Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 26 лютого 2024, 02:49
6205
0

ВІДЕО. Драма для Селбі. Визначено другого фіналіста Players Championship

Китаєць Чжан Анда зіграє з Марком Алленом у матчі за титул із 19 фреймів

| Оновлено 26 лютого 2024, 02:49
6205
0
ВІДЕО. Драма для Селбі. Визначено другого фіналіста Players Championship
Getty Images/Global Images Ukraine. Марк Селбі

​Китаєць Чжан Анда у нервовому півфіналі здобув перемогу з рахунком 6:5 над чотириразовим чемпіоном світу Марком Селбі та вийшов у фінал турніру Players Championship в англійському Телфорді.

Китайський гравець здивував публіку в перших чотирьох фреймах, вирвавшись уперед з рахунком 4:0 з брейками 129, 80, 69 та 84. Проте ситуація різко повернулася в іншому напрямку.

Коли гра відновилася, Чжан мав шанс опинитися лише в одному фреймі від перемоги, але промазаний чорний на 56 очках дозволив Селбі почати камбек. Прихильник «Лестера» до цього набрав лише 5 очок, але тепер зробив серію 62, вигравши фрейм на чорній кулі (1:4). Серія 85 у 6-му раунді дозволила Селбі скоротити своє відставання до 2:4, а потім він узяв третій фрейм поспіль і опинився на мінімальній дистанції (3:4).

Чжан взяв 8-й фрейм і зробив рахунок 5:3, а також мав шанс на перемогу в 9-му раунді, але промазав прямий червоний у правий верхній кут. Селбі покарав за це, набравши одним підходом 113 очок (4:5). Чжан упустив можливості у захоплюючій 10-й партії, а також промахнувся на останній синій кулі, не забезпечивши собі перемоги (5:5).

Почалася вирішальна 11 партія. Брейк у 50 очок дозволив Чжану контролювати останній фрейм, але Селбі мав шанс контратакувати. Він промазав складний удар на коричневому в центральну лузу, і Чжан із полегшенням забив матчбол (6:5).

Чжан Анда став першим китайським гравцем, який вийшов у три рейтингові фінали за один сезон після Діна Цзюньхуея в сезоні 2013/14.

32-річний спортсмен дійшов до свого першого фіналу рейтингового турніру на English Open на початку сезону і тоді програв Джадду Трампу (7:9). Проте він завоював перший рейтинговий титул на International Championship у Тяньцзіні, де зробив максимальний брейк 147 очок під час фіналу з Томом Фордом (10:6).

У неділю Чжан Анда грає з Марком Алленом у матчі за титул з 19 фреймів, з головним призом у £125 тисяч на кону та можливістю додати до свого рекорду другий рейтинговий титул.

13 номер світового рейтингу Чжан Анда розповів: «Я дуже щасливий. Я добре зіграв першу половину матчу і був у чудовій формі. Але промазав чорну кулю в п'ятому фреймі і дозволив йому повернутися в гру.

Селбі – топ-гравець, і мені потрібно було докласти всіх зусиль, щоб перемогти, що я й зробив. Мене переслідували всю дорогу. Ми обидва знали, що коричнева куля в останньому фреймі – це пресинг. Він міг би виграти матч, забивши його, але це було нелегко.

Марк Аллен зараз – стабільний гравець. Із ним ніколи не буде легкого матчу. Він має всебічну гру, й він не дає багато шансів на атаку. Сподіваюся, я добре виступлю, не переймаючись за результат».

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Players Championship

Телфорд (Англія), 19–25 лютого 2024 року

1/2 фіналу

  • 23.02. 21:00. Алі Картер (Англія) – Марк Аллен (Північна Ірландія) – 3:6
  • 24.02. 21:00. Чжан Анда (Китай) – Марк Селбі (Англія) – 6:5

Фінал

  • 25.02. 15:00. Марк Аллен (Північна Ірландія) – Чжан Анда (Китай)

Сітка турніру

Відеофрагменти матчу

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шон ДАЙЧ: «Миколенко завдав собі трохи більшої шкоди, ніж ми сподівалися»
Футбол | 27 квітня 2024, 23:40 1
Шон ДАЙЧ: «Миколенко завдав собі трохи більшої шкоди, ніж ми сподівалися»

Головний тренер «Евертона» не впевнений, що українець скоро повернеться на поле

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.