Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 05 березня 2024, 16:31
2721
0

ВІДЕО. Марк Аллен виграв рейтинговий турнір Players Championships

Снукерист із Північної Ірландії виграв фінал у китайця Чжана Анда

| Оновлено 05 березня 2024, 16:31
2721
0
ВІДЕО. Марк Аллен виграв рейтинговий турнір Players Championships
WST. Марк Аллен

​Північноірландський снукерист Марк Аллен виграв фінальний матч у китайця Чжана Анда з рахунком 10:8 та завоював свій третій титул у сезоні на турнірі Players Championship у Телфорді.

Марк на прізвисько Пістолет завоював рейтинговий трофей 11-й раз у своїй кар'єрі і 6-й раз за три роки, якщо відраховувати від 2021 Northern Ireland Open.

38-річний гравець став найкращою гравцем сезону минулого сезону, і хоча його кампанія 2023/24 трохи слабша, він знову підтвердив свій статус одного з елітних гравців у снукері. Раніше Аллен виграв Champion of Champions та Shoot Out наприкінці минулого року.

Аллен тепер є дворазовим переможцем Players Championship. У 2016 році він у фіналі переміг Ріккі Волдена з рахунком 10:6.

Марк отримав головний приз у розмірі 125 тисяч фунтів стерлінгів і переміститься з 12-ї на 4-ту позицію в однорічному рейтингу, що гарантує йому кваліфікацію на Tour Championship.

Поразка Чжана означає, що він втратив місце в майбутньому турнірі World Masters of Snooker в Ер-Ріяді. В результаті Алі Картер утримує останню прохідну 8-му позицію у світовому рейтингу.

На другу половину матч обидва гравці вийшли за рівного рахунку 4:4 після 8 фреймів, причому Марк відігрався з 0:3. Увечері Аллен вперше вийшов уперед (5:4). Чжан відповів двома серіями, включаючи брейк 64, та повернув собі лідерство (6:5). Аллен зібрався і перед перервою відновив паритет (6:6).

Чжан мав першу можливість у 13-му фреймі. Він помилився, набравши 30 очок, і брейк 64 дозволив Аллену вийти вперед (7:6). Обидва гравці промахнулися на останній рожевій кулі у драматичному 14-му фреймі. Помилка Чжана залишила Аллену відмінний шанс забити дві кулі, що залишилися, і Марк збільшив свою перевагу до 8:6.

Потім два фрейми були напруженими: обидва гравці взяли по одній партії, і Аллен опинився за крок від перемоги (9:7). Брейк у 50 очок допоміг Чжану продовжити матч, але Аллен контролював 18-ту партію та здобув перемогу в матчі (10:8), який тривав 7 годин та 17 хвилин.

Третій номер світового рейтингу Марк Аллен розповів: «Це те, чим я завжди хотів займатися. Вигравати один турнір кожні два чи три сезони – це не те, чого мені хотілося. Я зробив деякі зміни за столом, і вони послужили мені гарну службу. Я завжди хотів бути постійним переможцем.

Я не зовсім розумію, як я виграв цього тижня. Я дуже добре розпочав матч проти Вільямса, але гра поступово ставала все гіршою. Я тримався, добре грав в обороні та забивав кілька хороших куль, коли це мало значення. Мені пощастило, що Чжан Анда не грав так добре, як він уміє. Я сиджу тут із трофеєм, і це все, що має значення.

Під час матчу він пропустив кілька можливостей, коли не забив. Він виглядав трохи втомленим. Це зрозуміло. Вчора ввечері він виграв у Марка Селбі. Гра з ним забирає всі сили. Судячи з того, як виступає Чжан, він гратиме ще довгий час. Він є небезпечним суперником.

Попереду великі 6 чи 7 тижнів сезону. Грати після чергової перемоги у турнірі – це привід для позитиву. Якщо я зможу знайти трохи більше комфорту в своїй техніці, я можу бути небезпечним у цих останніх турнірах. Усі знають, що я можу перемогти, не граючи добре. Було б непогано знайти свою форму».

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Players Championship

Телфорд (Англія), 19–25 лютого 2024 року

1/2 фіналу

  • 23.02. 21:00. Алі Картер (Англія) – Марк Аллен (Північна Ірландія) – 3:6
  • 24.02. 21:00. Чжан Анда (Китай) – Марк Селбі (Англія) – 6:5

Фінал

  • 25.02. 15:00. Марк Аллен (Північна Ірландія) – Чжан Анда (Китай) – 10:8

Сітка турніру

Відеофрагменти матчу

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз
Футбол | 28 квітня 2024, 09:06 3
Слот тренуватиме Ліверпуль? Що про це відомо прямо зараз

Схоже, «червоні» знайшли наступника для Юргена Клоппа…

ЧС зі снукеру. Трамп впевнено пройшов перший раунд, у Селбі великі проблеми
Снукер | 22 квітня 2024, 10:23 0
ЧС зі снукеру. Трамп впевнено пройшов перший раунд, у Селбі великі проблеми

У першому раунді Джадд обіграв снукериста з Ірану з рахунком 10:5

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.