Гунічев – б/о, Матюшенко – б/о, Попов – б/о.

«Металіст 1925» (заміни): Русин – 4,0, Фрімпонг – 5,5, Бичек – 5,5, Жичиков – б/о, Вачіберадзе – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 19-й тур.

«Минай» – «Металіст 1925» - 2:0

Голи: Корнійчук, 31, Скиба, 90+1

Попередження: Петько, 56 – Червак, 5, Імереков, 52, Русин, 55, Габелок, 87

Вилучення: Русин, 59 (друге попередження)

«Минай»: Кемкін – Корнійчук, Прокопчук, Нємчанінов (Скиба, 46), Чуєв, Дмитрук – Вакула (Матюшенко, 77), Петько (Семотюк, 64), Вітенчук, Ременяк (Гунічев, 77) – Устименко (Попов, 78).

«Металіст 1925»: Мозіль – Капінус (Вачіберадзе, 82), Імереков, Курило, Фарина – Червак (Русин, 46) – Арі, Габелок – Юрченко (Жичиков, 82) – Юсов (Бичек, 67), Гармаш (Фрімпонг, 67).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Минай-Арена» (с. Минай).

Удари (у площину): 11 (3) – 16 (4)
Кутові: 3 – 4
Офсайди: 1 – 1.

МИНАЙ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro
Минай це поки що справжнє відкриття другої частини сезону
Максим Заиченко
Привітання Минаю. Вони це зробили))
Тепер внизу буде більша конкуренція.
Це на користь усім
vruthiy-112
Давай Желько, давай.!!!  Всіх на нуль.!!!
ZANREGENT1993
Ничья с Днепром-1,победа сегодня. Минай не вылетит?
VitosKH
Последнее место по потерянным.Крипта рулит🤣
Альф Немо
🦊👍🦊👍🦊 Пора уже було! 😊⚽
Mr Voevudskiy
Физрук и тут не смог)
Stanislav Matusevych
Мої вітання геніям думки, які взяли до себе в команду блискучого тренера С. Невже хтось досі має ілюзії щодо його кваліфікації, точніше, її відсутності?