Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

25.02.2024 13:40 – FT 1 : 1
Через повітряну тривогу матч розпочався не о 13:00, а о 13:40
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 лютого 2024, 08:05
2141
4

Фаворит схибив. Дніпро-1 не переграв Минай у матчі з трьома тривогами

Команда Юрія Максимова не скористалась безліччю гольових моментів у другому таймі

| Оновлено 26 лютого 2024, 08:05
2141
4
Фаворит схибив. Дніпро-1 не переграв Минай у матчі з трьома тривогами
СК Дніпро-1

Дніпровський «Дніпро-1» під керівництвом Олександра Кучера минулого сезону виглядав настільки потужно, що йому пророкували запеклу боротьбу за чемпіонський титул та виступи на груповому етапі єврокубкових змагань. Але в підсумку нічого з цього СК ризикував так і не отримати, якби не поява на чолі колективу Юрія Максимова, який хоч перспективи зачепитись за «золото» для команди зумів зберегти за нетривалий відтинок часу.

Проте «Дніпро-1» усе одно завершував календарний рік двома матчами без перемог, після чого поновлення національної першості домашнім матчем вісімнадцятого туру проти абсолютного аутсайдера – закарпатського «Миная», виглядало неначе подарунком долі. Підопічні Желько Любеновича в першій частині сезону так і не здобули жодної перемоги в чемпіонаті, тож останнє місце, мізерна кількість залікових балів та чергова втрата ключових виконавців під час трансферного вікна були для них неначе дороговказом до майбутнього пониження у класі.

Ще до моменту появи команд на полі пролунав сигнал повітряної тривоги, тому старт гри довелось відкласти на 40 хвилин. Але хто ж тоді знав, що зупинки матчу відбуватимуться на постійній основі й ледь не через кожних 15 хвилин суто ігрового часу, і при цьому триватимуть, щонайменше, по пів години? Грати в футбол із такими інтервалами? Та це ж просто знущання над гравцями! Але комусь обов’язково було потрібно грати якомога ближче до лінії фронту.

У підсумку, із онлайн-мапою тривог в Україні ми майже не розлучались, а на полі, коли таки вдавалось трохи пограти у футбол, переважно, відбувались атаки дніпрян. «Минай» довго не міг віднайти потрібного темпу, тому був змушений відбиватись, і Кемкін, щонайменше, двічі рятував команду від пропущеного м’яча. Атаки «Дніпра-1» при цьому концентрувались на флангах.

Після того, як гру знову довелось зупинити через тривогу, господарі продовжували наполегливо йти до забитого м’яча, проте безпосередньо перед черговою затримкою вони наразились на пропущений м’яч. Втрата в центрі поля коштувала миттєвої контратаки через правий фланг, під час якої Устименко виконав подачу до центру штрафного, де чомусь самотнім опинився Ременяк та розстріляв ворота.

Таким чином на заключну чверть ігрової години «Дніпро-1» виходив у ситуації відставання за рахунком і, відповідно, мав щось демонструвати у відповідь. Але вийшло так, що «Минай» ледь не на дві голови краще виглядав за господарів у цей період поєдинку. І зрештою гості отримали право пробити пенальті за відвертий підкат у ноги Ременяку в центрі штрафного від Бабенка.

У той момент здавалось, що можливий гол закарпатців ризикує остаточно добити залишки бойового настрою в господарів поля, проте Волинець витягнув удар Корабліна з позначки й не дав цьому статись. Насправді, вирішальний епізод усього протистояння, бо на другий тайм команди повернулись так само з пенальті, але вже у ворота гостей. Піхальонок не схибив ударом у лівий кут, тож паритет за рахунком відновився.

А згодом повернулась і перевага за грою від дніпрян. Команда Желько Любеновича чомусь вирішила, що зможе від захисту дограти цей матч до результату, який мав її задовільнити. І таки був правий. Інтенсивність атак «Дніпра-1» не спадала ні на мить, а коли ще додали на поле Даніеля Ківінду, то моментів для додаткових голів у колективу Максимова стала просто шалена кількість.

Однак, як можна зауважити з огляду на підсумковий рахунок, реалізація була не найбільш сильною стороною СК у цей день. Команда билась до останнього, як і «Минай» відбивався до останнього, проте м’яч просто не хотів заходити у ворота. А під завісу протистояння гості взагалі могли створити сенсацію, проте орендований у «Динамо» Попов пробив із меж воротарського не надто краще за суперників до цього.

Наступними вихідними дніпровський «Дніпро-1» зіграє в гостях у київської «Оболоні», а закарпатський «Минай» удома гратиме проти харківського «Металіста 1925».

Наші оцінки:

«Дніпро-1» (заміни): Горбунов – 6,0, Є. Пасіч – б/о, Ківінда – б/о.

«Минай» (заміни): Вакула – 6,0, Семотюк – 6,0, Скиба – б/о, Попов – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 18-й тур.

«Дніпро-1» – «Минай» - 1:1

Голи: Піхальонок, 51 (пен.) – Ременяк, 26

На 40-й хвилині Тимур Кораблін («Минай») не забив пенальті (воротар).

Попередження: Бабенко, 39 – Кораблін, 70

«Дніпро-1»: Волинець – Кравець, Сарапій, Адамюк, Мірошніченко (Є. Пасіч, 76) – Рубчинський, Бабенко – Очеретько (Горбунов, 46), Піхальонок, Гуцуляк – Філіппов (Ківінда, 76).

«Минай»: Кемкін – Корнійчук, Прокопчук, Нємчанінов, Чуєв (Скиба, 85), Дмитрук – Кораблін (Семотюк, 74), Петько, Вітенчук, Ременяк (Вакула, 64) – Устименко (Попов, 85).

Арбітр: Олександр Кальонов (Львів).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 25 (7) – 11 (6)
Кутові: 9 – 2
Офсайди: 2 – 2.

ДНІПРО-1 - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
New Zealander
Минай не забив пенальті і мав ще кілька чудових нагод щоб вирвати перемогу. Шкода
serhiy
Тепер я зрозумів вчорашній вислів Фрідмана.  Все на рівні Миная.