Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Через повітряну тривогу матч розпочався не о 13:00, а о 14:45
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2024, 09:19
11117
153

Нечемпіонська гра. Шахтар поділив очки з Олександрією

Команда Ротаня діяла по-спортивному нахабно та агресивно

| Оновлено 27 лютого 2024, 09:19
11117
153
Нечемпіонська гра. Шахтар поділив очки з Олександрією
ФК Олександрія

У понеділок, 26 лютого, відбувся матч 18-го туру Української Прем’єр-ліги між ФК «Олександрія» та донецьким «Шахтарем». Для господарів це був перший офіційний поєдинок у 2024 році, а «гірники» вже встигли відіграти два матчі 1/16 фіналу Ліги Європи й завершили свій виступ у цьому турнірі.

Під час зимової перерви обидва колективи були активними на трансферному ринку. «Олександрію» залишили колумбійський захисник Хосе Ернандес, а також два гравці середньої лінії Артур Микитишин та Іван Матюшенко. Поповнили ряди клубу інший футболіст із Колумбії Медісон Хуліо, португальський захисник Мігель Кампос, бразильський нападник Де, а також українець Денис Костишин, який повернувся з США. «Шахтар» взимку підсилився бразильськими півзахисниками Кевіном і Марлоном Гомесом, а також грузинським захисником Лукою Лацабідзе. Команду залишили кілька футболістів, які гратимуть за інші колективи на умовах оренди: Очеретько, Топалов, Булеза, Козик, Кастільйо. Сьогодні головні тренери випустили у стартових складах по одному новачку: Руслан Ротань довірив Кампосу місце в центрі оборони, а Маріно Пушич поставив Кевіна на лівий фланг атаки.

Початок матчу було відкладено більш ніж на півтори години. Причина – оголошення повітряної тривоги. На стартовому відрізку футболісти «Шахтаря» активно тиснули на оборону господарів, однак вона встояла. Приблизно з 15 хвилини матчу гра вирівнялася. «Олександрія» витримувала рівень інтенсивності, який запропонували «гірники». Однак не можна сказати, що темп дій футболістів «Шахтаря» був дуже високим. У цілому грі «Шахтаря» не вистачало цілісності. Було чимало неточних передач і втрат м’яча. Одна з причин цього – активний пресинг у виконанні футболістів «Олександрії», через який гості мали проблеми під час побудови атак. Господарі не тільки активно тиснули на суперника та надійно оборонялися, але й непогано діяли в атаці. Під час побудови атак вони старалися грати в короткий пас, але якщо ситуація потребувала дальніх передач, вони використовували їх.

ФК Олександрія

Моментів біля воріт обох команд у першому таймі було обмаль. На 14-й хвилині Шевченко вчасно вийшов з воріт і забрав м'яч в ногах у Педріньйо. Класну передачу на бразильця віддав Судаков, який перекинув Копину. На 21-й хвилині Криськів втратив м'яч в центрі поля, Кулаков після паса партнера наблизився до штрафного майданчика та завдав потужного удару в напрямку дальнього кута воріт - трохи неточно. На 42-й хвилині Конопля закинув м'яч у штрафний майданчик на Егіналду, той пробив злету - повз дальній кут воріт пролетів м'яч.

У першому таймі Зубков отримав травму у зіткненні з Калюжним. Замість Олександра на поле вийшов Швед, який дуже довго відновлювався після травми. Попереднього разу Мар’ян грав в УПЛ у вересні минулого року.

З початку другої половини зустрічі перевагою заволоділи господарі. Підопічні Ротаня більш якісно, ніж в першому таймі, контролювали м’яч. А от футболісти Пушича набагато більше грішили неточними передачами. Боротьба точилася переважно на половині поля «Шахтаря», який зовсім не виглядав командою з чемпіонськими амбіціями. Однак господарі не змогли втілити свою перевагу в забиті голи. Початок і розвитки атак у виконання підопічних Ротаня були доволі якісними, але дії в завершальній стадії були незадовільними. Голкіперу «Шахтаря» Різнику не доводилися важко працювати, адже удари олександрійців або були неточними, або блокувалися захисниками. «Гірники» лише одного разу загрожували воротам Шевченка. На 63-й хвилині Швед обіграв Мартинюка і відпасував у штрафний майданчик на Бондаренка. Артем пробив, але Кампос заблокував удар.

ФК Олександрія

На 78-й хвилині на Кіровоградщині знову було оголошено повітряну тривогу. Вимушена пауза тривала близько 35 хвилин. Вона пішла на користь футболістам «Шахтаря». У завершальній частині гри вони створили кілька небезпечних моментів біля воріт «Олександрії». Одного разу господарів врятував голкіпер Шевченко. Ще в одному моменті м’яч після удару Шведа влучив у стійку воріт. У підсумку матч завершився внічию. Якби «Шахтар» вирвав перемогу на останніх хвилинах, то результат поєдинку був би несправедливим. «Олександрія» сьогодні точно не заслужила поразку, а команда Пушича точно не награла на перемогу.

Українська Прем'єр-ліга. 18 тур.

«Олександрія» – «Шахтар» – 0:0

Попередження: Кампос (22), Мартинюк (65), Калітвінцев (78), Скорко (90+1) Кевін (24), Криськів (50), Матвієнко (88).

«Олександрія»: Шевченко, Ковалець (Бєляєв, 69), Калітвінцев, Кулаков (Де, 73), Шулянський (Джевані, 69), Логінов, Мартинюк (Шостак, 78), Калюжний, Кампос, Копина, Михайленко (Скорко, 78).

«Шахтар»: Різник, Бондар, Егіналду (Сікан, 46), Криськів (Степаненко, 56), Судаков, Зубков (Швед, 35), Бондаренко, Матвієнко, Педріньйо, Конопля, Кевін (Траоре, 56).

Арбітр: Денис Шурман (Київська область).

Стадіон: «Ніка» (м. Олександрія Кіровоградської області).

Наші оцінки:

«Олександрія» (заміни): Бєляєв - 5.5, Джевані - 5.0, Де - б/о, Шостак - б/о, Скорко - б/о.

«Шахтар» (заміни): Швед - 5.5, Степаненко - 5.5, Сікан - 5.5, Траоре - 5.5.

ОЛЕКСАНДРІЯ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(81)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 153
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy_yatsenko
Як же так?)) Супер тренер, найкращий в історії Світового футболу, фантастичний Кевін, майбутній володар Золотого м'яча, містер 150 млн Судаков... і якась Олександрія і Ротань... Прям якась містика у палкінса і Ко... 
Pixelman
В кінці тривога мені здається збила темп Олександрії, могли дожимати. Але кроти молодці, вистояли і мають радіти одному очку.
В наступному  турі Кривбас думаю накаже ржавих.
🔱Avtoigor🔱
Я можу уявити, що буде з копанкою у зустрічі з Кривбасом
FunnyCat_____
Катати, а спорт юа писал, что две леХенды шахтера перешли в спартак москва?
Ron Noiill
Нормально зіграли, на своєму рівні. Головне що судаков з кожним матчем піднімає собі ціну і бетонує місце в основі збірної. Бо хто ж ще так проталківаєт м'яч на полі?
adidas777
Під кротовню змінили час матчу, як завжди наплювавши на регламент та правила! Але їм це не допомогло! Якщо це гра "чемпіона", то чемпіон липовий!
vbrjkf
І за перегляд цієї х.рні ще треба платити?!  Пішли лісом...!
NoMad
100 коментiв. На гiлках про товарняки Динамо було по 250. Видно, який клуб є найпопулярнiшим в Українi
Fitness.sports
Что вы хотите тяжело входит в сезон
Все же Марсель дно Александрия серьёзный клуб уже
Fant24
Повторяю вы все время удивляетесь что мало людей комментируют шахтер .Динамо из Украины а шахтер из донецка .их болельщиков здесь неи .они в днр живут просили путина помочь и он помог .теперьни жизни ни футбола а на полях трава некошенная 
FunnyCat_____
Так, ну мне кажется если взять массажиста Марселя на должность тренера и 50 раз назвать его фундаментальным, то это точно исправит ситуацию
NoMad
Хтось дивився гру ахметiвського лайна? Як там? 
FunnyCat_____

Ржавые  шо с лицом?
Kovalchuk
Продырявленную пивную баночку опять нагнули, ну не надо так сильно его опускать
FunnyCat_____
а де все ботяры, что то я не понял?
ау, кто сегодня завывать " сахтер чемпион будет"  и веселить народ?
FunnyCat_____
Вы просто не понимаете, шахтер только входит в сезон после зимней паузы,  у него не было официальных матчей, нету тонуса, а вот совсем другое дело Александрия
Алексей Фурсов
Александрия в 12 раз дешевле по игрокам Шахтера, но показывала интереснее футбол
zzg77
Який "чемпіон" - така й гра!
Fant24
Настоящих болельщиков шахтера здесь нет потому что они живут в донецке и батрачат на копанках у хозяев за похлебку .А те что переехали в киев это беженцы то есть те кто топил за рыгов и россию но потом смекнул что пора валить с донбасса 
Олег Мандрівник
Картина Репина "Приплыли"