Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 26 лютого 2024, 02:50
4342
0

ВІДЕО. Хіггінс вилетів із Players Championship. Визначено першого фіналіста

Марк Аллен у вирішальному матчі зіграє з Марком Селбі чи Чжаном Анда

| Оновлено 26 лютого 2024, 02:50
4342
0
ВІДЕО. Хіггінс вилетів із Players Championship. Визначено першого фіналіста
WST. Джон Хіггінс

Північноірландський снукерист Марк Аллен здобув перемогу з рахунком 6:3, помстившись англійцю Алі Картеру за нещодавню поразку на Masters, і отримав путівку до фіналу Players Championship у Телфорді.

У поточному сезоні ця пара вже 4 рази зустрічалася, і кожен гравець двічі ставав переможцем. Картер переміг на шляху до фіналів Wuhan Open та Masters, а Аллен здобув перемогу перед тим, як здобув титул Champion of Champions.

Аллен виходить у 19-й рейтинговий фінал у своїй кар'єрі, де він має зустрітися або з Марком Селбі, або з Чжаном Анда. Пістолет прагне до 11-го рейтингового титулу в своїй кар'єрі та третьої перемоги у турнірі в сезоні після Champion of Champions та Shoot Out.

Картер розчарований, але результат цього тижня дозволив йому зайняти гарну позицію у гонці за путівки до турніру в Ер-Ріяді. Лише Чжан Анда, якщо виграє турнір, зможе вибити Капітана із вісімки найкращих у світовому рейтингу.


WST. Марк Аллен та Алі Картер

За рахунку 1:1 Аллен зробив брейк 108, потім Картер відповів серією 106 і зрівняв рахунок 2:2. Наступні два фрейми привели до нічиєї 3:3, Аллен забрав 7 партію і вийшов вперед (4:3).

Брейк із рахунком 65 дав Аллену контроль над 8-ю партією (4:4). Картер мав шанс перехопити атаку, але пильний рефері Десислава Божилова помітила, що він зачепив зелену кулю своїм жилетом. Цей момент виявився вирішальним, оскільки Аллен збільшив перевагу в рахунку (5:3). Потім він узяв 9-ту партію і здобув перемогу з рахунком 6:3.

Марк Аллен: «Я не хотів би приїхати сюди та фінішувати другим, це буде розчаруванням. Цього тижня я поставив кілька галочок. Я пробував щось інше, сьогодні це не зовсім спрацювало, але я дотримувався цього.

Мені пощастило, що рахунок був 2:2. Я дуже швидко попрацював над деякими речами у тренувальній кімнаті, щоб повернути собі удар, і я відчуваю, що це допомогло. Я трохи покращив гру. Мої відіграші були хорошими, і, мабуть, саме це допомогло мені виграти.

Із абсолютно егоїстичної точки зору я віддав би перевагу зіграти з Чжаном Анда. Просто тому, що це продовжить серію поразок Селбі. Якщо він здобуває перемогу, його важко зупинити, як ми бачили в минулому. Дивлячись на цей турнір, змагання в Китаї та чемпіонат світу, хочеться, щоб впевненість когось на кшталт Селбі була якнайнижчою».


WST. Джон Хіггінс та Чжан Анда

Китаєць Чжан Анда вийшов до третього рейтингового півфіналу у своїй кар'єрі, перемігши шотландського ветерана Джона Хіггінса з рахунком 6:4.

Це чудовий сезон для 32-річного Чжана, який раніше завоював свій перший рейтинговий титул на International Championship у Тяньцзіні. Китайський гравець набрав 147 очок у фіналі, де переміг Тома Форда з рахунком 10:6.

Чжан Анда зумів увійти до числа 16 найкращих у світі і вперше за свою кар'єру, що розпочалася у 2009 році, взяти участь у турнірі Masters. Його подвиги цього сезону, включаючи поїздку на фінал English Open, стали помітними. Він був посіяний третім у елітному турнірі для 16 гравців цього тижня.

Поразка Хіггінса розчаровує та призводить до того, що він не зумів відібратися на майбутній World Masters of Snooker в Ер-Ріяді. Тим не менш, він, як і раніше, має сильні позиції, має місце в топ-12 у річному списку і забезпечив собі місце в Tour Championship.

Перший фрейм тривав більше години, включаючи затримку гри через те, що один із глядачів захворів. Зрештою, саме Хіггінс взяв на себе ініціативу. Проте геніальний Чжан зробив вирішальний ривок. Брейки в 102, 79, 84, 104 та 95 дозволили йому взяти 5 партій поспіль і опинитися в одному фреймі від перемоги (5:1).

Хіггінс повернувся у гру і почав свій камбек. Він узяв три фрейми та скоротив відставання до мінімуму (4:5). Матч наближався до вирішального фрейму. Однак Хіггінс промазав чорну кулю з крапки, і Чжан безжально, із серією 56, переміг кумира свого дитинства (6:4).

Увечері 24 лютого Чжан Анда проведе півфінальний матч із англійцем Марком Селбі.

За матеріалами World Snooker Tour

Снукер. Players Championship

Телфорд (Англія), 19–25 лютого 2024 року

1/4 фіналу

  • 21.02. 21:00. Джадд Трамп (Англія) – Алі Картер (Англія) – 4:6
  • 22.02. 15:00. Марк Аллен (Північна Ірландія) – Гері Вілсон (Англія) – 6:4
  • 22.02. 21:00. Марк Селбі (Англія) – Ронні O'Салліван (Англія) – 6:0
  • 23.02. 15:00. Чжан Анда (Китай) – Джон Хіггінс (Шотландія) – 6:4

1/2 фіналу

  • 23.02. 21:00. Алі Картер (Англія) – Марк Аллен (Північна Ірландія) – 3:6
  • 24.02. 21:00. Чжан Анда (Китай) – Марк Селбі (Англія)

Сітка турніру

Відеофрагменти матчів

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС зі снукеру. Трамп впевнено пройшов перший раунд, у Селбі великі проблеми
Снукер | 22 квітня 2024, 10:23 0
ЧС зі снукеру. Трамп впевнено пройшов перший раунд, у Селбі великі проблеми

У першому раунді Джадд обіграв снукериста з Ірану з рахунком 10:5

В Поліссі розповіли про ідею преміювання арбітрів за підсумками сезону
Футбол | 28 квітня 2024, 13:27 4
В Поліссі розповіли про ідею преміювання арбітрів за підсумками сезону

Володимир Загурський виступив за створення преміального фонду в розмірі 16 мільйонів гривень

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.