Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2024, 22:45
2680
3

Рахунок не по грі. Оболонь упустила перемогу над Чорноморцем

Команда Іващенка зробила ривок у якості гри після зими, але цього не вистачило для перемоги

| Оновлено 27 лютого 2024, 22:45
2680
3
Рахунок не по грі. Оболонь упустила перемогу над Чорноморцем
УПЛ

Іти в зимову відпустку на тлі серії матчів без перемог – справа не найбільш престижна, тому одеський «Чорноморець» під орудою Романа Григорчука наприкінці минулого року зробив усе від себе залежне, аби цей «хвіст» у вигляді чотирьох поспіль поразок не приріс к цьогорічному «дракону».

Те саме прагнула зробити й київська «Оболонь» із своїми шістьма безуспішними зустрічами, проте не спромоглась здобути позитивний результат і погіршила серію. Очевидно, що підготовка до поновлення чемпіонату для команди Валерія Іващенка за такого сценарію набувала вирішального характеру, тож коли «пивовари» приймали на власному полі «моряків» у рамках вісімнадцятого туру національної першості, жодний інший результат, окрім перемоги, їх не влаштовував.

Коли команда два місяці не грає в офіційний футбол, а потім має до нього повертатись, то в неї має бути якийсь план, що робити на тому полі, аби всі присутні не ставили перед собою зайвих запитань. Здається, що це – проста аксіома для засвоєння. Але не для «Чорноморця». Обмежимось спочатку першим таймом і скажемо, що ми взагалі не зрозуміли, що запланували «моряки» на цю гру.

За таких умов будь-яка вдала дія в атаці від «Оболоні» здавалась проривом світового рівня, а якщо вже говорити серйозно, то й від киян якісних акцентів ми не побачили. Команда Іващенка просто бігла вперед, віддавала більш-менш точні передачі й пробивала по воротах за будь-якої нагоди – цього було достатньо для того, аби справити на нас гарне враження. Залишалось лише забити, а ось із цим у «пивоварів» традиційно виникли проблеми.

Вирішувати їх було потрібно за ходом другого тайму. І оскільки гра перебувала в підвішеному стані, жоден із тренерів не квапився ризикувати із замінами з власного боку. Статичного футболу втім також не спостерігалось, бо він був суто одностороннім – «моряки» те й робили, що похапцем ліквідовували власні недоліки в захисті зусиллями воротаря Варакути – єдиної справної бойової одиниці.

Але й він був безсилим, коли на 74 хвилині Васильєв просто відступив у боротьбі з Вишневським на лівому фланзі, відкривши перед суперником простір у штрафному, а той якось покотив повз Салюка, після чого Краснопір не мав права знову змарнувати чергову нагоду. Рахунок було відкрито й треба було тільки відчути ці шалені емоції фанатів «Оболоні» на трибунах.

Проте рівно таким самим був і їхній розпач, коли вже за кілька хвилин «Чорноморець» уперше пробив по воротах зусиллями Брагару з другого поверху на завершення подачі кутового з правого флангу й забив гол у відповідь. Футбольна логіка в цей момент просто залишила межі поля, а згодом те саме зробили й команди. Звісно, що господарі були просто розлючені. Але на кого? Самі ж не забили більше голів.

Наступними вихідними київська «Оболонь» зіграє вдома проти дніпровського «Дніпра-1», тоді як одеський «Чорноморець» навідається до київського «Динамо».

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Вишневський – 6,5, Тарануха – б/о.

«Чорноморець» (заміни): Авагімян – 6,5, Бойчук – б/о, Іпалібо – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур.

«Оболонь» – «Чорноморець» - 1:1

Голи: Краснопір, 74– Брагару, 84

Попередження: Брагару, 79

«Оболонь»: Федорівський – Прокопенко, Лук’янчук, Приймак, Грисьо – Суханов, Косовський, Черненко, Мединський – Краснопір (Тарануха, 78), Слободян (Вишневський, 68).

«Чорноморець»: Варакута – Брагару, Салюк, Гучек, Шаповал (Бойчук, 79) – Шпорн (Іпалібо, 82), Васильєв, Кузик (Авагімян, 69) – Штогрін, Ієде, Бадібанга.

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 18 (8) – 1 (1)
Кутові: 5 – 0
Офсайди: 1 – 0.

ОБОЛОНЬ - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Штогрін (Чорноморець).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Краснопір (Оболонь).
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Вчера проведал в госпитале своего друга, с апреля 2022 он на передке, раньше играл прилично в футбол,но решил получить нормальное образование и закончил институт по строительной специальности. При отходе с Авдеевки получил осколочное ранение в ногу, слава Богу кость не зацепило,но лечиться надо будет долго. Поговорили о разном и про футбол тоже. Спросил его,не жалеет -ли он о том, что бросил играть, ведь мог сейчас бегать за одну из команд ПЛ. Ответ меня сразил  - да, очень жалеет, сейчас бы играл в свое удовольствие на зеленой поляне, а не лежал бы сейчас на растяжке в кровати.... С недавних пор стал просто ненавидеть всех поголовно футболистов, говорит, что за два года службы не видел на фронте ни одного футболиста. Хотя спортсменов очень много служит, и мастера спорта есть и призеры международных соревнований, но футболистов - ни одного... Посмотрел сегодня игру с участием Черноморца и желание смотреть наш футбол окончательно пропало... В то время, когда каждый день на фронте гибнут сотни наших ребят, а эти мажоры пешком ходят по полю, отбывая номер, но получая за это в десятки раз больше чем любой офицер или солдат на передке, действительно становиться как-то не по-себе.... А тут еще некоторые тренеры вопли устроили, что их футболистов ТЦК посмело в армию пригласить... И может такое быть, что Андрюша попрется к Зеленскому и начнет его укатывать , чтобы тот дал команду не трогать будущих Рональдо и Месси.... Что-то надо менять в консерватории,как говорил Миша Жванецкий
Лига конференций без динамо
Оболонь думала на легке Черноморец обыграть ,а не тут то было это вам на динамо автобусное обыгрывать 
alex belogubko
сегодня повезло а что будет дальше с ДК--полная торба --ГРИ ставь всех легионеров они хоть бегают а не стоят