Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 21 лютого 2024, 17:00
9019
4

Еліна Світоліна – Іга Свьонтек. Прогноз і анонс на матч WTA 1000 у Дубаї

Українка проведе поєдинок проти першої ракетки світу 21 лютого

| Оновлено 21 лютого 2024, 17:00
9019
4
Еліна Світоліна – Іга Свьонтек. Прогноз і анонс на матч WTA 1000 у Дубаї
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна та Іга Свьонтек

21 лютого українська тенісистка Еліна Світоліна проведе поєдинок проти першої ракетки світу Іги Свьонтек (Польща) в 1/8 фіналу хардового турніру серії WTA 1000 у Дубай (ОАЕ).

Матч відбудеться на центральному корті 4-м запуском. Час початку зустрічі – не раніше 17:00 за Києвом.

Еліна Світоліна

Еліна відновилася після травми спини, яку вона отримала на Australian Open 2024 у 1/8 фіналу проти Лінди Носкової, та досить непогано стартувала на кортах ОАЕ.

У 1-му раунді Світоліна не без проблем обіграла ще одну українку Ангеліну Калініну. Ангеліна мала шанси перевести гру в 3-й сет, але вона не реалізувала 3 сетболи (2 в 10-му геймі на прийомі і 1 на тай-брейку) і в результаті Еліна відсвяткувала перемогу в двох партіях.

Той матч точно не можна було назвати розминковим для Світоліної, проте рівень гри був на пристойному рівні. Дуже великий плюс, що Еліні не довелося витрачати сили на третій сет.

У 2-му раунді перша ракетка України впевнено виграла у досвідченої Татьяни Марії, з якою мала рахунок у особистих зустрічах 3:3. Еліна сама заявила перед грою, що стиль німкені унікальний, проте за підсумком Світоліна просто розібрала Татьяну. До того ж вона це зробила в «економ-режимі». Це тішить, адже далі має бути складна гра проти Іги, сили треба було поберегти.

Що чекати від Світоліної? Як обіграти Свьонтек? Два риторичні питання, на які практично неможливо дати відповідь. Потрібно сподіватися, що ні нога, ні спина не турбуватимуть Еліну. Медичний тайм-аут не лише дзвіночок щодо твого здоров'я, а й психологічна перевага твоєму супернику. Ізі не можна дозволити таке отримати.

З впевненістю, досвідом і бажанням у Еліни проблем не буде, але показати найкращий свій теніс... На Вімблдоні 2023 грати на всі 100% не вийшло, але цього вистачило для перемоги. Іга була не в найкращій формі тоді. Тому зараз, якщо Свьонтек покаже свій прайм, шансів немає, як би не грала Світоліна, але щойно з'явиться хоча б одна можливість – українка чіплятиметься і може вже не відпустити.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Іга Свьонтек

Іга була неймовірна в Досі, де вона здобула трофей і на класі перемогла у фіналі одну з найкращих тенісисток планети Єлену Рибакіну, але стартовий матч у Дубаї дався їй нелегко проти Слоан Стівенс.

Зрозуміло, що американка – не подарунок, але й статус тенісисток абсолютно різний. Дуже щільні два сети з рахунком 6:4, 6:4 не говорять про те, що Іга здатна катком пройтися по суперницях далі. А вибачте, але Світоліна буде крутіша за Стівенс.

Як було зазначено вище, праймову Свьонтек не перемогти. Цього нікому не вдавалося. Можливо, щось близьке було від Носкової на Aus Open, але й там Свьонтек втратила нагоду дотиснути чешку, що сама і визнала на прес-конференції. До речі, поразка від Лінди залишається єдиною для польки цього сезону.

Ізі треба захистити торішній фінал. У 2023 вона також виграла титул у Досі, а потім заявилася в ОАЕ, де катком пройшлася по суперницях до фіналу і зазнала несподіваного фіаско від Крейчикової. Історія вже не повторюється, тому що складна перемога над Стівенс – явний збій. Втома? Можливо. Але якщо так, чи зможе Іга за добу відновитися до матчу проти Еліни?

Світоліна зіграє 3-й поєдинок за 3 дні, Іга – 2-й за 2 та 6-й за 9 днів. Що гірше – вирішувати кожному самостійно, але ушкодження Світоліної на старті сезону явно насторожують.

Ізі не можна дати піти у відрив, віддати перевагу відразу, не можна дозволити їй відчути, що вона все контролює. А саме так і відбувається у 90% матчах Свьонтек.

Буде складно, але поборотися Світоліна точно може.


Getty Images/Global Images Ukraine. Іга Свьонтек

Статистика особистих зустрічей

Це буде третя зустріч дівчат і перша на хардовому покритті. У 2021 році Іга виграла у Еліни у чвертьфіналі тисячник у Римі, а у 2023 Світоліна обіграла Свьонтек у чвертьфіналі Вімблдона. Знову топ-турнір, знову топ-матч, але не 1/4 фіналу...

Прогноз

Якщо поборолася Стівенс, то зможе і Світоліна. 20 лютого Еліна закінчила свій матч раніше, тож формально відпочити було більше часу. Чи допоможе? Подивимося. Головне, щоб без травм та мікроушкоджень. З рештою – віримо в удачу та якісний теніс Світоліної.

Пропонуємо зробити ставку фора Світоліної +6.5 за коефіцієнт 1.65.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Клава Eliseeva
Марію Єліна обіграла напрочуд легко, а от с Ангеліною, мені здаллось, часом, захекувалася. Сподіватимемося, їй вистачить фізичних кондицій. А про її травму навіть згадувати не хочу.
sv_2000
Какой-то фанат Иги писал))
Швентек - это не Серена Уильямс, ее вполне можно и праймовую обыграть... Задача вполне по силам праймовой Свитолиной)) По стилю Швентек Элине подходит. И это не грунт... На грунте, согласен, шансы против праймовой Швентек минимальны.
В общем, Элина умеет бороться и побеждать. Главное, чтобы здоровье позволило
Nostradamus
 Примітив +6, +6.5 і стало цікаво шо в думках у спорт.юа) думки зійшлись.. 
Іга після титулу вже має бути трохи підсівшою. Матч зі Стефенс тому є підтвердженням. Купа анфорсів і тричі віддала свою подачу. 
8number
7:5 , 6:3 Еліна переможе ☺️