Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 14 лютого 2024, 23:01
721
1

БОНДАРЕНКО: «Нам весь час на жеребкуванні випадають французькі клуби»

Хавбек «Шахтаря» відповів на запитання матчем Ліги Європи з «Марселем»

| Оновлено 14 лютого 2024, 23:01
721
1
БОНДАРЕНКО: «Нам весь час на жеребкуванні випадають французькі клуби»
ФК Шахтар Донецьк. Артем Бондаренко

Півзахисник «Шахтаря» Артем Бондаренко відповів на запитання журналістів перед матчем 1/16 фіналу Ліги Європи з «Марселем», який відбудеться у німецькому місті Гамбург (15 лютого о 19:45):

– Артеме, рік тому «Шахтар» зустрічався на цій стадії Ліги Європи з «Ренном», тож можна сказати, що ви вже знайомі зі специфікою французького футболу. Яку характеристику ти можеш дати французьким командам і конкретно «Марселю»?

– Так, ми знайомі з французьким футболом – нам якось чи то щастить, чи то не щастить із жеребкуванням. Якщо порівнювати «Ренн» та «Марсель», то можу сказати, що в обох цих командах дуже сильні індивідуально гравці, їхня перевага перед нами як мінімум у тому, що чемпіонат Франції триває і вони не мають такої довгої паузи. Вважаю, це трохи дає їм плюс, але ми вже з цим стикалися, для нас це не проблема. Для нас це чудовий виклик, і ми хочемо отримати задоволення від матчу та від цієї атмосфери.

– Якщо говорити конкретно про тебе, то можна сказати, що ти є спеціалістом з французьких команд, адже рік тому забив з пенальті «Ренну» і відзначився голом за молодіжну збірну України у грі проти збірної Франції. Тому запитання: як саме налаштовуєшся на матч і чи зможеш повторити завтра гольові дії на полі?

– Налаштовуюсь, як завжди, забити м’яч. Але не хочеться кидатися гучними фразами – я завтра просто віддаватиму всього себе.

– «Шахтар» грав 15 років тому з «Марселем», і тоді все завершилося завойованим Кубком УЄФА. Які маєте спогади про той час і які відчуття від того, що зараз ви теж гратимете із цим суперником?

– Ну того матчу я не пам’ятаю, бо був зовсім юним, ще дитиною. Але і тоді, і зараз «Марсель» є серйозним суперником, можна сказати, що для нас це честь – протистояти такій команді.

– Команда прилетіла до Гамбурга після підготовки в Туреччині. Які загальні враження від перших зимових зборів з тренерським штабом Маріно Пушича? І чи можете сказати кілька слів про підготовку до «Марселя», може, розкажете нам про цю команду щось таке, чого ми не помічаємо?

– Щодо зборів, то все пройшло супер: тренування чудові, усі задоволені, тому що в колективі така, знаєте, сімейна атмосфера. Тож збори пройшли фантастично. А щодо «Марселя», то я не розкажу вам нічого нового, але, сподіваюся, ми щось нове зможемо показати вам завтра.

– Ви не маєте можливості проводити домашні матчі в Україні, але тут, у Гамбурзі, вас підтримують, зокрема, українські вболівальники. Наскільки це важливо для вас?

– Зараз така ситуація, що українці розкидані по всьому світу, тому нам дуже важлива присутність наших співвітчизників на стадіоні, адже ми граємо заради них, щоби подарувати їм емоції.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey111
 Журналііст або дурень, ні мабудь ідіот такі питання задавати