Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 22 лютого 2024, 04:26
2794
0

САНІТРА: «Не треба ламати палки. Будемо боротися за топ-10 у Кубку націй»

Старший тренер чоловічої збірної України з біатлону розповів про підсумки ЧС

| Оновлено 22 лютого 2024, 04:26
2794
0
САНІТРА: «Не треба ламати палки. Будемо боротися за топ-10 у Кубку націй»
Суспільне. Юрай Санітра

Старший тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра розповів про підсумку чемпіонату світу 2024:

«Щодо чемпіонату світу – не знаю, що сказати. У цьому сезоні важко було очікувати якихось див тут. Але скажу прямо, що очікував трохи більшого, особливо в командних стартах, в естафетах, де наші амбіції були трохи вищими. Думаю, що лише у мікст-естафеті виконали своє завдання. Що стосується нашої боротьби за топ-10 у Кубку націй – будемо концентруватися далі на стартах в Осло, індивідуальна гонка, сингл-мікст, естафета. Вже там спробуємо атакувати фінів, щоб до кінця сезону досягли цієї позиції, щоб була гарантія п'яти спортсменів на наступний рік на етапах Кубка світу.

Гадаю, що загалом ми втратили внутрішню силу команди, яка нас тримала минулі сезони – це перший момент, який я помітив. Другий момент – думаю, що хлопці багато хвилюються через ситуацію вдома, на рідній землі, просто це неможливо виключити з голови. Потрібно розуміти, що вони щодня встають з цим у голові, з цим настроєм. Тому в їх стрільбі немає впевненості. Ми втратили швидкість стрільби, яка в минулому році була набагато кращою.

І ще потрібно відмітити, що в Підручного є невеликий фізичний дефіцит, тому що практично другий рік не виконав повний тренувальний процес. Гадаю, що не потрібно ламати палки, бо за останній час формується хороша команда – не тільки ті, хто виступав тут, на чемпіонаті світу. Є молоді спортсмени, яких потрібно втягувати в тренувальний процес. Трішки зробити корекцію тренувального процесу. Думаю, що нам потрібно більше тренуватися. І потрібно вірити, що ситуація в країні буде кращою далі, тому ще це має прямий вплив і на психологічний стан команди.

В Осло поїдемо тим складом, який був тут, в Нове-Мєсто. Після юніорського чемпіонату світу прилетить Віталій Мандзин. Буде в Осло 6 спортсменів, і там вже будемо вирішувати, хто в якій дисципліні буде стартувати, і хто полетить потім в Америку.

І я дякую всім вболівальникам в Україні. Бажаю, щоб було краще, щоб ми більше могли радувати їх своїми результатами. І можу за себе сказати, що робимо максимум з того, що можемо, просто не виходить. Такий спорт – один раз вгорі, потім дещо нижче падаєш. Моє бажання – не стояти лише на землі, це соромно, потрібно підняти голову й рухатися далі».

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.