Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 березня 2024, 13:39
1091
0

Минай – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Битва аутсайдерів

| Оновлено 02 березня 2024, 13:39
1091
0
Минай – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У суботу, 2 березня, відбудеться поєдинок 19 туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться «Минай» та «Металіст 1925». Обидві команди є аутсайдерами поточного чемпіонату і борються за збереження прописки в елітному дивізіоні.

Минай

Справи у закарпатців у нинішній першості виглядають зовсім погано: у графі здобутих перемог у «Миная» досі нуль. Команда Желько Любеновича, якого у листопаді минулого року було призначено на посаду наставника закарпатського клубу, є головним аутсайдером турніру. За сербського фахівця «Минай» встиг провести всього два матчі (зустріч з «Динамо», що по суті так і не розпочалася, в розрахунок не беремо). І в них минайці не виглядали безнадійно. Перед зимовою перервою «Минай» з мінімальним рахунком поступився лідеру чемпіонату «Кривбасу», а після поновлення турніру відібрав очки у «Дніпра-1», зігравши зі спортклубівцями внічию з рахунком 1:1.

Утім, у «Минаї» вірять, що ситуацію ще можна виправити. «Перша частина сезону пройшла не так, як ми хотіли – не здобули жодної перемоги і в минулому турі у Дніпрі справді були близькі до цього, як на мене. На жаль, набрати три очки не вдалося, проте я вважаю, що нічия з «Дніпром-1» – хороший і десь закономірний результат. Думаю, від туру до туру додаватимемо. Ті амбіції, які ми маємо, бажання залишитись у Прем'єр-лізі, ми можемо реалізувати», - зазначив захисник закарпатців Тарас Дмитрук. У найближчому матчі своїм партнерам не зможе допомогти дискваліфікований Тимур Кораблін.

Металіст 1925

Порівняно з «Минаєм», для «Металіста 1925» ситуація не виглядає безнадійною. Команда цілком може видертися з небезпечної зони, але для цього потрібно набирати очки. А з цим харків'яни мають чималі проблеми: у пасиві «жовто-сині» мають п'ятиматчеву програшну серію. Кризовим менеджером для «Металіста 1925» став Віктор Скрипник, який узимку очолив команду. Минулого туру харків'яни поогризалися у матчі з київським «Динамо», але в результаті знову покинули поле переможеними. Зазначимо, що харківська команда пропустила найбільше голів у нинішньому чемпіонаті, а пропускна серія харків'ян триває 11 ігор (27 голів).

У харківському клубі розуміють, що втрачати очки у матчі з «Минаєм» не можна. «Підготовка така, що на бойову гру налаштовуємось, бо знаємо, що «Минай» – це бойова команда. У них прийшов новий головний тренер. Тому там хлопці намагаються, бо вони на останньому місці у турнірній таблиці. Буде дуже важкий бій», - сказав захисник харків'ян Дмитро Капінус, який у лютому підписав повноцінний контракт із «Металістом 1925» (раніше права на Капінуса належали «Шахтарю»). Через перебір жовтих карток не зможе взяти участь у майбутньому матчі форвард «жовто-синіх» Андрій Борячук.

Статистика зустрічей

Команди провели шість очних дуелей: 3 перемоги здобув «Минай», 2 рази успіх святкували харків'яни, 1 поєдинок завершився внічию. У першому колі «Металіст 1925» з мінімальним рахунком обіграв закарпатців. Єдиний гол у другому таймі забив Владислав Дмитренко.

Прогноз на протистояння

Такі ігри прийнято називати «матчами за шість очок». І справді, на кону стоїть дуже багато: будь-яка осічка ще більше може погіршити становище суперників. Тому очікуємо на безкомпромісну гру, в якій суперники рубатимуться за очки. Ризикнемо припустити, що минайці здобудуть першу перемогу в поточній УПЛ.

Орієнтовні склади:

«Минай»: Кемкін, Корнійчук, Прокопчук, Немчанінов, Чуєв, Дмитрук, Семотюк, Петько, Вітенчук, Ременяк, Устименко

«Металіст 1925»: Мозіль, Капінус, Імереков, Курило, Фарина, Овусу, Габелок, Юрченко, Гармаш, Русин, Юсов

2 березня, субота

«Минай» – «Металіст 1925»
Минай. Стадіон «Минай». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі UPL.TV
Арбітр: Роман Блавацький (Львів)
МИНАЙ – МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.