Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 15 лютого 2024, 09:31
3205
105

ПУШИЧ: «Шахтар два місяці не грав офіційних матчів. Ми голодні до гри»

Наставник «гірників» відповів на запитання матчем Ліги Європи з «Марселем»

| Оновлено 15 лютого 2024, 09:31
3205
105
ПУШИЧ: «Шахтар два місяці не грав офіційних матчів. Ми голодні до гри»
ФК Шахтар Донецк. Маріно Пушич

Головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич відповів на запитання журналістів перед матчем 1/16 фіналу Ліги Європи з «Марселем», який відбудеться у німецькому місті Гамбург (15 лютого о 19:45):

– Цікаво буде побачити гру «Шахтаря» в другій частині сезону, зважаючи на те, що вона вже поставлена саме вами. Чим гра команди, власне, буде відрізнятися?

– Так, завжди є різниця, коли ти очолюєш команду посеред сезону. За короткий період команда грає багато важливих матчів, а потім у тебе є достатньо часу, щоб підготуватися до наступних поєдинків. За цей місяць я доклав багато зусиль, щоб вивести команду на певний рівень, над яким, на мою думку, ми повинні працювати більше, і в нас є на це час. Вважаю, що один місяць спільної роботи – це хороший період для кожного тренера, особливо в нашій ситуації. І це було також необхідно не тільки щоб покращити нашу фізичну форму, а й для тактичних аспектів з м’ячем і без нього.

Тож ми дуже наполегливо працювали, і я задоволений тим, що я бачив на сьогодні. Але водночас дуже важко сказати, на якому ми зараз рівні, тому що опозиція з боку суперників у міжсезоння було не такою, на яку можна очікувати від таких серйозних команд, як «Марсель». Тому мене теж цікавить завтрашній день – на якому ми дійсно рівні наразі. Ви можете назвати мінусом те, що ми майже два місяці не грали офіційних матчів, але водночас ми голодні до гри та хочемо знову змагатися.

– Чи можете ви нам розповісти про сильні й слабкі сторони вашої команди і як впливає те, що ви тренуєте команду, яка здебільшого складається з українських юніорів, адже ви маєте одного бразильського футболіста, але більшість – українці?

– Звісно, я можу дещо розповісти про наші сильні й слабкі сторони, але я цього не робитиму. У нас є ті й інші, як у всіх команд, – у кого їх немає? Під час поєдинків головне – скористатися своїми перевагами, а не недоліками, і ми, авжеж, намагатимемося це зробити. І щодо другої частини вашого запитання: у нас дуже молодий склад, це правда, але це дуже талановиті амбіційні гравці, які хочуть розвиватися та дуже тяжко працювати. І, чесно кажучи, я ніколи не дивлюся на національність, я дивлюся тільки на характер та якості футболістів і на те, хто може нам у певний момент допомогти здобути перемогу. Так, дійсно, у нас більшість гравців з України – молоді талановиті футболісти, які мають підтримку двох чи трьох досвідчених гравців – і це добре також і для розвитку українського футболу в цілому. Саме тому я тут – щоб сприяти цьому розвитку та конкурувати на рівні Європи разом з цими гравцями. І це мені дуже подобається.

– «Шахтар» був дуже активним під час трансферного вікна та здійснив доволі цікаві трансфери. Наскільки ви вдоволені цією зимовою трансферною кампанією?

– Усі знають, що в нас дуже складна ситуація – більш складна, ніж в інших клубів, через події в країні. Люди дуже тяжко працюють, щоб підтримати мене і мої побажання щодо вдосконалення команди, аби зробити її сильнішою. Ми докладаємо всіх зусиль стосовно цього питання. І ми, звісно, долучаємо молодих та перспективних гравців, які мають необхідні якості, але й також потребують часу, щоб досягти рівня більш досвідчених футболістів та більше впливати на гру. Це цілком нормально для нашої ситуації.

І зараз у нас Кевін на позиції вінгера, Марлон – півзахисник: вони обидва з Бразилії, молоді гравці, 20 та 21 рік, мають великий потенціал. З Кевіном ми працюємо вже три тижні, і він показує значний потенціал. Як і кожному молодому футболісту, а особливо з іншої частини світу, йому потрібний час, щоб адаптуватися до культури, до ситуації, методу тренувань, інтенсивності тренувань та стилю гри. І ми, звісно, дамо йому цей час, при цьому він буде вдосконалюватися та допомагати нам своїм особливим стилем гри.

На жаль, з Марлоном у нас ще не було змоги зустрітися – побачимося завтра. Він травмувався під час останньої гри за національну збірну, тому завтра його в складі не буде, на жаль. Тож, так, я задоволений нашими діями, бо, дозвольте сказати, що ніколи не буває все ідеально, але я дуже добре розумію ситуацію, у якій ми зараз є, і я радію всьому, що ми отримуємо та що я отримую як тренер. І це моє завдання – вивести цих хлопців на певний рівень, що я і збираюся зробити.

– Запитання не зовсім про футбол: сьогодні дуже особливий день для багатьох людей у світі, а особливо для українців під час війни, бо вони цінують любов – любов до своєї країни, до родини та близьких. Що для вас означає любов до футболу та в цілому?

– Без любові світу не існувало б – насправді, це дуже просто. Тож для мене це значить усе. І ми повинні прославляти любов, усі ми, у будь-який момент дня, а особливо в такі часи. Якщо говорити про любов у країні, де триває війна, то вона дуже важлива: це те, що дає дуже глибокі емоції, це пристрасть та сила, яка тримає людей разом. Це прекрасний світ та прекрасне слово – любов. Вітаю всіх вас та ваших коханих з Днем Валентина.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Парадокс імені Беллінгема. Боруссії Д фінансово вигідніше програти фінал ЛЧ
Футбол | 09 травня 2024, 18:34 4
Парадокс імені Беллінгема. Боруссії Д фінансово вигідніше програти фінал ЛЧ

Німецький клуб отримає додаткових 25 мільйонів у разі перемоги «Реала»

Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів
Хокей | 09 травня 2024, 17:12 1
Чемпіонат світу з хокею. Календар і результати матчів

Чемпіонат світу в елітному дивізіоні пройде в Чехії

Коментарі 105
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Даю гарантію, що з того боку екрану Дмитро 11 IQ скоро заплаче.
Remark
  Навіть В.В. Лобановський, і той з Саудівської Аравії розпочинав).
Jorko
Маю надію що він не просто Маріо, а Супер Маріо тож удачі вам.
Remark
Все! Далі самі трольте цих уєбанів. 
До завтра. Тихої ночі.
Андрій Шевченко
Сосать ви готові...як завжди по 7 штук за раз, недобиткі даунецькі.
AK.228
🇺🇦🇺🇦👍👍
Remark
Накуй йдіть, полупідори риговські зі своїми коментами))Лайно ригівське вже всралося під себе і воняє 
Remark
В цьому сезоні від "Ш"(Д) варто очікувати оновлення антирекорду, бо Маріно треба набиратися досвіду, так як у ролі головного тренера він зараз - ніхто. Можливо, навіть виліт до ПФЛ. Але гідний виліт. Бо багато не треба. Так, пропустити один м'яч, може потім ще один. Бо по-іншому все складеться набагато гірше для "Ш"(Д). І вже гідними поразками в один, два чи три м'ячі не обмежиться.
Remark
Коментів про ФК "Динамо" (Київ) більше, ніж коментарів про ФК "Шахтар" (Донецьк). Ще й потроху харківський "Металіст" починають згадувати все частіше і частіше. Хвилюються, чи вийде цього сезону до УПЛ). Ну що за дивина)... І все це під оглядом  гри "Ш"(Д) з  "Марселєм"). 
Darkness1984
Завтра і побачимо які вони голодні!
_Tor78nado99rly_
От же ж горе-коментувачі)...! Побавилися дітки, віком десь з рочків п'ять, тепер час спатоньки). 
P.S. ФК "Шахтар" (Донецьк) побажання зіграти в яскравий, творчий футбол, який всі вболівальники цього клубу звикли бачити.
Lion
Динамовская подзаборная братва за@рали ветку Чемпиона!!!
Lion
Играет Шахтёр а пукает динамовская ботоферма....
Gargantua
как бы Марсель белком не накормил
Fitness.sports
Так погодите, первый матч на своём как бы поле пускай играют ничью.
История показывает если первый матч в дуэли ничья то потом выездной матч погром.
Пусть сначала возьмут очки для страны, а потом жабы пускай во Франции их возят.
Пока я добрый пускай будет так.
Alexander Киев
Який же кайф бачити Шахтар у єврокубках, вже навіть у плей-офф (!) а у шавок дирнами горять пердаки    взяли .і. за щоку невдахи ДНО-нами у єврокубках, взяли у Кубку України, навіть в УПЛ на 5-місці, а радість шукають під новинами Шахтаря  шкода невдах.. але ні, пішли ви на .і. - як і рузький корабль, йобані ви ОПЗЖ-шники 
_Tor78nado99rly_
Вболіваємо за ФК "Шахтар" (Донецьк)! Єдиний клуб в Україні, завдяки якому ми ще зберігаємо представництво в ЛЧ.
FunnyCat_____
Уже не дождусь как СаШо в следующем году будет отвечать на вопросы журналистов,перед матчами Динамо в лиги чемпионов
FunnyCat_____
Ребят и я спать,завтра выйду на работу на пол дня наверное да буду отсыпаться ,а то в пятницу футбольный день для всех нас матч Динамо на сборах с молдавским  Петрокубом
Alexander Киев
Вперед Шахтар! Єдиний наш представник у єврокубках! Тим більше вже в 1/16 плей-офф ЛЄ 
Тримаємо кулаки та вболіваємо за Чемпіона 
P.s скуління Суркісят через 3..2..1  та беріть за щоку .і.  шавки днонами