Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 лютого 2024, 19:41
189
1

Валерій ІВАЩЕНКО: «Футбол – це театр, а театр без глядачів неможливий»

Головний тренер «Оболоні» розповів про підготовку до другої половини сезону в УПЛ

| Оновлено 23 лютого 2024, 19:41
189
1
Валерій ІВАЩЕНКО: «Футбол – це театр, а театр без глядачів неможливий»
ФК Оболонь Київ. Валерій Іващенко

Головний тренер київської «Оболоні» Валерій Іващенко розповів про підготовку до другої половини сезону 2023/24 в Українській Прем'єр-лізі.

– Завершилися тренувальні збори команди, завершується й загалом підготовка до чемпіонату, 26-го лютого на команду очікує гра проти «Чорноморця». Підсумуйте загалом увесь пройдений шлях.

– В цілому ми добре підготувалися та провели непогані збори у Туреччині. Хочемо щиро подякувати нашому президенту – Олександру Вʼячеславовичу Слободяну, за надання усіх умовах для якісної підготовки команди на тренувальних зборах. Адже за погодних умов в Україні, важко було б готуватися. Ми провели там 8 спарингів і загалом усе, що планували – встигли зробити. Зараз підводимо команду до першої офіційної гри весняної частини з «Чорноморцем».

– По поверненню в Україну ваші підопічні зіграли контрольний матч з ЮКСОЮ. Як можете оцінити гру команди у тому матчі? Чи можна сказати, що це було тренування перед «Чорноморцем»?

– У цьому спарингу було важливо адаптуватися до нашого клімату, до наших полів. У весняний футбол доволі важко входити. Загалом структурою та організацією гри у спарингу з ЮКСОЮ ми залишилися задоволені.

– Таке відчуття нібито команда з Туреччини привезла погоду, неочікувано тепло, як для лютого. Що скажете про тренувальне та ігрове поле, у якому вони стані?

– Нам дійсно пощастило з погодними умовами. За таких умов можливо продуктивно тренуватися у лютому. Можна сказати, що зараз справжня футбольна погода. І звісно ж, дякуємо працівникам, які готують для нас поля, вони все зробили якісно, щоб ми мали можливість готуватися в гарних умовах.

– Вболівальники повертаються на трибуни вперше з початку повномасштабного вторгнення рашистів. Як вам така новина, команда зачекалася глядачів?

– Це дуже гарна новина. Ще у свій час Валерій Васильович Лобановський говорив, що футбол – це театр, а театр без глядачів неможливий. Ми хочемо грати для вболівальників, вони приходять підбадьорюють та надихають команду. І тому нам завжди хочеться віддячити за таку підтримку. Наші фани це 12-й гравець, який завжди дає позитивний заряд, це мотивує гравців на полі демонструвати якісний та результативний футбол.

Проте, в першу чергу ми дякуємо нашим військовим, завдяки яким у нашій країні є можливість взагалі займатися футболом. Якби не вони, ні вболівальників на трибунах, ні загалом наших гравців на полі не було б.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024
Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2
Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

Усик визнаний найкращим боксером-супертяжем сучасності. Хто ще в топ-5?
Бокс | 27 вересня 2024, 12:01 0
Усик визнаний найкращим боксером-супертяжем сучасності. Хто ще в топ-5?

Аналітики презентували реєстр найкращих

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
alex belogubko
вы бы пошли на плохой концерт НЕТ --поэтому народ не ходит на этот балет