Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 лютого 2024, 14:49
369
0

Юрій КОВАЛЬ: «Оцінку зборам дасть тільки чемпіонат»

Тренер «Зорі» прокоментував підготовку до відновлення сезону в УПЛ

| Оновлено 22 лютого 2024, 14:49
369
0
Юрій КОВАЛЬ: «Оцінку зборам дасть тільки чемпіонат»
Зоря Луганськ. Юрій Коваль

Тренер луганської «Зорі» Юрій Коваль після перемоги над латвійською «Валмієрою» (2:1) розповів про труднощі на зборах та ситуацію в команді.

– Оцінку зборам дасть тільки чемпіонат. Таких складних зборів, маю на увазі в плані здоров’я гравців, в мене не було давно. Навіть не пригадаю. Жалітися – це гріх. Я маю на увазі не травми, а простудні захворювання. До кінця підготовчого етапу вирішували два протилежних завдання: зберегти здоров’я футболістів та залишити у команди бажання перемагати, інстинкт переможця. Попереду на нас чекає чемпіонат.

– Напевно, після таких важких зборів, команда отримає вихідний?

– Звичайно. Буде складний переїзд. До цього ж за місяць в нас було лише три вихідних. І психологія, і фізіологія повинні відпочивати також. Далі буде гра проти «Ворскли» – дуже гарна команда, яка зміцнилася, почала грати трошки інакше. Всі українські команди, матчі яких я бачив на зборах, гарно готові фізично, демонструють достойний футбол.

Ми провели дуже гарні спаринги. Можна сказати – різносторонні. Є суперники, які демонструють технічну гру, як «Динамо» Батумі. Є силові, як сьогодні. Суперник змусив нас багато оборонятися, грали ромбом, багато вертикальних передач було, два нападники, багато боротьби.

Ті гравці, котрі за різних причин не потрапляли в обойму восени, зараз готові хоча б функціонально. Наскільки вони зможуть себе реалізувати – подивимось.

– Як всі помітили на зборах, на відміну від того, що було в нас восени, зараз у команди з’явилися емоції, навіть під час контрольних поєдинків.

– Так і є. Додалися ще гравці, котрі додали нам емоцій. Той же наш Жуніньо, Башич, у котрого менталітет, схожий на наш. Алі (Ндур – ред.) поступово адаптується. Чекаємо Крістофера, який робить візу. Він, до речі, кожен день в нашу загальнокомандну групу надсилає повідомлення українською мовою. Сприйняв колектив й молодих гравців, котрих ми підтягнули з Ю-19. Плюс, як то кажуть – перемоги це клей команди. Навіть на зборах. Вони дають можливість згуртуватися.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СУДАКОВ: «У Шахтаря залишилося 5 матчів. Кожна гра як фінальна»
Футбол | 28 квітня 2024, 17:39 9
СУДАКОВ: «У Шахтаря залишилося 5 матчів. Кожна гра як фінальна»

Півзахисник гірників розповів про перемогу над ЛНЗ Черкаси

Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром
Футбол | 27 квітня 2024, 19:39 1
Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром

Артем Степанов виграв з «фармацевтами» західну зону Бундесліги U-17

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.