Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 лютого 2024, 00:52
353
0

Микола ЗОЦ: «Не можемо цю гонку занести собі в актив, звичайно»

Старший тренер жіночої команди України – про гонку переслідування на чемпіонаті світу

| Оновлено 12 лютого 2024, 00:52
353
0
Микола ЗОЦ: «Не можемо цю гонку занести собі в актив, звичайно»
biathlon.com.ua. Микола Зоц

Старший тренер жіночої команди України Микола Зоц підсумував гонку переслідування на чемпіонаті світу 2024 в чеському Нове Мєсто.

«На сьогодні не можемо цю гонку занести собі в актив, звичайно. Дівчата не спрацювали на першому рубежі. Після пристрілки зброї потягнув вітер, змінилася погода, і треба було зробити два вліво — цього не зробили. Дощ — прапорці важкі, за якими спортсмени зазвичай орієнтуються. Вони змокли, і важко було за ними орієнтуватися. Це не виправдання, але перший рубіж не спрацював, зробили по два промахи — і все, гонка, можна сказати, завершилася.

В Іри Петренко окістя позводило, з ногами проблеми є. У таких контактних гонках, як і в естафетах, потрібно завжди бути в топі. Тим паче провалений перший рубіж психологічно завжди «прибиває», як кажуть. Відсутність результату — це теж результат. Якщо зробити правильні висновки, такі гонки з негативним результатом інколи дають більше користі для подальшого руху вперед

Христина саме казала, що поправку не зробила, бо за прапорцями не видно було — вони змокли, важкі були. В Іри проблема з ногами, окістя зводить — і глянцю немає, де в неї зазвичай ця проблема. Треба буде дивитися. Поправки з певним рубежем — це, в принципі, дитячі помилки. У вихорі цієї боротьби вони випускають ці маленькі моменти — і одразу ми стаємо неконкурентоспроможними після двох промахів. Дівчата не вперше змагаються, з досвідом вже. Ми повторюємо їм, але повторювати це не треба. Це основа: влучити не в «десятку», а хорошу «дев'ятку», але зорієнтуватися. Це ж біатлон, а не тир — ми стріляємо в неідеальних умовах.

Ще не розмовляв із Джимою та Петренко, але, думаю, це більше залежить по трасі, в яку групу вони потрапляють. Буває, потрапляєш в групу та йдеш із нею з меншою швидкістю, або якщо група збирається швидше, то й по дистанції вони рухаються активніше.

Якщо все буде зі здоров'ям гаразд, то індивідуальну гонку Анна Кривонос точно бігтиме. Все інше — поки нічого не казатиму. Петренко відпочиватиме? Швидше за все, так», – сказав Зоц.

Нагадаємо, що найкращою серед українок у гонці переслідування стала Христина Дмитренко, яка фінішувала 26-ю.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 2
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

ЛЕОНЕНКО: «Від нашої збірної я чекаю якості, а в нас Лева матчу шукають»
Футбол | 03 травня 2024, 14:44 7
ЛЕОНЕНКО: «Від нашої збірної я чекаю якості, а в нас Лева матчу шукають»

Колишній нападник «Динамо» оцінив шанси України на Євро-2024

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.