Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2024, 13:23
343
0

Владислав ПРИЙМАК: «Оболонь вміє грати проти всіх суперників»

Гравець киян розповів про очікування від весняної частини сезону

| Оновлено 27 лютого 2024, 13:23
343
0
Владислав ПРИЙМАК: «Оболонь вміє грати проти всіх суперників»
ФК Оболонь. Владислав Приймак

Кращий гравець першої частини сезону в київській «Оболоні» Владислав Приймак розповів, чого чекає від рестарту УПЛ. Інтерв'ю бралося ще до матчу киян проти «Чорноморця».

– Команда пройшла тренувальні збори у Туреччині та вже виходить на фінішну пряму перед поновленням УПЛ. Оціни свою фізичну підготовку станом на зараз, чи зміг набрати оптимальну форму?

– Ми пройшли дуже хороші збори у Туреччині, а найголовніше - зіграли велику кількість матчів. Це дає можливість в максимально оптимальній формі підійти до чемпіонату. Але, все ж таки, особисто на мою думку, товариські ігри та матчі УПЛ дуже сильно відрізняються. Я вважаю, що команда набирає свої оптимальні кондиції десь вже після перших 3-4 ігор, тоді вже з’являється малюнок гри і фізичні кондиції стають кращими. Все ж таки, як не крути, скільки на зборах не бігай та не грай товариських матчів – чемпіонат буде зовсім інший за ритмом гри та своїй якості. Ми зробимо максимально усе для того, щоб з перших ігор здобути позитивний результат та отримати оптимальний тонус, який потрібен для нашого чемпіонату.

– Ти перейшов до «пивоварів» влітку, оціни для себе цих пів року виступів за Оболонь.

– Хоч в команді я недовго, всього лише з літа, але я зрозумів для себе, що Оболонь – це команда бійців. Ми усі налаштовані на перемогу у кожній грі. З ким би ми не грали, усі розуміють, що легкої гри з нами не буде. Ми будемо битися і боротися до останньої хвилини, в першому колі ми це продемонстрували. Я вважаю, що ми десь трішки в певних іграх не добирали очків, але є друга частина чемпіонату, де ми маємо проявити себе більш кращим чином. Хотілося б більше стабільної гри, адже, було таке, що ми 2-3 гри зіграли на високому рівні, забрали очки у грандів, а потім зіграли внічию або програли команді, яка внизу таблиці. Тому треба робити усе, щоб наша гра була постійно хороша.

– Перша офіційна гра у 2024 році проти Чорноморця. Яке налаштування на цей матч, є бажання взяти реванш за поразку у першому колі?

– Ми з першого дня, як тільки нас зібрали з зимової відпустки, в голові тримаємо суперника, саме Чорноморець. Тому що ми знаємо наскільки хорошою є ця команда і не дарма вона була довгий час зверху турнірної таблиці. На мою думку, це є цілком заслужено. Команда демонструє якісний футбол, має дуже багато хороших виконавців, і не дарма на їхніх гравців звертає увагу, до прикладу, Динамо. Тому ми очікуємо дуже непростої гри і будемо робити усе для того, щоб
здобути три очки та взяти реванш.

– Ти провів дуже вдалу першу частину сезону, за що тебе вболівальники обрали найкращим гравцем 2023 року в складі «пивоварів». Яку тепер ціль ставиш на друге півріччя?

– Особисто я б посперечався на рахунок вдалої гри. Ось та стабільність про яку я говорив раніше, як і нашої команди, так і особисто, хотілося б у цьому плані додати. Тому що я вважаю, що першу половину першого кола я провів краще, а вже десь під кінець, відверто кажучи, були менш вдалі ігри, ніж на самому старті. Тому роблю усе і працюю для того щоб моя гра була більш стабільною. Дуже дякую вболівальникам, що обрали мене найкращим гравцем, це дуже приємно для мене. Буду робити усе, щоб підтверджувати цей статус і не зупинятися на цьому.

– Який найяскравіший поєдинок у цьому сезоні запам’ятався та чому?

– Якщо виділяти один поєдинок, то це гра проти Динамо у Кубку України. Тому що ніхто не очікував такого результату від нас, для усіх вболівальників це був шок. Але не можу сказати, що це був шок для нас. Тому що наша команда завжди вірила у свої сили і підходила до цього матчу у бойовому настрої, ми були дуже налаштовані на ту гру. Як показав результат, ми здатні на те, щоб давати бій і грати на рівних з такими командами як Динамо. Але також хочеться й згадати про перемогу над Дніпром-1 в Ужгороді, це також запам’ятається надовго.

– Протягом цього сезону ти грав у різних тактичних схемах. Яка модель гри тобі найбільше до вподоби?

– Дійсно, протягом цього сезону у нас тактична схема часто змінювалася виходячи від суперника, від їхнього стилю гри. Ми грали то в чотири захисника, то в п’ять. Особисто для мене цікавіша схема в чотири захисники, адже попереду є більше гравців, кращий малюнок гри і такий стиль футболу мені більше подобається. Але ми прекрасно розуміємо свої сили і з деякими командами просто змушені сісти в оборону та чекати свого моменту на контратаці.

– Цікаво дізнатися, як ти налаштовуєшся на офіційну гру у день матчу. Чи є в тебе певний ритуал дій, які тобі допомагають сконцентруватися?

– Особливих ритуалів у мене немає, просто стараюся в день гри мінімізувати активність вдома, тому що акумулюю усі сили і налаштовуюся психологічно. Перед грою стараюся максимально добре виспатися, ситно поїсти та вийти в оптимальних кондиціях на гру. Вже коли приїжджаю на стадіон та заходжу в роздягальню, як не крути, заряджаюся від усієї цієї матчевої атмосфери. Думаю, якби хтось з фанів зайшов до нас та відчув цю атмосферу, то так само був би налаштований на бій.

– Проти якого гравця у цьому сезоні тобі було найскладніше протистояти і чому?

– У нас в УПЛ достатньо велика кількість якісних нападників, але дуже складно було грати проти Беніто та Герреро. У них достатньо низька посадка, вони дуже добре прикривають м’яч корпусом, непоступливі в боротьбі та не дають підібратися до м’яча.

– Попереду у команди відповідальне та зовсім не просте друге коло. Що на твою думку потрібно зробити для того щоб виконати завдання – закріпитися в УПЛ?

– В першу чергу потрібно, щоб кожен гравець на полі віддавався і витискав з себе максимум, тоді це все буде відображатися на командній грі. Потрібна максимальна самовіддача та робота у кожному епізоді. Оболонь у першому колі показала, що вміє грати і вміє грати проти усіх суперників. Налаштування, яке було на початку, вже не порівняти з тим, як зараз команди підходять до гри з нами. Ми команда, яка бере за рахунок бійцівських якостей, самовіддачі, бажання, настирності бігти уперед, забивати голи і тому потрібно з себе витискати максимум. Якщо будемо продовжувати працювати у такому руслі, то результат обов’язково прийде!

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Рома – Байєр. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи
Футбол | 02 травня 2024, 07:01 0
Рома – Байєр. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Ліги Європи

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.