Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 23 лютого 2024, 19:44
2145
1

«Двічі самі собі привезли». Вірт оцінив матч Шахтаря проти Марселя

Колишній воротар «гірників» вважає прохід французів заслуженим

| Оновлено 23 лютого 2024, 19:44
2145
1
«Двічі самі собі привезли». Вірт оцінив матч Шахтаря проти Марселя
НК Верес. Юрій Вірт

Колишній воротар донецького «Шахтаря» Юрій Вірт прокоментував результат матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи проти французького «Марселя» (1:3).

– Результат негативний, і ця поразка, вважаю, заслужена. Якщо брати в цілому, то початок гри був непоганий. У відрізку в хвилин десять до забитого м’яча був напівмомент з хорошим ударом Сікана, а потім індивідуальні дії Егіналду призвели до призначення у ворота «Марселя» пенальті. Після швидкого голу Судакова з одинадцятиметрового була надія, що наша команда зможе дисципліновано захищатись і при цьому ловити суперника на контратаках. На жаль, було чимало помилок у захисті, багато було «обрізок». Це призвело до втрати м’яча на своїй половині поля, де була коротка «стінка» між Коноплею та Степаненком. Втрата – і Обамеянг легко зрівнює рахунок. Можна сказати, що десь більше була рівна гра, проте що кидалось у вічі – так це те, що агресивніше діяли марсельці. Вони більше хотіли перемогти і більше створювали гольових моментів, що й вилилось у другому таймі у результативні удари.

– Двох голів французів у заключній фазі матчу можна було й уникнути, чи не так?

– Можна сказати, що в цьому не така велика заслуга «Марселя», як «заслуга» «Шахтаря». Гірники двічі самі собі «привезли» голи. Ми можемо згадати другий м’яч господарів поля, який забив Сарр. Довга передача за голову Ракицькому, Матвієнко не влучає по м’ячу і Різника «розстрілюють». А третій гол, який стався після подачі зі «стандарту», призвів до помилки нашого голкіпера – і Кондогбія забив у порожні ворота. Три голи французів виявились практично ідентичними, тому що були явні промахи у захисті «Шахтаря». Як на мене, перемога «Марселя» за сумою двох ігор в цілому заслужена. На жаль…

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
antt
Чому тому двічі - тричі?!