Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 16 лютого 2024, 17:50
2541
3

Хойлунд, Гарначо і Мейну: світлі плями у темному сезоні МЮ

Оцінюємо перспективну молодь манкуніанців

| Оновлено 16 лютого 2024, 17:50
2541
3
Хойлунд, Гарначо і Мейну: світлі плями у темному сезоні МЮ
Getty Images/Global Images Ukraine

Манчестер Юнайтед поки не програє у 2024-му році. У манкуніанців одна нічия та 3 поспіль перемоги. Хороші показники, але ще дуже рано говорити про те, що МЮ починає гонитву за топ-4, оскільки відстань від заповітної четвірки становить 6 очок, що чимало. Цікаве інше. А саме те, що у манкуніанців нарешті заграла молодь. І що важливіше, ці хлопці роблять різницю. Є як мінімум 3 молоді гравці, які розбавляють сумний сезон Юнайтед.

Расмус Хойлунд

Перехід Хойлунда до МЮ викликав суперечливі почуття. Минулого літа манкуніанці заплатили 74 млн євро за молодого хлопця, який провів лише один сезон на високому рівні. Та й то не можна сказати, що Расмус прямо блищав в Аталанті. Але потенціал був, і в Манчестері його помітили. Хоча вболівальники та експерти все одно сумнівалися. Мало того, що за молодого форварда заплатили велику суму, так він приїхав пізно, та ще й із травмою. Відсутність футболіста на передсезонній підготовці нікому не принесла користі.

Початок кар'єри Хойлунда в Юнайтед вийшов таким самим суперечливим, як і його трансфер. Расмус забивав у Лізі чемпіонів, але нічого не показував у АПЛ. До кінця минулого року на рахунку данця було 5 забитих м'ячів у ЛЧ та 0 – у Прем'єр-лізі. Перший гол в АПЛ (та ще який!) 21-річний нападник забив 23 грудня. Хойлунд забив переможний м'яч у матчі проти Астон Вілли за 8 хвилин до кінця основного часу. З того часу він не перестає забивати, та ще й регулярно віддає результативні передачі.

Getty Images. Расмус Хойлунд

В останніх п'яти матчах Прем'єр-ліги на рахунку Расмуса 5 голів та 2 асисти. Хлопець нарешті почав відпрацьовувати вкладені в нього кошти. Хоча, можливо, він міг це робити й раніше, якби йому більше довіряли. Довгий час партнери ігнорували данця, особливо вінгери, а ті рідкісні моменти, які він мав, реалізовувати не виходило. Але наприкінці минулого року все змінилося, в тому числі й тому, що Алехандро Гарначо почав звертати на нього увагу. Схоже, що адаптація Хойлунда на Олд Траффорд нарешті наближається до завершення.

Алехандро Гарначо

Гарначо відчував не такий великий тиск, як Хойлунд, хоча б тому, що перейшов до МЮ з Атлетіко у жовтні 2020 року лише за 465 тис. євро. "Матрацники", схоже, не розраховували на юного аргентинця, але манкуніанці щось в ньому побачили. Футболіст непогано проявляв себе у молодіжній системі Юнайтед, забивши 16 голів за команду U-18, і 5 – за U-21. Гарначо дебютував у першій команді МЮ наприкінці сезону 2021/22.

Минулої кампанії він почав отримувати більше ігрового часу та заявляти про себе. У тому ж сезоні він забив переможні голи у матчах проти Фулхема та Реала Сосьєдад, підтвердивши статус великого таланту. Цього сезону Гарначо – гравець основи в команді Еріка тен Хага. В останніх шести матчах АПЛ він відіграв по 90 хвилин. За цей час він встиг оформити дублі в матчах проти Астон Вілли та Вест Хема. Манкуніанці виграли обидва поєдинки.

Getty Images. Алехандро Гарначо

Аргентинець ще минулого сезону показав, що може впливати на результат, і тренер йому довіряє. Однак 19-річний вінгер має свої недоліки. Він занадто часто бере гру на себе, іноді перетримує м'яч, відчайдушно бажаючи вирішити епізод самотужки. У той же час Гарначо має гарну техніку і швидкість, а останнім часом ще почав і повертатися в оборону. Якщо аргентинець продовжить прогресувати, то цілком може сподіватися і на повернення до збірної, за яку поки що зіграв лише 3 матчі.

Коббі Мейну

Мейну – ще один яскравий вихованець МЮ. Можливо, хлопець не отримував би так багато можливостей цього сезону, якби не травми в інших гравців, але він виправдовує надану йому довіру. На полі 18-річний хавбек діє сміливо і часом навіть зріло в парі зі значно досвідченішими партнерами, наприклад, з Каземіро. Головним моментом сезону, а може, поки і всієї кар'єри для англійця є переможний гол у матчі проти Вулверхемптона на 7-й компенсованій хвилині. Те, що вихованці приносять перемоги – хороший знак для манкуніанців.

Getty Images. Коббі Мейну

Мейну проводить перший сезон в основній команді МЮ. Молодому півзахиснику не знадобилося багато часу на адаптацію у першій команді. Показово те, що саме він останнім часом виходить на поле у стартовому складі, а не Скотт Мактоміней, який забивав і продовжує забивати переможні голи. Справа не тільки в тому, що тен Хаг любить працювати з молодими гравцями, хоча це також зіграло свою роль. Важливо те, що манкуніанці стали більше звертати увагу на академію і розуміти, що там ростуть справді талановиті хлопці. Можливо, з приходом компанії INEOS молодіжна система Юнайтед стане основою всього клубу. Те, що вихованці часто забивають переможні голи за МЮ та віддають усі сили заради рідного клубу, може стати початком чогось нового.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 59
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України
Футбол | 02 травня 2024, 14:36 21
Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fant24
Во всяком случае ребята растут а мудрик просто бабки получает 
luceorius
 Не обтяжені єврокубками МЮ та Челсі цілком спроможні витіснити з верхньої п'ятірки Тоттенхем та Астон Віллу. А тріо молодих дарувань МЮ вже навіть зараз робить різницю в багатьох іграх.