Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок англійської ліги
25.02.2024 17:00 – FT 0 : 1
Англія
| Оновлено 26 лютого 2024, 02:17
9579
75

Гол капітана на останніх хвилинах. Ліверпуль виграв Кубок англійської ліги

Ван Дейк забив гол за пару хвилин до кінця другого додаткового тайму

| Оновлено 26 лютого 2024, 02:17
9579
75
Гол капітана на останніх хвилинах. Ліверпуль виграв Кубок англійської ліги
twitter.com/LFC

У неділю, 25 лютого, «Челсі» та «Ліверпуль» зустрілися у фіналі Кубка англійської ліги. Поєдинок відбувся на легендарному стадіоні «Уемблі» у Лондоні.

Цей фінал був чи не єдиним шансом «Челсі» виграти трофей цього сезону. В Англійській прем'єр-лізі Михайло Мудрик і компанія йдуть на 11 місці. «Ліверпуль» на відміну від лондонського клубу веде боротьбу за перше місце в АПЛ. Поки що команда Юргена Клоппа випереджає всіх конкурентів. Але і для «червоних» фінал був важливим. Особливо для головного тренера. Не може Клопп піти з команди, не вигравши нічого в останньому сезоні. Чим завершиться боротьба за титул АПЛ, яким буде підсумок походу за Кубком Англії та Лігою Європи ніхто передбачити не може. Тому використати шанс виграти трофей потрібно було тут і зараз.

«Челсі» вийшов на фінал основним складом. Склад «Ліверпуля» був майже повністю дублюючим. Перший тайм пройшов у більш-менш рівній боротьбі. Періодами гостріше діяв «Челсі», в інших відрізках краще грав «Ліверпуль». Лондонці мали чудовий момент на 20-й хвилині. Палмер з близької відстані завдав удару, Келлехер дивом відбив! Потім Ендо заблокував добивання від Гюсто.

twitter.com/LFC

На 32-й хвилині «Челсі» провів класну атаку. Палмер на правому фланзі зробив передачу на хід Джексону, той втік від захисників, увійшов до штрафного майданчика та віддав пас вздовж воріт. Стерлінг переправив м'яч у ворота. Арбітр зафіксував офсайд. ВАР кілька хвилин перевіряв момент та підтвердив положення поза грою у Джексона.

Дві гольові нагоди мали підопічні Клоппа. На 15-й хвилині Дісасі послизнувся на правому фланзі поблизу воріт. Гакпо підхопив м'яч, відпасував на Діаса, той пробив з меж штрафного майданчика - Петрович в падінні відбив м'яч, який летів в нижній кут воріт. На 40-й хвилині Гакпо після м’якого навісу від Робертсона пробив головою – м'яч полетів в дальній кут і влучив у стійку воріт.

У другому таймі настав час гравцям «Ліверпуля» нервувати через гол, який не зарахував арбітр. На 62-й хвилині Робертсон зі штрафного удару виконав навіс з лівого флангу. Ван Дейк виграв верхову боротьбу і поцілив у нижній кут воріт. Після перевірки ВАР гол скасували. Ендо був в положенні поза грою та заважав Колвіллу. Цим скористався Ван Дейк і виграв позиційну боротьбу.

На 76-й хвилині м’яч влучив у каркас воріт «Ліверпуля». Палмер прострілив у штрафний майданчик, Галлахер у падінні пробив ногою, м'яч влучив у дальню стійку. Через десять хвилин Палмер передачею з правого флангу вивів Галлахера сам на сам, але той не зміг переграти голкіпера. Одразу ж Галлахер мав ще один момент, але після його удару з меж штрафного майданчика м’яч пролетів над поперечиною.

twitter.com/LFC

У компенсований час неймовірний момент був у «Челсі». Лондонці чотири рази пробили по воротах з близької відстані. Двічі заблокували захисники, двічі класно зіграв голкіпер Келлехер.

Наприкінці основного часу Клопп замінив Гакпо, Робертсона та Мак Аллістера. Після цього склад був майже повністю молодіжним. Головним над цим «дитячим садком» був капітан Ван Дейк. У перерві перед екстратаймами Клопп сказав своїм футболістам приблизно таку фразу: «Просто грайте у футбол незалежно від того, скільки у вас матчів: тисяча чи один». І вони грали.

Заміни, які виконав Маурісіо Почеттіно, погіршили гру «Челсі». Палмер, Джексон і Галлахер відмінно взаємодіяли протягом основного часу матчу. На останніх його хвилинах замість Джексона вийшов Мудрик, а на перших хвилинах екстратаймів Мадуеке замінив Галлахера. Після цього гра «Челсі» в атаці втратила організованість і гостроту. Палмер, Мудрик і Мадуеке грали ніби кожен сам по собі.

Додатковий час пройшов за переваги «Ліверпуля», хоча моментів для взяття воріт було обмаль. На 115-й хвилині пішов навіс із лівого кута штрафного майданчика на дальню штангу на Елліотта, який головою пробив у штангу. Даннс намагався зіграти на добиванні, але Петрович забрав м'яч.

Через три хвилини Ван Дейк забив вдруге в цьому матчі. Цього разу взяття воріт зарахували. Цімікас навісив з кутового, м’яч летів прямо в ту зону, де стояв Мудрик, Михайлу потрібно було лише вистрибнути та вибити його. Але українець забарився, Ван Дейк, який набігав на м’яч, виграв боротьбу і точно пробив в дальній кут воріт.

Капітан на чолі «дитячого садка» виграв для Клоппа перший трофей у сезоні. Тепер головний тренер вже точно не завершить без призу останній сезон у «Ліверпулі».

Кубок англійської ліги. Фінал.

«Челсі» – «Ліверпуль» – 0:1

Гол: Ван Дейк (118).

Попередження: Чілвелл (45+2), Палмер (120+2) - Бредлі (45+2), Мак Аллістер (81), Конате (82), Гомес (120+3).

«Челсі»: Петрович, Гюсто, Дісасі, Колвілл, Чілвелл (Чалоба, 113), Кайседо, Енцо Фернандес, Палмер, Джексон (Мудрик, 90), Стерлінг (Нкунку, 66), Галлахер (Мадуеке, 96).

«Ліверпуль»: Келлехер, Ендо, Ван Дейк, Конате (Куанса, 106), Діаз, МакАллістер (Макконнел, 87), Гакпо (Даннс, 87), Елліотт, Робертсон (Цімікас, 87), Гравенберх (Гомес, 28), Бредлі (Кларк, 72).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон).

ЧЕЛСІ - ЛІВЕРПУЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

118’
ГОЛ ! М'яч забив Вірджил ван Дейк (Ліверпуль).
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 5
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 75
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bombardini
Михайло взяв участь у переможному голі, привітаймо його
Alehandro
Мудрика не розумію. Чувак присів щільно на лавку, знає, що виходить на максимум 35-40 хвилин і все одно стоїть... При атаці Лівера його гравець гуляє на фланзі, отримує без якихось проблем пас. В пресингу максимально пасивний. При атаці Челсі Мудрик в одній атаці біжить на повній швидкості, в наступних 2-3 атаках ледь плететься, не відкривається, не забігає... Для чого він сили береже? Та рви, бляха, сраку, показуй, що ти вартий грати... Дуже дивна поведінка. І адаптація з взаєморозумінням з партнерами тут взагалі не до чого
Pixelman
І гол з під Мудрика... Схоже інстамен остаточно і безповоротно відправляється в глибокий запас
anacreon
Кожен раз кажу собі, що це останній раз. Але все одно знову включаю і хочеться, аби Мудрик забив чи пасанув. Але Мудрик знову виходить і стоїть на полі.  Це безнадійно.
Ніколи він не заграє в Англії. Тільки в самій повільній Італії хіба що.
Давати  в оренду.
Посидів три матчі в запасі. Випустили нарешті. Знову весь час ходить пішки, стоїть, інколи ліниво біжить в атаку.
Знову його через це ігнорять партнери.
В людині ніякого бажання грати. Єдина тактика на гру - отримати м'яч, пробігти з ним, обіграти весь захист і забити, ставши героєм. Все. Але то партнери ігнорять.
 То дадуть і він біжить. Але злі захисники одразу забирають. І стоїть розгублений, не знає, що сталося.
Знову нульова гра в захисті. Партнери, пробігавши 120 хв - кидаються в пресинг, біжать в атаку. Свіжий Мудрик ходить напівпішки. Пресинг тільки для виду через раз. 
Микола Захарченко
Мудрику треба " виключити " зірку , прибрати пафос ображеної примадонни , слухати тренера і пахати на тренуваннях , тоді буде результат і повага вболівальників та товаришів по команді ... З перемогою Ліверпуль . Виграв той , хто більше цього хотів 
🔱Avtoigor🔱
Один кубок є, ще треба кубок ЛЄ, ну і головний АПЛ
vbrjkf
Почето черговий раз "лоханувся", випустивши Мудрика. Тепер Мишко надовго сяде на лавку. Таке враження, що він вже "наївся" футболом, ще не погравши в футбол. Дзвіночок для Сергія Станіславовича перед грою з ПМ...
Pavel_i_CO
Ще й з під Мурла гол забили) 
fedd1979
Ех, Міша-Міша...
Обсервер Влад
Коли усі уже змирилися з серією пенальті, один єдиний Мудрик вирішив ну його нах ті пенки і лоханувся у своїй штрафній під час кутового - тепер ми знаємо, що Мудрик категорично проти футбольної лотереї
Remark
З під безрезультативного Мудрика забили переможний гол.
Міша пробач, Міша прощавай!
П.С. Дуже радий за Клопа, хоча ні каплі не вболівальник Ліверпуля)
pol-55
Хто ж їм винен після скасовано голу було більше реальних моментів чим у Ліверпуля в 2му таймі,нууу і Мудрик все.
Wlad West
Скоро членси доплачивать будет чтобы чмурика забрали.
Gargantua
хоть чем то Мишка запомнился.
из-под него забил Вирджил
Перець
Та Мудрику пох може і посидіти за 1 мільйон в місяць
PUMA
От тут вылез какой то дурачёк Lesia Roman и не понятно что этот индивид тут доказует.Запасной ничего не зделал в атаке его как обычно как барана в угол сопровождали,+ не открывался,так ещё и гол с под него пришел.Что тут можна обсуждать вообще ?
didora
І так протрималися матч і майже весь додатковий час. У АПЛ треба грати до останньої секунди!!!
Sukiyaki
Навіть не пристойно уявити, яким би був рахунок, грай Лівер основним складом (Салах, Нуньєс і т. д.) 
Поки що у Почеттіно незалік. 
PUMA
Капец включил матч только на старте второго екстра тайма.Думал все таки будет серия пенальти и интересно было дадут ли запасному пробить в первой пятерке пенальти.Но запасной всех переиграл 
Henriklarsson11
це потрібно вміти. Вийти вже на додатковий тайм і всеодно стати винним у програші команди